Frambozen scones – Heerlijke scones met een zuurtje van frambozen. Serveer deze scones niet alleen bij je high tea, lunch, of brunch maar neem ze mee bij uitstapjes, weer eens wat anders dan de voorgesmeerde broodjes. Ze zijn namelijk heerlijk om zo uit het vuistje te eten, beleg hebben ze niet nodig.
Frambozen
Bij scones wordt meestal clotted cream en jam of een lemoncurd geserveerd. Bij deze scones kun je de jam overslaan want er zitten grote stukken framboos in verwerkt. Een lik clotted cream kan maar is eigenlijk niet echt nodig. Frambozen zijn maar kort verkrijgbaar en vaak erg prijzig. Neem voor deze scones diepvries frambozen, stukken goedkoper en ze blijven mooier in het deeg omdat verse frambozen erg kwetsbaar zijn.
Gebak met roomboter
Of je nu cake, appeltaart of koekjes maakt, gebruik roomboter! Gebak met roomboter bereidt, heeft echt veel meer smaak.
Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips
Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.
Frambozen scones
voor ongeveer 12 stuks
- 75 gram ijskoude boter
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 10 gram bakpoeder
- 50 gram suiker
- Snufje zout
- 150 gram melk
- 2 eieren
- 100 gram bevroren frambozen
- Suiker voor over het broodje ( optioneel )
Rasp de boter op een grove rasp of snij deze in zeer kleine blokjes. Leg de boter even in de vriezer zodat deze goed koud is bij het mengen. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder boven een kom. Meng er het zout en de suiker doorheen. Klop de eieren met de melk los. Knijp de frambozen een beetje kleiner maar niet tot moes. Meng de frambozen samen met de ijskoude boter door de bloem. Voeg de melk bij het bloemmengsel en meng kort door. Kneed niet te lang het mag, nee moet zelfs een rommelig deeg zijn. Rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik en steek er met een ronde steker van ongeveer 8 cm doorsnede mooie rondjes uit. Duw de restjes bij elkaar en steek er nog meer rondjes uit. Heb je geen steker? Neem een glas met een scherpe rand of snij er met een scherp mes stukken van. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat een beetje tussenruimte omdat de scones tijdens het bakken iets groter worden. Besmeer de bovenkant met een beetje melk en bestrooi eventueel met een beetje suiker. Bak de frambozen scones ongeveer 12-15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
Tafel lekker!