Gekonfijte grapefruit; maak je eigen snoepgoed – Konfijten is niet alleen een kooktechniek waarbij je vlees langdurig in dierlijk vet gaart, zodat het vlees langer goed blijft. Denk aan gekonfijte eendenbout. Ook fruit kun je konfijten door het in te leggen in suiker. Probeer het eens met rode grapefruit. Lekker om te verwerken in een cake of koekjes, als snack of garnering.
Dompel ze eens onder in gesmolten chocolade, laat afkoelen en je hebt heerlijke snoepjes.
Grapefruit of pompelmoes; hoe zit het nu precies?
Er is meer dan alleen een rode en witte grapefruit, en is het nu een grapefruit of pompelmoes? Antwoorden en recepten vind je hier
Gekonfijte grapefruit
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 rode grapefruits
- 400 gram kristalsuiker + extra om te besuikeren
- 4 deciliter water
- gesmolten chocolade ( optioneel )
Bereidingswijze van dit recept
Gekonfijte grapefruit maak je zo:
Was de grapefruits goed schoon en snijd ze in fijne partjes. Vul een pan met water samen met de partjes en breng ze aan de kook. Laat even maximaal 1 minuut koken om de bittere smaak uit de schil te halen. Haal ze uit het kookwater en laat even afkoelen in ijswater. Herhaal dit nog twee keer.
Breng het water samen met de 400 gram suiker aan de kook. Leg de partjes voorzichtig in het suikerwater en laat ze ongeveer een 5 minuten heel zachtjes pruttelen. Schep de partjes voorzichtig uit het suikerwater en leg ze in een ondiepe ovenschotel. Laat het suikerwater verder 1/3 inkoken tot een dikke stroop en giet deze stroop over de partjes. Laat alles goed afkoelen Haal de partjes uit de stroop en laat ze uitdrogen op een rooster. Na een uur of 6 rol je ze voorzichtig door de extra suiker en laat ze weer even uitdrogen. Rol ze nogmaals door de suiker en laat goed uitdrogen.
Tafel lekker !!