• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Met verse zilveruitjes

0
Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas – Heb je wel eens verse zilveruitjes gegeten? Die zijn verschrikkelijk lekker. De verse groente is een heel ander product dan de zoetzure zilveruitjes die je wel kent uit de potjes. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. Als je uien karameliseert worden ze een beetje zoetig. Dat maakt de zilveruitjes een lekkere tegenhanger bij hartige ingrediënten als kaas. In het recept van de galette komen ze dan ook heel goed tot hun recht. Lekker als lunch, bijgerecht bij een soep, of zelfs als borrelhap.

Verse zilveruitjes

Voordat je dit hartige gebak kunt gaan maken, ga je eerst zelf verse zilveruitjes karameliseren. Dat is niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt. Kijk maar eens naar het recept. Voor de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas, maak je één recept. Maar als je van verse zilveruitjes houdt, zou je stiekem een dubbel recept kunnen maken, je kunt ze wel een paar dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook als onderdeel van een runderstoofpotje.

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Zilveruitjes ken je uit een potje. Wel eens verse gegeten? Die zijn pas lekker! Zeker als je gekarameliseerde verse zilveruitjes maakt!

Handige tips bij een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

In de galette is zachte kaas van geitenmelk, zonder korst, verwerkt. De meeste supermarkten verkopen dit. Hou je van zoet? Dit soort geitenkaas wordt ook wel verkocht in een variant waar honing aan toegevoegd is. Die zou je ook kunnen gebruiken.

Je kunt een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas van tevoren maken.

Verse zilveruitjes zijn heerlijk, maar niet altijd even makkelijk te vinden. Kun je nergens verse zilveruitjes vinden? Je kunt dit gerecht ook maken met gewone, gekarameliseerde uien. Houd je van pittig? Dan vind je het vast lekker om kleine sjalotjes te gebruiken voor dit recept.

In plaats van met zachte geitenkaas zou je de galette ook kunnen maken met een zachte blauwaderkaas. Houd daarvoor gewoon het recept aan en vervang de geitenkaas door bijvoorbeeld Bleu d’Auvergne.

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 recept gekarameliseerde verse zilveruitjes
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • een snufje gedroogde tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.

Bekleed een quichevorm of een springvorm van 26-28 cm met het bladerdeeg. Laat het bakpapier eronder zitten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel over de bodem.

Schep de zilveruitjes uit het vocht en laat even uitlekken. Je kunt het vocht wat extra in laten koken zodat het wat stroperiger wordt.

Verdeel de geitenkaas en de zilveruitjes over de bladerdeegbodem. Bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

Plaats de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat, dek de vorm eventueel af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.

Haal de galette uit de oven en uit de vorm. Laat wat afkoelen op een rooster.

Serveer de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas lauwwarm, of eventueel koud.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.