Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Yoghurttaartje met aardbeien

Een eenvoudige yoghurt- kwarktaart boordevol verse aardbeien

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
yoghurttaartje met aardbeien

Yoghurttaartje met aardbeien – Als er verse aardbeien zijn wil je daar zoveel mogelijk van genieten. Op de boterham of een beschuit, in de yoghurt of als gebak bij de koffie. Een yoghurttaartje met aardbeien is dan een lekkere en verantwoorde keuze. In een yoghurttaartje zitten, behalve yoghurt, natuurlijk ook lekker veel verse aardbeien.

Ben je dol op yoghurt of kwarktaart? Dan is dit recept voor jou!

Iedereen kent ze, de pakken mix voor yoghurt, kwark of MonChoutaart. Handig en snel, maar boordevol suiker, smaakstoffen en nog veel meer. Die pakken heb je helemaal niet nodig, want een yoghurttaartje met aardbeien is helemaal niet moeilijk om te maken. Er is niet veel verschil tussen vers of uit het pakje, maar wel in de smaak. Want verse aardbeien zijn toch echt wel lekkerder dan een poedertje met aardbeiensmaak.

Lekker veel verse aardbeien

In het yoghurttaartje met aardbeien zit maar liefst 500 gram aardbeien. Lekker veel dus. Die aardbeien snijd je in kleine stukjes, zodat ze mooi verdeeld over het hele yoghurttaartje zitten. Te grove stukken aardbei zijn niet handig bij het snijden van de taart. Grote stukken aardbeien zijn ook zwaarder en zakken daarom makkelijk naar de bodem, voordat de taart de kans krijgt om op te stijven.

Verse aardbeien zijn echt veel lekkerder dan een poedertje met aardbeiensmaak 

Een yoghurttaartje met aardbeien waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten

Taart staat bekend als zoet en machtig, door de grote hoeveelheid suiker en slagroom die er vaak gebruikt worden. Dat is met dit lekkere taartje niet het geval. Er wordt wel suiker en slagroom gebruikt, maar de hoeveelheid valt reuze mee, zeker als je het vergelijkt met veel ander gebak.

Een yoghurttaartje met aardbeien maak je met yoghurt. Lekker veel yoghurt en een gedeelte kwark voor de stevigheid. Het lekkerste zijn de volle zuivelvarianten, maar wil je liever magere zuivelproducten gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook. De taart zal dan minder vol van smaak zijn en een klein beetje zuurder. 

Taart met aardbeien

Taart met aardbeien; de lekkerste recepten

Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.

Yoghurttaartje met aardbeien

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml yoghurt
  • 300 gram kwark
  • 500 gram verse aardbeien
  • 100 gram boter
  • 200 gram bastogne koeken
  • 15 gram gelatine blaadjes
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml slagroom
  • een beetje zonnebloemolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een yoghurttaartje met aardbeien:

Leg de gelatine in koud water om te weken.

Neem een springvorm van 26 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

Om de taart later gemakkelijk uit te kunnen halen, smeer je de zijkant dun in met een beetje zonnebloemolie. Er is ook acetaatfolie op rol, die je tegen de zijkant van de springvorm kan plakken. Dit is een doorzichtige folie en erg handig, maar niet noodzakelijk. Acetaatfolie is te koop bij huishoudspeciaalzaken of winkels waar ze bakspullen verkopen.

Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de gesmolten boter met de koekjes en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Druk de koekjes goed aan met de onderkant van een glas. Zet de bodem in de koelkast.

Snijd de aardbeien in kleine stukjes, maar bewaar een paar mooie aardbeien voor bovenop de taart als decoratie.

Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker luchtig, maar niet helemaal stijf.

Meng in een grote kom de yoghurt en de kwark.

Verwarm de gelatine, met aanhangend water, kort in een pannetje tot hij gesmolten is. Pas op, laat dit niet koken, want dan verliest de gelatine zijn binding!

Schep 3 eetlepels van het yoghurtmengsel bij de warme gelatine en roer dit snel en goed door. Doe dit bij de rest van het yoghurtmengsel en roer het er gelijkmatig doorheen. Schep nu voorzichtig de slagroom er doorheen, zodat je niet te veel lucht verliest. Schep als laatste de stukjes aardbeien er doorheen.

Haal de bodem uit de koelkast en verdeel het aardbeienyoghurtmengsel gelijkmatig over de bodem. Zet het yoghurttaartje met aardbeien minimaal 2 uur koud weg om op te stijven.

Haal de rand van de vorm en schuif het yoghurttaartje voorzichtig op een groot bord of schaal. Decoreer met de achtergehouden aardbeien. Snijd de taart in 12 punten en geniet ervan bij de koffie of als nagerecht.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin1TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Reacties 2

  1. Yvonne says:
    1 jaar geleden

    Wat een lekkere taart!
    Wij zijn maar samen.
    Kun je deze om te bewaren ook invriezen?

    Groet,
    Yvonne

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Invriezen raad af Yvonne. Dit in verband met de verse aardbeien. Je kunt het recept wel halveren of in 3 of 4 delen en in een kleinere schaal of vorm maken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!