Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas – Heb je wel eens verse zilveruitjes gegeten? Die zijn verschrikkelijk lekker. De verse groente is een heel ander product dan de zoetzure zilveruitjes die je wel kent uit de potjes. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. Als je uien karameliseert worden ze een beetje zoetig. Dat maakt de zilveruitjes een lekkere tegenhanger bij hartige ingrediënten als kaas. In het recept van de galette komen ze dan ook heel goed tot hun recht. Lekker als lunch, bijgerecht bij een soep, of zelfs als borrelhap.
Verse zilveruitjes
Voordat je dit hartige gebak kunt gaan maken, ga je eerst zelf verse zilveruitjes karameliseren. Dat is niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt. Kijk maar eens naar het recept. Voor de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas, maak je één recept. Maar als je van verse zilveruitjes houdt, zou je stiekem een dubbel recept kunnen maken, je kunt ze wel een paar dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook als onderdeel van een runderstoofpotje.
Gekarameliseerde verse zilveruitjes
Zilveruitjes ken je uit een potje. Wel eens verse gegeten? Die zijn pas lekker! Zeker als je gekarameliseerde verse zilveruitjes maakt!
Handige tips bij een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
In de galette is zachte kaas van geitenmelk, zonder korst, verwerkt. De meeste supermarkten verkopen dit. Hou je van zoet? Dit soort geitenkaas wordt ook wel verkocht in een variant waar honing aan toegevoegd is. Die zou je ook kunnen gebruiken.
Je kunt een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas van tevoren maken.
Verse zilveruitjes zijn heerlijk, maar niet altijd even makkelijk te vinden. Kun je nergens verse zilveruitjes vinden? Je kunt dit gerecht ook maken met gewone, gekarameliseerde uien. Houd je van pittig? Dan vind je het vast lekker om kleine sjalotjes te gebruiken voor dit recept.
In plaats van met zachte geitenkaas zou je de galette ook kunnen maken met een zachte blauwaderkaas. Houd daarvoor gewoon het recept aan en vervang de geitenkaas door bijvoorbeeld Bleu d’Auvergne.
Uien; veelzijdig en onmisbaar
Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.
Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol vers bladerdeeg
- 1 recept gekarameliseerde verse zilveruitjes
- 300 gram zachte geitenkaas
- 2 eetlepels paneermeel
- een snufje gedroogde tijm
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas:
Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.
Bekleed een quichevorm of een springvorm van 26-28 cm met het bladerdeeg. Laat het bakpapier eronder zitten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel over de bodem.
Schep de zilveruitjes uit het vocht en laat even uitlekken. Je kunt het vocht wat extra in laten koken zodat het wat stroperiger wordt.
Verdeel de geitenkaas en de zilveruitjes over de bladerdeegbodem. Bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.
Plaats de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat, dek de vorm eventueel af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.
Haal de galette uit de oven en uit de vorm. Laat wat afkoelen op een rooster.
Serveer de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas lauwwarm, of eventueel koud.
Tafel lekker !!