Hartig gevulde broodjes – Ben je een liefhebber van worstenbroodjes? Dan moet je zeker de broodjes uit dit recept zeker ook eens maken, die zijn zo lekker. Vul ze met een pittige vulling van kip of gehakt, de keuze is aan jou. Met de hartige gevulde broodjes ga je zeker vrienden maken.
Een echte traktatie
Vaak wordt er getrakteerd op worstenbroodjes of saucijzenbroodjes, niets mis mee, maar wil je origineel voor de dag komen maak dan eens de hartig gevulde broodjes. Hier vind je twee recepten voor een vulling, één met kip en één met gehakt. Heb je zelf nog een lekkere vulling? Dan kan dat natuurlijk ook. Laat ons vooral in het reactieformulier weten waarmee jij de broodjes vult.
Gistdeeg gewoon doen
Vaak zie je er tegenop om een gistdeeg te maken. Je bent bang dat het te moeilijk is en mislukt. Als je de tips opvolgt kan er eigenlijk weinig misgaan.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Gist houdt van warmte, maar niet van hitte. Warmte van de vloeistof mag maximaal 37 graden zijn.
- Voeg zout en vetstof pas aan het deeg toe als de gist goed met de bloem gemengd is. Zout en vet breken gist namelijk af.
- Geef gist de tijd laat, het minimaal 2 keer rijzen, anders hou je een gistsmaak.
- Eenmaal gerezen voorzichtig behandelen, anders zakt het weer in, niet stoten dus.
- Heb je geen verse gist neem dan gedroogde gist. Deel de hoeveelheid dan door drie.
Pittige kipvulling voor hartig gevulde broodjes
Voor 1 recept brooddeeg
- 400 gram kipfilet
- 2 theelepels kerrie
- 1 theelepel sambal
- 2-3 uien in stukjes
- 1 teen knoflook
- 150 gram cottage cheese
- 1 eetlepel maïzena
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en meng die met de sambal en de kerriepoeder. Bak de kip aan in wat olie of boter. Haal uit de pan en bak nu de uien samen met de uitgeperste knoflook. Voeg er de cottage cheese aan toe. Als die warm is voeg er dan de kip weer aan toe en bak alles even goed door. Meng de maïzena met een half kopje water en voeg dit beetje bij beetje toe tot je een stevige vulling hebt. Proef de vulling en breng eventueel nog extra op smaak met sambal en/of zout. De vulling moet sterk van smaak zijn want het brood zwakt de smaak nog iets af. Breng de kipvulling over naar een bord en laat een beetje afkoelen.
Pittige gehaktvulling voor hartig gevulde broodjes
Voor 1 recept brooddeeg
- 250 gram gehakt
- 100 gram spekblokjes
- 1 rode paprika in stukjes
- 100 gram wortel grof geraspt
- 2 uien in stukjes
- 1 teen knoflook
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 150 gram gezeefde tomaat
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder
Bak de spekblokjes samen met het gehakt rul in een droge koekenpan. Voeg er de wortel, de ui en de paprika aan toe en pers er de knoflook boven uit. Voeg er royaal kruiden naar smaak aan toe en bak alles goed door. Doe er de gezeefde tomaten bij en bak goed door tot een stevige saus ontstaat. Doe alles op een bord en laat wat afkoelen.
Gehakt; recepten en informatie over het meest gebruikte vlees
Of je nu kiest voor echt Hollandse kost of voor gerechten met een buitenlands tintje, met deze recepten met gehakt zit je altijd goed.
Kipfilet recepten en inspiratie
Heel veel kipfilet recepten ter inspiratie. Maar mensen, neem dan alsjeblieft wel een (H)eerlijk stukje kipfilet dan eet je echt lekkerder.
Cottage cheese; Een gezonde keuze met heel veel mogelijkheden
Er is bijna geen moment van de dag te bedenken waarop je cottage cheese niet in kunt zetten. Ontdek waarom wij gek zijn van cottage cheese.
Hartig gevulde broodjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram bloem
- 25 gram verse gist
- 15 gram suiker
- 7 gram zout
- 50 gram olie
- 300 ml water
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 200 gram geraspte kaas
- Vleesvulling ( zie tekst bij dit recept )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je hartig gevulde broodjes:
Doe de bloem in een grote kom, leg de gist erbij samen met de suiker. Meng met de kneedhaken van je mixer het water er doorheen. Als alles eenmaal gemengd is voeg dan het zout, de olie en de kruiden er aan toe en kneed 10 minuten door tot een soepel deeg. Dek de kom af met plasticfolie en zet die een half uur opzij.
Maak ondertussen de vulling.
Keer het deeg om op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het deeg in stukjes van 30-35 gram. Voor grote broodjes maak je stukjes van 60-65 gram. Maak er bolletjes van en laat weer 15 minuten rijzen.
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en leg hier de bolletjes met enige afstand op. Duw er met je vingers in het midden een holletje in, groot genoeg om er een lepel vulling in te kunnen doen.
Doe in ieder holletje royaal vulling en bestrooi met geraspte kaas.
Laat nog ongeveer 15 minuten narijzen op een warme, tochtvrije plek.
Bak de hartig gevulde broodjes af in een voorverwarmde oven van 190 graden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. De baktijd is ongeveer 15 minuten.
Tip: Wil je de hartig gevulde broodjes later weer opwarmen? Bak ze dan wel gaar maar houd ze wat lichter van kleur.
Tafel lekker !!
Al vele malen gemaakt superlekkere
Dat horen we graag Lenie. Fijn dat ze zo goed smaken!
Goed om te horen dat ze zo in de smaak vallen. Wij wensen jullie morgen een heerlijke kerst brunch toe.
Net de hartig gevulde broodjes gemaakt voor de kerst brunch morgen, met beide vullingen.
Natuurlijk wel even geproefd, en ze zijn heerlijk!! Wordt vast een groot succes morgen.