• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Hartig

Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven

Vol van smaak door verse kruiden en oude kaas, en heerlijk krokant uit de oven of van de barbecue. Voor bij de borrel, barbecue of een lekkere kom soep

0
Kruidig knoflookbrood met oude kaas

Zelfgemaakt kruidig knoflookbrood met oude kaas is zó veel lekkerder. Knoflookbrood uit de supermarkt is vaak zompig, vet of vlak van smaak. Maar kruidig knoflookbrood met oude kaas maak je makkelijk zelf met verse ingrediënten. Dat verschil proef je. Verse knoflook, groene kruiden en stevige boerenkaas zorgen samen voor een warme, geurige traktatie die je op tafel zet bij de borrel, barbecue of soep.

Zelf een kruidig knoflookbrood met oude kaas maken is zó veel lekkerder

De kracht van dit brood zit in de eenvoud én in de kwaliteit van je ingrediënten. Je begint met een stevig brood, bijvoorbeeld een rustiek vloerbrood of een goed stokbrood. Kies altijd voor verse kruiden, want die geven kruidig knoflookbrood met oude kaas z’n karakter. Peterselie, bieslook, tijm of oregano – het kan allemaal, zolang het maar vers is.

Daarbij gebruik je geen margarine of kruidenboter uit een kuipje, maar meng je zelf roomboter met olijfolie, knoflook, tabasco en citroensap. Dat geeft diepte en frisheid. Snijd dan plakjes oude kaas en stop die tussen elk sneetje brood. Zo smelt de kaas straks tussen de kruidige lagen in.

Zo krijg je een krokant brood met gesmolten kaas

Snijd het brood voorzichtig in plakken, maar laat de onderkant heel. Zo blijft het brood aan elkaar zitten, en dat is belangrijk bij het vullen. Elk sneetje besmeer je aan de binnenkant met je zelfgemaakte kruidenboter. De buitenkant bestrijk je met een kwastje, zodat het straks mooi kleurt in de oven. Daarna schuif je tussen elk sneetje een plak oude kaas.

In een oven van 180 graden bak je het brood in 10 tot 15 minuten goudbruin. De boter smelt, de kaas loopt een beetje uit, en de geur van knoflook en kruiden vult de keuken. Kruidig knoflookbrood met oude kaas is dan warm, krokant en klaar om op tafel te zetten.

Kruidig knoflookbrood met oude kaas voor op de barbecue

Heb je een barbecue aan staan? Dan kun je dit brood ook daarop bereiden. Wikkel het in aluminiumfolie en leg het op een wat minder hete plek, bijvoorbeeld aan de zijkant van het rooster. Zo smelt de kaas rustig en wordt het brood warm zonder te verbranden. Ook hier geldt: verse ingrediënten maken het verschil.

Door de rooksmaak van de barbecue krijgt je kruidig knoflookbrood met oude kaas nét wat extra’s. Serveer het direct van het vuur, geef iedereen een servetje en laat iedereen z’n eigen plak uit het brood trekken.

Maak vooruit en vries in

Een groot voordeel: je kunt kruidig knoflookbrood met oude kaas makkelijk voorbereiden en invriezen. Maak het brood helemaal klaar, wikkel het in folie en leg het in de vriezer. Voor gebruik laat je het even ontdooien en schuif je het in de oven of op de barbecue.

Zelfgemaakt is niet alleen lekkerder, maar ook praktischer. Zo heb je altijd iets feestelijks in huis, zonder terug te vallen op voorverpakte alternatieven.

Samen maken is extra leuk

Kinderen vinden dit een ideaal klusje: kruiden snijden, boter mengen, sneetjes vullen met kaas. Het is veilig, makkelijk en geeft snel resultaat. Kruidenboter maken en het brood insmeren doe je samen – en daarna ruikt het hele huis heerlijk.

Kruidig knoflookbrood met oude kaas is een recept dat je vaker zult maken. Omdat het simpel is. Omdat het vers is. En vooral omdat het echt veel lekkerder is dan wat je in de winkel koopt.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

Kruidig knoflookbrood met oude kaas

Porties: 4-6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 klein brood of een groot stokbrood
  • 75 gram zachte roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels gehakte groene kruiden naar keuze
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel tabasco
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout en peper
  • 200 gram oude kaas

Bereidingswijze van dit recept

Maak de kruidenboter door de boter, olie, gehakte kruiden, citroensap, tabasco, een halve theelepel zout en een flinke snuf peper in een kommetje te mengen.

Pers de knoflook hierboven uit en roer alles goed door elkaar.

Snijd het brood in plakjes zonder het helemaal door te snijden, zodat het aan de onderkant nog aan elkaar vastzit.

Besmeer elk sneetje brood met de kruidenboter, pas op dat het brood niet uit elkaar valt.

Duw het brood weer stevig tegen elkaar aan zodat de kruidenboter goed verdeeld is. Besmeer ook de buitenkant van het brood met kruidenboter.

Snijd de kaas in plakjes en stop tussen elk sneetje brood een stukje kaas.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het brood 10-15 minuten tot het goudbruin en krokant is.

Serveer het brood warm.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.