Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

door
in Hartig
0
hartig breekbrood

Hartig breekbrood – De naam zegt het eigenlijk al, van dit brood kun je stukjes breken, lekker om zo op tafel te serveren en iedereen kan er een stukje vanaf breken. Door in ieder apart stukje een lekkere vulling van kaas te stoppen heeft iedereen die een stukje afbreekt, een heerlijk gevuld stukje brood.

De zoete variant van een breekbrood heb je waarschijnlijk al eerder op Lekker Tafelen voorbij zien komen, het Monkey bread, maar een hartige versie is ook mogelijk. Broodjes gevuld met buffelmozzarella en voor het bakken haal je ieder bolletje door een beetje gesmolten boter, die je op smaak brengt met knoflook en peterselie.

Hartig breekbrood met heerlijk draderige mozzarella. Een breekbrood voor bij de barbecue, bij een lekkere kom soep of voor op de borreltafel.

Mozzarella

Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade

Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?

Hartig breekbrood

Porties: 1 brood / 8 tot 10 personen
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram tarwebloem
  • 7,5 gram zout
  • 10 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 el olijfolie
  • 300 ml lauwwarm water
  • 50 gram boter
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • 15 gram fijngesneden peterselie
  • 24 stukjes of bolletjes mozzarella

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hartig breekbrood:

Maak van de bloem een berg op je werkblad, maak in het midden van de berg een kuil en doe hierin het water, de gist, de suiker en de olie. Meng met de toppen van je vingers de ingrediënten in het kuiltje door elkaar en neem iedere keer een beetje bloem erbij net zolang tot je alle bloem hebt toegevoegd en er een deeg ontstaat. Voeg nu het zout toe en kneed het deeg 10 tot 15 minuten door tot je een soepel deeg hebt.

Leg de bal deeg in een met olie ingevette kom, dek af met een stukje huishoudfolie en laat een uur op kamertemperatuur rijzen.

Neem nu het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en verdeel het deeg in 24 gelijke stukjes. Laat de stukjes deeg onder een theedoek nog even 20 minuten rusten.

Smelt de boter en roer door de gesmolten boter de gesneden knoflook en peterselie. Neem een bakblik in de gewenste vorm en vet deze licht in met wat olie.

Neem één stukje deeg voor het hartig breekbrood en druk dit plat. Leg in het midden de mozzarella. Vouw het deeg om de mozzarella heen en draai tot een bolletje. Haal het bolletje door de gesmolten boter en leg het bolletje in de bakvorm. Herhaal dit tot alle bolletje op zijn.

Leg de bolletjes tegen elkaar en eventueel op elkaar in de bakvorm. Je hoeft ze niet aan te drukken, gewoon losjes naast, op en tegen elkaar leggen. Heb je nog wat van de gesmolten boter over, smeer die dan nu met een kwastje over de bovenkant van de deegbolletjes.

Dek de bakvorm opnieuw af met een stukje huishoudfolie en laat nog 45 minuten rijzen.

Verwarm de laatste 10 minuten van de rijs de oven alvast voor op 190 graden, en bak het hartig breekbrood vervolgens in 35 minuten af in de voorverwarmde oven.

Tafel lekker !!

Tags: Brood
DeelPin16TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kaaskletskoppen
Hartig

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!