• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken High Tea recepten

Sandwiches gerookte kipsalade

Connie Derks door Connie Derks
in High Tea recepten
0
Sandwiches gerookte kipsalade

Sandwiches gerookte kipsalade – Een sandwich met een bite. Serveer gerookte kipsalade op brood voor lunch, bij de high tea of bij de borrel met een toastje.

Sandwich

Een sandwich is een mooie naam voor een boterham zonder korstjes. Je kan natuurlijk een lekker gesneden brood bij je bakker halen en daar de korstjes vanaf halen. Er zijn echter ook speciale plakken brood onder de naam tramezzone te koop bij sommige supermarkten. De keuze is aan jou welke je neemt. Zorg er wel voor dat je niet al te vers brood neemt, je moet er tenslotte mooie porties uit kunnen snijden die hanteerbaar zijn.

Gerookte kip

Kipfilet die door roken langer houdbaar is gemaakt. Het heeft een specifieke rooksmaak en een vrij stevige structuur. We kennen m wel maar hij wordt niet veel gebruikt omdat we vaak niet verder komen dan een maaltijdsalade. Hij is echter ook erg lekker in een borrelsalade die we hier op een sandwich doen. De toevoeging van kerrie en bleekselderij geeft hem een frisse ondertoon en de nootjes zorgen voor een lekkere bite.

Gerookte kipsalade

  • 200 gram gerookte kipfilet
  • 2 stengels bleekselderij
  • 50 gram gemengde geroosterde nootjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 lente-uitje
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Paar druppels citroensap

Snij de kipfilet ik kleine blokjes, doe dit ook met de bleekselderij. Hak de nootjes grof en snij het lente-uitje in ringetjes. Meng de mayonaise met de kerriepoeder en een klein paar druppels citroensap. Meng alles door elkaar en laat een uurtje intrekken op en koele plaats

Sandwiches gerookte kipsalade

  • Brood naar keuze zonder korst
  • Portie gerookte-kip salade
  • 100 gram roomkaas

Besmeer het brood dun met roomkaas, verdeel er een laagje gerookte-kip salade overheen. Besmeer een volgende snee met roomkaas en leg de besmeerde kant op de gerookte-kip salade, smeer nu de andere zijde ook met roomkaas en verdeel ook hier weer een laagje gerookte-kip salade over. Besmeer nog een snee brood dun met roomkaas en leg deze weer op de salade. Druk alles goed aan en snij er mooie porties van die je met een prikker vastzet. Garneer eventueel met wat Cress of tuinkers. Het besmeren met roomkaas is voor de smaak maar ook dat de salade niet te veel in het brood trekt. Bewaar de gerookte kip sandwiches onder plasticfolie in de koelkast tot gebruik.

Tafel lekker!

DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Mango-cheesecake
High Tea recepten

Mango-cheesecake

frambozen scones
High Tea recepten

Frambozen scones

Quiche met Emmentaler
High Tea recepten

Quiche met Emmentaler, spek en tomaat

Scones met geitenkaas, honing en tijm
High Tea recepten

Scones met geitenkaas, honing en tijm

scones met karamel
High Tea recepten

Scones met karamel

scones met kaneel en suiker
High Tea recepten

Scones met kaneel en suiker

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!