Scones met geitenkaas, honing en tijm, is het nu zoet of is het hartig? Ik weet t eigenlijk niet zo goed, maar wat ik wel weet is dat ze verrukkelijk zijn.
Crumbles
Crumbles wat is dat hoor ik je denken. Nu dat zijn kleine bolletjes geitenkaas. Ze zijn er in verschillende smaak varianten. Ik had voor de scones de honing variant genomen. Zo kon ik ze mooi gebruiken bij mijn brunch en wat ik over had deed ik in de vriezer voor bij de high tea die ik later die week gepland had. Even in de oven opwarmen en klaar. Ben je niet van de high tea of van de brunch? Bij een glaasje bier of wijn zijn deze scones ook erg lekker.
Roomkaas met honing
Deze scones zijn zo naturel al erg lekker maar wil jij je gasten extra verwennen serveer ze dan met roomkaas die je op smaak hebt gebracht met een lepeltje honing, een snufje zout en een draai van de pepermolen. Dat wordt genieten, zeker weten.
Gebak met roomboter
Of je nu cake, appeltaart of koekjes maakt, gebruik roomboter! Gebak met roomboter bereidt, heeft echt veel meer smaak.
Scones met geitenkaas, honing en tijm
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 ½ theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 50 gram boter
- 75 gram volle melk
- 1 theelepel honing
- 1 ei
- een paar takjes verse tijm
- 100 gram geitenkaas met honing
Rasp de boter en leg dit in de vriezer zodat deze goed koud is bij het verwerken in de scones. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de bakpoeder en een snufje zout boven een kom en meng er de geitenkaas bolletjes en de tijm doorheen. Â Neem de boter uit de vriezer en meng deze ook door het bloemmengsel. Klop het ei los met de melk en de honing en meng deze kort door het bloemmengsel. Kneed kort door tot het deeg enigszins samenhangt. Kneed vooral niet te lang, het is de bedoeling dat de boter er in stukjes doorheen zit. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2 cm dikte. Steek er met een steker van ongeveer 6 cm doorsnede mooi cirkels uit. Duw de resten weer tegen elkaar en steek er nog meer scones uit tot het deeg op is. Heb je geen steker neem dan een glas met een scherpe rand of snijdt met een mes stukken van je deeg. Leg de karamel scones met tussen ruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bovenkant met een beetje melk en strooi er nog wat extra tijm over. Bak de scones met geitenkaas, honing en tijm in ongeveer 12-15 minuten op 220 graden goudbruin en gaar.
Tafel lekker!