• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Hartig

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

Heerlijk hartig tussendoortje van alleen maar kaas – krokant, smaakvol en verrassend veelzijdig.

Connie Derks door Connie Derks
in Hartig
0
Kaaskletskoppen

Je hebt echt maar één ding nodig voor deze kaaskletskoppen: kaas. Het liefst een stevige, droge soort zoals oude boerenkaas, Parmezaan of pecorino. Je raspt wat, maakt er kleine hoopjes van op een bakplaat, en de oven doet de rest. Door het vet in de kaas smelten ze uit tot dunne, goudbruine koekjes. Laat ze even afkoelen en je hebt een hartig knabbeltje dat je op heel veel manieren kunt gebruiken.

Ze zijn heerlijk bij een borrel, maar ook bovenop een salade of bij soep. Zelfs bij een frietje met mayo doet zo’n kaaskletskop het verrassend goed. En die kruimels die overblijven? Niet weggooien – die geven een lekkere kaastwist aan roerei of pasta.

Gebruik gerust de kaaskorstjes die je nog hebt liggen. Die zijn vaak extra smaakvol en zo hoef je niks weg te gooien. Bewaar de kletskoppen in een goed afgesloten trommel op een droge plek, dan blijven ze lang lekker.

Het leuke is: je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Een bakring is handig, maar met een lepel en een beetje gevoel kom je er ook. Ze zijn zó makkelijk te maken dat je je afvraagt waarom je dit niet elke week doet.

Goudse kaas

Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!

Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!

Kaaskletskoppen

Porties: 10-15 koekjes
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram geraspte oude boeren kaas

Bereidingswijze van dit recept

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Verdeel daarover met enige afstand 10 -15 kleine hoopjes kaas van een flinke theelepel en duw ze een beetje plat. Een bakring is hiervoor fijn maar absoluut geen must. Maak de koekjes niet te dik.

Hoe jonger en vetter de kaas hoe verder ze uitlopen.

Bak de kaaskletskoppen in een oven van 180 graden in 10-15 minuten goudbruin.

Laat de koekjes afkoelen op een bakplaat voor mooie platte koekjes. 

Zijn de koekjes per ongeluk toch tegen elkaar gebakken? Geen probleem breek ze eenvoudig in stukken.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin8VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kruidig knoflookbrood met oude kaas
Hartig

Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas
Hartig

Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes; eens iets anders bij de borrel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!