• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Hartig

Hartige mini muffins; met salami en ricotta of met feta en tomaat

In een half uurtje zet je luchtige, hartige hapjes op tafel en je serveert ze warm bij de borrel of juist koud tijdens een gezellige high tea.

0
Hartige mini muffins

Hartige mini muffins zijn het bewijs dat bakken niet altijd zoet hoeft te zijn. Met dit eenvoudige recept zet je in een half uur een heerlijk hartig hapje op tafel dat indruk maakt bij de lunch, de borrel of zelfs tijdens een high tea. Je kunt met deze hartige mini muffins ook volop variëren. Of je nu kiest voor de combinatie van pittige salami met romige ricotta of voor de frisse twist van feta met sappige cherrytomaatjes, elke variant heeft zijn eigen charme. Het resultaat? Luchtige muffins vol smaak die zowel warm als koud een feestje zijn om te serveren.

De hartige mini muffins zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook ontzettend veelzijdig. Voor kinderen lijken ze vaak op kleine pizzaatjes, wat ze natuurlijk extra aantrekkelijk maakt. Bovendien is het een ideaal recept om samen te maken: het beslag is in een paar minuten klaar, je voegt de vulling toe, en na twintig minuten in de oven kun je samen genieten. Of je nu een picknick samenstelt, iets bijzonders op tafel wilt zetten bij een feestje of gewoon een doordeweekse lunch wilt opleuken, deze hartige mini muffins zijn altijd een succes.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

BakkenOven

Kooktijd

15-30 minuten

Hartige mini muffins

Porties: 20 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 125 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 2 gram baksoda
  • zout en peper
  • 45 gram boter
  • 1 ei
  • 125 gram yoghurt
  • 75 gram salami (vulling)
  • 75 gram ricotta (vulling)
  • 1/2 theelepel pittige kruiden, Optioneel (vulling)
  • 75 gram feta (vulling)
  • 10 cherrytomaatjes (vulling)
  • 1 theelepel oregano (vulling)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je hartige mini muffins:

Zet eerst alles klaar, snij de gekozen vulling klein, smeer de vormpjes in met boter en verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Smelt de boter, let op niet bruin laten worden!

Klop het ei los met de yoghurt en voeg de lauwe boter er aan toe. Voeg de natte bestanddelen bij de droge en roer kort door.

Voeg de vulling toe. Doe dit kort, het beslag mag er rommelig uitzien. Hoe rommeliger het beslag des te lekkerder de muffin.

Vulling bij 1 portie beslag:

Hartige mini muffins met Pittige salami:
75 gram salami, 75 gram ricotta, naar wens ½ theelepel pittige kruiden.
Roer de ricotta, kruiden en 50 gram van de fijngesneden salami door je beslag en strooi er nog wat stukjes salami bovenop.

Hartige mini muffins met Feta tomaat:
75 gram feta, ½ cherrytomaatje per cupcake, 1 theelepel oregano.
Roer de verbrokkelde feta en de oregano door het beslag en decoreer met de tomaat. Strooi er eventueel nog wat peper over.

Bak de hartige mini muffins in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar. Ze zijn zowel warm als koud erg lekker.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.