• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Hartig

Knoflook-kaasbrood

Makkelijk te maken en bomvol smaak

Redactie door Redactie
in Hartig
1
Knoflook-kaasbrood

Knoflook-kaasbrood – Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren.

Kies je kaas

In onderstaand knoflook-kaasbrood wordt een combinatie van Gruyère kaas en Parmezaan gebruikt. Waarom ?? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel, omdat dat was wat er in de koelkast lag. Bewaar die kleine stukjes kaas dus altijd en gooi ze niet weg, een knoflook-kaasbrood als dit is snel gemaakt en een ideale manier om je restjes kaas op te gebruiken.

De combinatie kaas en knoflook is klassiek en eigenlijk altijd goed, maar je zou ook nog andere smaken kunnen toevoegen bijvoorbeeld oregano, peterselie of andere kruiden.

Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Knoflook-kaasbrood

Porties: 1 brood
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 330 gram bloem
  • 60 gram Gruyère (geraspt)
  • 25 gram Parmezaan (geraspt)
  • 30 gram gesmolten boter
  • 260 ml melk
  • 2 tl kruidenazijn
  • 1 el suiker
  • olijfolie (om cakeblik in te vetten)
  • 1 ei
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el gedroogde bieslook

Bereidingswijze van dit recept

Een knoflook-kaasbrood maak je zo:

Doe de kruidenazijn bij de melk en zet weg tot gebruik, de melk zal nu gaan schiften maar dit is niet erg, het zuurtje van de azijn heb je nodig om de baking soda te activeren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat olijfolie. Meng de kazen met elkaar en houd hiervan ongeveer 1/4 apart om als laatste te gebruiken over het brood. Meng in een kom de boter met de suiker, het ei en de (geschifte)melk. Meng in een andere kom de bloem, het zout, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de bieslook, de baking soda en het bakpoeder. Doe de bloem nu bij de boter en roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Strooi nu de kaas erbij (minus die 1/4 dus) en schep dit door het deeg. Je hebt nu een slap maar niet vloeibaar deeg. Schep dit deeg in het cakeblik en strooi hier de achtergehouden kaas over. Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak het knoflook-kaas brood in 55 minuten gaar. Gebruik eventueel een satéprikker om te checken of het knoflook-kaasbrood gaar is.

Tafel lekker !!

Tags: Kaas
DeelPin20VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kaaskletskoppen
Hartig

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas
Hartig

Kleine kaasuienbroodjes met Goudse kaas

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes; eens iets anders bij de borrel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Kaas

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief