Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas

Met lekker veel kaas en gebakken uien

Connie Derks door Connie Derks
in Hartig
0
Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas

Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas – Hoe leuk en lekker is het om zelf heerlijke zachte kaas uienbroodjes te bakken. Deeg kneden, uien snijden en bakken, kaas raspen, allemaal klusjes die niet moeilijk zijn maar wel aandacht vragen. Even iets anders aan je hoofd en daar een lekker resultaat aan overhouden is een echte win-winsituatie.

Met lekker veel uien

Als je zelf bakt, kun je zelf de smaken bepalen. Breng het deeg al op smaak met kruiden voor extra smaak. Beleg de kaasuienbroodjes met gebakken uien, dat geeft een veel zachtere, maar ook krachtige smaak. Door ze voor te bakken kun je ze makkelijk kruiden met specerijen naar keuze. Omdat de uien slinken en zacht worden, kunnen er veel meer uien op een broodje. Ook weet je dan zeker dat de uien zacht, zoet en pittig zijn en niet nog half rauw. Kleine kaasuienbroodjes hoeven namelijk maar een kwartiertje in de oven.

Omdat de uien slinken en zacht worden, kunnen er veel meer uien op een broodje

Een dikke laag vers geraspte Goudse kaas

Op de uien komt een royale hoeveelheid geraspte kaas. Voor de kleine kaasuienbroodjes gebruik je jonge of jong belegen Goudse kaas. Die geraspte kaas haal je niet uit een zakje, maar die rasp je zelf. Het is zo gebeurd en het heeft echt veel voordelen.

Dit is de reden waarom je kaas zelf raspt:

  • Als eerste natuurlijk HET IS VEEL LEKKERDER!
  • Jij bepaalt welke kaas je gebruikt.
  • Door grover te raspen kan er meer kaas op het broodje.
  • Er zitten geen extra toevoegingen in zoals antiklontermiddel.
  • Het is veel goedkoper, geraspte kaas is vaak het dubbele of meer in prijs.

Kleine kaasuienbroodjes heb je nooit teveel

Kleine kaas uienbroodjesDit recept om zelf kaasuienbroodjes te maken is voor 24 kleine broodjes of 12 grote. Dat lijkt misschien veel maar ze zijn zo op. Als je dan toch zelf aan de bak gaat kun je het direct ook maar beter goed aanpakken! Ze zijn heerlijk bij een kop soep maar ook als hartig tussendoortje en op de borrelplank bij een glas wijn of bier.

De kaasuienbroodjes zijn heel makkelijk in te vriezen. Opwarmen kan in de oven, airfryer en zelfs in een koekenpan of in een broodrooster. Bij die laatste gebruik je van die handige zakjes speciaal voor de broodrooster zodat de kaas niet door je broodrooster gaat drijven.

 

Goudse kaas

Goudse kaas; gewoon wereldberoemd!

Hij is wereldberoemd, het is onze nationale trots en jij eet hem 's morgens op je bruine boterham. Onze eigen, vertrouwde, Goudse kaas!

Uien

Uien; veelzijdig en onmisbaar

Ontdek de veelzijdigheid en onmisbaarheid van uien in de keuken. Van stoofschotels tot salades, uien voegen smaak toe aan elk gerecht.

Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas

Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 150 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 300 ml lauw water
  • 8 gram droge gist
  • 15 gram suiker
  • 7 gram zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 x 1 theelepel gedroogde oregano
  • 2 x 1 theelepel cajunkruiden
  • 350 gram jong belegen Goudse kaas
  • 300 gram uienringen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas:

Doe 300 ml handwarm water in een kom (niet warmer dan 37 graden) en los er de suiker en de gist in op.

Voeg de bloem toe en kneed met deeghaken of roer met een pollepel tot alles samenkomt.

Voeg er 1 theelepel oregano, het zout en de olie aan toe.

Kneed het deeg in ongeveer 15 minuten tot het mooi glad, zacht en soepel is.

Bestuif het werkvlak met bloem en leg daarop het deeg.

Verdeel het deeg in 24 porties van ongeveer 30-35 gram.

Maak mooie bolletjes van het deeg en leg ze met enige afstand van elkaar op een met bloem bestoven werkvlak.

Dek de deegbolletjes af met een theedoek en laat ze ongeveer een uurtje rijzen.

Snijd de uien in ringen en bak ze in een beetje olie of boter, zacht en gaar.

Kruid de uien met 1 theelepel cajunkruiden tijdens het bakken.

Zet opzij en laat afkoelen.

Rasp de kaas op een grove rasp.

Leg 2 vellen bakpapier klaar, als het kan op 2 bakplaten. Lukt dit niet, dan kun je de vellen met broodjes makkelijk later op een bakplaat schuiven.

Rol het deeg na ongeveer een half uur, als het mooi gerezen is met een deegroller in cirkels van 8-9 cm doorsnede.

Leg de broodjes met enige afstand van elkaar op het bakpapier.

Als alle broodjes uitgerold zijn en op het bakpapier liggen maak je ze met een kwastje met water een beetje nat en bestrooi je ze lichtjes met cajunkruiden.

Meng de uien met 1/3 van de kaas en verdeel dit over de broodjes. Laat de randen vrij.

Meng de resterende kaas met de oregano en verdeel dit over de uien.

Laat de broodjes rijzen tot de zichtbaar dikker zijn geworden. Afhankelijk van omgevingstemperatuur zal dit 30-45 minuten zijn.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bak de broodjes per plaat in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Tip: Ga je de broodjes later opwarmen? Bak ze dan wel gaar, maar niet te donker van kleur.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kaaskletskoppen
Hartig

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!