• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Wafels bakken – een winterse lekkernij

0
wafels bakken recept

Wafels bakken – een winterse lekkernij – Voor mij horen wafels echt bij de winter. Op een koude dag, heerlijk een stuk lopen en dan thuis aan de wafels met een beker warme chocolade melk. Het is ook nog eens een hele leuke bezigheid om met de kinderen samen te doen, samen een beslag maken, lekker wafels bakken, en daarna heerlijk samen oppeuzelen. Houd wel toezicht want die pan is behoorlijk heet!! Wafels zijn het lekkerst als ze vers gebakken en nog een beetje warm zijn, en die randjes van die net iets te grote wafel, die horen er echt niet aan, die moet je direct opeten want die zijn het allerlekkerst.

Er zijn erg veel soorten wafel recepten, dit is een recept voor een zachte ietwat pannenkoekachtige wafel die relatief weinig boter en suiker bevat. Het is een vrij licht beslag wat mooi in de vorm vloeit. Dit recept is voldoende voor ongeveer 12 cirkels met hartjes, ik heb de kleine variant hiervan.

Wafels bakken

  • 275 gram bloem
  • 40 gram maïzena
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 3 eidooiers
  • 450 gram melk
  • 100 gram gesmolten boter
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 150 gram suiker
  • rasp van een citroen of sinaasappel
  • 3 eiwitten

Zeef de bloem, het zout, de bakpoeder, de baking soda en de maïzena boven een kom. Doe in een andere kom de dooiers, de melk, de suiker, de vanillesuiker en het citroenrasp en klop dit los. Voeg vervolgens dit mengsel bij de droge ingrediënten. Klop er nu de lauwwarme gesmolten boter door. Klop in een vetvrije kom de eiwitten lobbig, schep hier ongeveer ¼ van het beslag bij en spatel dit er voorzichtig doorheen. Spatel vervolgens dit mengsel door de rest van het beslag, doe dit ook voorzichtig om zoveel mogelijk lucht in het beslag te behouden.

Verwarm de wafelpan tot deze goed heet is. Smeer hem in met een beetje gesmolten boter en schep met een soeplepel een hoeveelheid beslag in de pan. Zorg ervoor dat je niet teveel beslag in de pan doet want het wordt erg vloeibaar tijdens het bakken. Na een minuut of 3 is de wafel gaar. De tijd is afhankelijk van de pan en de grootte van de wafel. Haal de wafel uit de pan en leg deze op een rekje om af te koelen. Smeer indien nodig voor de volgende wafel de pan opnieuw in en bak zo door tot het beslag op is.

Deze wafels smaken erg lekker met kaneelsuiker, dit maak je door 4 eetlepels poedersuiker te mengen met 2 theelepels kaneel.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

  • bruine bonensoep

    Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

  • kruidige kippenpoten uit de oven

    Kruidige kippenpoten; uit de oven

  • gekarameliseerde witlof recept

    Gekarameliseerde witlof met honing en balsamico

  • Oma’s gehaktballen

    Oma’s gehaktballen

  • knoflook-champignons

    Knoflook-champignons (Heerlijk op de borrelplank)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.