Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Met verse zilveruitjes

Redactie door Redactie
in Hartig
0
Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas – Heb je wel eens verse zilveruitjes gegeten? Die zijn verschrikkelijk lekker. De verse groente is een heel ander product dan de zoetzure zilveruitjes die je wel kent uit de potjes. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken. Als je uien karameliseert worden ze een beetje zoetig. Dat maakt de zilveruitjes een lekkere tegenhanger bij hartige ingrediënten als kaas. In het recept van de galette komen ze dan ook heel goed tot hun recht. Lekker als lunch, bijgerecht bij een soep, of zelfs als borrelhap.

Verse zilveruitjes

Voordat je dit hartige gebak kunt gaan maken, ga je eerst zelf verse zilveruitjes karameliseren. Dat is niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt. Kijk maar eens naar het recept. Voor de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas, maak je één recept. Maar als je van verse zilveruitjes houdt, zou je stiekem een dubbel recept kunnen maken, je kunt ze wel een paar dagen bewaren in de koelkast. Ze zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook als onderdeel van een runderstoofpotje.

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Gekarameliseerde verse zilveruitjes

Zilveruitjes ken je uit een potje. Wel eens verse gegeten? Die zijn pas lekker! Zeker als je gekarameliseerde verse zilveruitjes maakt!

Handige tips bij een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

In de galette is zachte kaas van geitenmelk, zonder korst, verwerkt. De meeste supermarkten verkopen dit. Hou je van zoet? Dit soort geitenkaas wordt ook wel verkocht in een variant waar honing aan toegevoegd is. Die zou je ook kunnen gebruiken.

Je kunt een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas van tevoren maken.

Verse zilveruitjes zijn heerlijk, maar niet altijd even makkelijk te vinden. Kun je nergens verse zilveruitjes vinden? Je kunt dit gerecht ook maken met gewone, gekarameliseerde uien. Houd je van pittig? Dan vind je het vast lekker om kleine sjalotjes te gebruiken voor dit recept.

In plaats van met zachte geitenkaas zou je de galette ook kunnen maken met een zachte blauwaderkaas. Houd daarvoor gewoon het recept aan en vervang de geitenkaas door bijvoorbeeld Bleu d’Auvergne.

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 1 recept gekarameliseerde verse zilveruitjes
  • 300 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels paneermeel
  • een snufje gedroogde tijm

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas:

Verwarm de oven voor op 200 graden, stand onder- en bovenwarmte.

Bekleed een quichevorm of een springvorm van 26-28 cm met het bladerdeeg. Laat het bakpapier eronder zitten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi het paneermeel over de bodem.

Schep de zilveruitjes uit het vocht en laat even uitlekken. Je kunt het vocht wat extra in laten koken zodat het wat stroperiger wordt.

Verdeel de geitenkaas en de zilveruitjes over de bladerdeegbodem. Bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

Plaats de vorm in het midden van de oven op het rooster en bak in ongeveer 35 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat, dek de vorm eventueel af met aluminiumfolie om verbranden te voorkomen.

Haal de galette uit de oven en uit de vorm. Laat wat afkoelen op een rooster.

Serveer de galette met gekarameliseerde zilveruitjes en geitenkaas lauwwarm, of eventueel koud.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaasKaas - Geitenkaas
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kaaskletskoppen
Hartig

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!