• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Hartig

Worstenbrood om te delen – maak zelf een xxl saucijzenbroodje

Een klassiek gerecht met een twist: meer vlees, minder deeg, precies goed van smaak. Met oud brood in de vulling en een knapperige korst maak je dit worstenbrood helemaal zelf.

1
Worstenbrood om te delen

Een worstenbrood om te delen is eigenlijk een grote variant van het bekende saucijzenbroodje. In plaats van losse broodjes maak je één rol gevuld met gekruid gehakt, die je na het bakken in plakken snijdt. Dat maakt het ideaal om te serveren bij de lunch, borrel of als hartig onderdeel van de avondmaaltijd. Door het gehakt in één grote lap bladerdeeg te rollen, krijg je een heerlijke verhouding tussen vlees en deeg: meer vulling, minder korst. De smaak is vertrouwd, de presentatie net wat specialer, en het resultaat is een hartig brood dat warm uit de oven het lekkerst is.

Voor dit worstenbrood gebruik je gemengd gehakt, zodat de vulling sappig blijft. Bak de uien vooraf, dat geeft extra smaak en een fijne structuur. In plaats van paneermeel gebruik je oud brood – een slimme manier om restjes te verwerken. Of je nu wit, bruin of meergranen gebruikt, alles kan. Het brood zorgt voor binding en luchtigheid. Bak het worstenbrood in de oven tot het bladerdeeg goudbruin is en de kern 70 graden bereikt. Laat het kort rusten, snijd in plakken en serveer met een lik mosterd. Een eenvoudig, gezellig gerecht dat altijd in de smaak valt.

Niveau

Makkelijk

Kooktechniek

Oven

Kooktijd

Langer dan 60 minuten

Verse ingrediënten

Halfom gehakt

Worstenbrood om te delen rollen

 

Worstenbrood om te delen

Porties: Lekker veel plakjes
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram gemengd gehakt
  • 100 gram ui
  • 2 eieren
  • 100 gram oud brood
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 plak bladerdeeg op rol
  • zout en peper
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 10 gram boter om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een worstenbrood om te delen:

Snijd de ui fijn en bak ze in een klein beetje boter glazig. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak aan de uien toe en roer alles goed door elkaar. Zet opzij.

Verkruimel het brood en voeg 75 gram bij het uimengsel.

Klop de eieren los met een klein beetje zout.

Doe het gehakt in een grote kom en meng er de helft van het eimengsel door. Meng er nu een theelepel van de maizena door. Voeg daarna het inmiddels lauwwarme uimengsel bij het gehakt en kneed dit goed door totdat alles goed gemengd is.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Rol de plak bladerdeeg af.

Vorm het gehakt tot een stevige worst die net zo lang is als de lap bladerdeeg.

Meng het overige broodkruim met de rest van de maizena en rol het gehakt hier doorheen. Dit is om te voorkomen dat het bladerdeeg te vochtig wordt.

Leg de rol gehakt net onder het midden op het bladerdeeg. Besmeer het gedeelte boven de worst met ei. Vouw het onderste deel van het bladerdeeg over de worst en rol hem netjes in het deeg.

Schuif het worstenbrood met papier en al op een, liefst dunne bakplaat en bestrijk hem met ei. Prik in de bovenkant met een satéprikker een rij gaatjes om de stoom te kunnen laten ontsnappen.

Bak het worstenbrood in ongeveer 45 minuten tot een uur goudbruin en gaar.

Haal de bakplaat uit de oven en laat het worstenbrood 5 minuten rusten.

Schuif het worstenbrood op een grote plank, snijd en deel uit.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Zelf hamburgers maken begint bij goed gehakt en wat simpele stappen.

    Zelf hamburgers maken; met tips voor de lekkerste kruiden

  • Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt

    Parelcouscous met bloemkool en kerriegehakt uit één pan

  • Gehaktballen met pompoensaus

    Gehaktballen met pompoensaus – bij stamppot, aardappelpuree, rijst of pasta

  • Gehaktballen met champignons

    Gehaktballen met champignons in rijke jus – zet het seizoen op tafel!

  • Gehaktballen met oude Goudse kaas

    Gehaktballen met oude Goudse kaas – lekker Hollands genieten

  • Gehaktballen met ui

    Gehaktballen met ui; zo maak je de allerlekkerste

  • draadjesvlees

    Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

  • Hachee

    Hachee volgens oud-Hollands recept

  • Kip in ketjapsaus

    Kip in ketjapsaus

  • soepballetjes maken

    Soepballetjes maken

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.