Mango-cheesecake – Cheesecake bakken moeilijk? Niet met dit recept voor mango-cheesecake. Dit is het makkelijkste en snelste cheesecake recept dat je ooit zult maken.
Romige mango-cheesecake bakken hoeft niet moeilijk te zijn
Romig, fruitig en vol van smaak, een mango-cheesecake kan geweldig lekker zijn. Het maken van een cheesecake kan nogal een dingetje zijn. Als je ooit een grote cheesecake hebt gebakken, dan weet je dat die erg lang in de oven staat. Ongeveer een uur en dan moet je hem ook nog eens in de oven af laten koelen. Best wel een tijdrovende bezigheid dus. En heb je hem te kort in de oven gehad, dan zakt de taart in en als je hem te lang bakt, wordt hij te droog. Best lastig dus! Maar niet getreurd, ook hier is een prima oplossing voor. Je maakt er mini mango-cheesecakejes van, en in een mum van tijd heb je een geweldig lekkere gebakjes, boordevol mango.
Mango en roomkaas vormen een perfect duo
Verse mango is al lekker, maar in een cheesecake is hij helemaal geweldig. In de gebakjes zit dan ook lekker veel mango. Een gedeelte wordt gepureerd en in de vulling verwerkt. Natuurlijk komen er ook lekkere blokjes mango in voor de structuur. En nadat de kleine mango-cheesecakejes zijn afgekoeld, spuit je er nog een flinke dot slagroom op en werk je ze af met nog meer blokjes verse mango. Dat kan toch niet anders dan lekker zijn?
Mini Mango-Cheesecakes zijn veel sneller klaar dan één grote cheesecake
Muffinvormpjes voor cheesecake?
Cheesecake is vrij machtig, een klein stukje is dan vaak genoeg. Waarom zou je dan geen kleine taartjes maken, het is ook nog eens veel makkelijker dan een grote taart. Binnen een uur, (dat is de tijd dat een grote taart in de oven staat) kun je al genieten van de kleine mango-cheesecakejes.
Een handig hulpmiddel om kleine mango-cheesecake te maken is een bakvorm voor cupcakes. Iemand die vaker bakt, heeft die meestal al in huis. Door hier kleurrijke cupcakepapiertjes in te doen en die te vullen krijg je minitaartjes die behalve leuk zijn om te zien, ook nog eens makkelijk te maken, en vooral veel sneller gaar zijn.
Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt
Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit exotische fruit.
Mango-cheesecake
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram roomkaas
- 50 + 15 gram suiker
- 8 gram bloem
- 1 ei
- 250 gram mango
- 1 theelepel citroensap
- 30 gram gesmolten boter
- 100 gram koekjes naar wens
- 150 gram slagroom
Bereidingswijze van dit recept
Mango-cheesecake maak je zo:
Schil de mango en snijd hem in blokjes. Houd de mooiste blokjes apart en maak van 50 gram van de minder mooie stukjes een puree.
Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Neem een cupcake-tray en zet in 8 holtes een cupcakepapiertje. Verdeel hier het koekjesmengsel over en druk dit met de bodem van een glas goed aan.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Doe de roomkaas met de 50 gram suiker in een kom en roer dit goed los met een klopper. Voeg er de bloem aan toe en roer goed door. Roer nu het ei, de 50 gram gepureerde mango en een theelepel citroensap er doorheen en roer dit tot een glad mengsel.
Verdeel dit mengsel over je cupcakevormpjes tot ze bijna vol zijn. Verdeel er iets meer dan de helft van de blokjes mango over.
Bak de mango-cheesecake 12 tot 15 minuten. Het midden mag nog een beetje wiebelig zijn, dit stijft bij afkoelen nog op. Laat de mango-cheesecakes in de tray afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm en zet ze op een schaal in de koelkast om goed koud te laten worden.
Klop de slagroom met 15 gram suiker stevig en doe dit in een spuitzak. Spuit de slagroom op de cheesecakejes en werk af ze met blokjes achtergehouden mango. Serveer de mango-cheesecake ijskoud, dan zijn ze het lekkerst.
Tafel lekker !!