• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Appel-notentaartje met stukjes brie

Een appeltaartje met een hartige twist

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
Appel-notentaartje

Supersnel appel notentaartje met stukjes brie – Warme appeltaart uit de oven, dat is waar de meeste Nederlanders mee opgevoed zijn. Bedenk daarbij de geur van kaneel, een flinke toef slagroom en maak er het liefst een fijne kop warme chocolademelk bij. Eveneens met slagroom natuurlijk. Dit recept voor een supersnel appel-notentaartje laat zien dat appeltaart ook een hartig karakter kan hebben.

Appel-notentaartje met brie

Met een paar eenvoudige handelingen maak je met dit recept een heerlijk hartig stukje gebak met appels, noten, brie en rozijntjes. Je maakt ze in kleine brioche vormpjes. Dat zijn kleine gekartelde vormpjes. Heb je die niet? Geen nood, je kunt ze ook in een muffin bakplaat maken. De vorm zal dan alleen iets anders en minder sierlijk zijn. Misschien heb je wel andere leuke vormpjes waarin je de appel-notentaartjes kunt bakken. De hoeveelheid taartjes die je gaat maken met dit recept is afhankelijk van de grootte van de vormpjes. Bij kleine vormpjes zoals een muffinvorm serveer je 2 taartjes per persoon. Serveer je de appeltaartjes met een lekker frisse salade? Dan is het recept geschikt voor 6 personen als lunch.

Een lekkere stevige appel

In een recept voor een appel-notentaartje horen natuurlijk de allerlekkerste appels. Kies niet zomaar een appel, maar gebruik een stevige appel zoals een delcorf, elstar of jonagold. Die soorten blijven lekker stevig tijdens het bakken en zijn heerlijk fris van smaak. Juist die combinatie van de frisse appel, de romige iets zwaardere brie en de noten en rozijnen in het gebak maakt het zo lekker. Dit taartje is geweldig met een frisse salade voor een feestelijke lunch, maar je kunt het ook presenteren op een buffet of als voorgerecht.

Snel en makkelijk te maken

Met dit recept ga je punten scoren, iedereen zal denken dat je uren in de keuken hebt gestaan. In werkelijkheid maak je dit appel-notentaartje in 45 minuten waarvan het ook nog eens de meeste tijd in de oven heeft gestaan.

Let op! Haal de taartjes direct uit de vormpjes, anders worden ze zacht en krijg je ze bijna niet meer uit de vorm. Ook zakken ze dan uit elkaar wat er minder mooi uitziet.

De appel-notentaartjes zijn lauwwarm en vers uit de oven het lekkerst. Je kunt ze ook al eerder maken en opnieuw verwarmen. Je kunt de taartjes zelfs invriezen, hoe handig is dat. Verwarm de koude taartjes 10 minuten in een oven van 180 graden. In de tijd dat de taartjes in de oven staan maak je snel een frisse bladsla met een eenvoudige dressing.

Brie

Brie; eet jij wel de echte?

Het is een van de meest populaire buitenlandse kazen die in Nederland wordt verkocht; brie! Wat weet jij over deze Frans kaas?

appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Appel-notentaartje

Porties: 12 kleine gebakjes
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 flinke Delcorf appels
  • 100 gram grof gehakte noten
  • 50 gram rozijnen
  • 200 gram brie
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 2 eetlepels honing
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de appel-notentaartjes:

Smeer de vormpjes licht in met boter.

Rol het bladerdeeg af en steek er rondjes uit die iets groter zijn dan de holte. Probeer er eest één en doe dan pas de rest zodat je ook de goede maat hebt.

Druk het deeg stevig in de vormpjes en prik ze in met een vork. Zet opzij, zodat ze kunnen rusten in de tijd dat je de vulling maakt.

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Schil de appel en snijd die in kleine blokjes. Snijd de brie ook in kleine blokjes en doe die samen met de appel, de honing, en de rozijnen in een kom.

Voeg een beetje zout en peper toe en kneed alles door elkaar tot een plakkerig geheel.

Vul de vormpjes royaal met de appel-noten vulling, eenmaal gaar zakt de vulling een beetje in.

Bak de appel-notentaartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Haal de taartjes direct uit de vormpjes, zo voorkom je dat ze zacht worden en uit elkaar gaan zakken.

Serveer de taartjes met een frisse groene salade.

Tafel lekker !!

Tags: FruitNoten
DeelPin164VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Reacties 5

  1. Miranda says:
    7 jaar geleden

    Klinkt echt lekker! Iets voor komend weekend. Er staan trouwens meer lekkere recepten op deze site zag ik. Ik heb hem al bij mijn favorieten gezet.
    Dank je!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief