• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Bak zelf eens echte Italiaanse koekjes!

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
1
Biscotti

Biscotti met amandelen en witte chocolade – Je kent ze vast wel, die harde, maar o zo lekkere Italiaanse koekjes. Je krijgt ze soms bij een kopje koffie of een Italiaans dessert. Je waant je direct weer even op een Italiaans terras als je een biscotti eet. Wil je leren hoe je je zelf kunt maken? Lees dan snel verder, want in dit artikel vind je het recept om ze zelf te kunnen bakken. Met dat recept kun je een variant met amandelen en witte chocolade maken. En dat is ook nog eens heel makkelijk!

Harde, maar o zo lekkere Italiaanse koekjes!

Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane. Daar wordt het koekje geserveerd als een after diner dessert, met een glaasje vin santo, een heerlijke dessertwijn, die uiteraard ook uit die streek afkomstig is. Buiten Italië worden ze meestal bij de koffie, cappuccino of de thee geserveerd. De koekjes worden gedipt in de drank om ze zachter te maken. Zo zijn ze makkelijker te eten. Omdat ze volgens traditioneel recept tweemaal gebakken worden en geen boter bevatten, zijn de koekjes vrij hard. Dit heeft als voordeel dat ze vrij lang bewaard kunnen worden.

Biscotti zelf maken

Als je de koekjes koopt, zul je zien dat ze vrij prijzig zijn. Dit komt door de toevoeging van de noten en omdat ze tweemaal gebakken worden is de bereiding bewerkelijker. Maar niet getreurd, het is echt niet moeilijk om ze zelf te maken. In biscotti zitten altijd noten. Noten worden vaak gecombineerd met gedroogd fruit of chocolade. In dit recept is gekozen voor amandelen en witte chocolade. Je kunt er naar hartenlust mee variëren, let er wel op dat de hoeveelheid noten en andere vulling gelijk blijven als wat staat vermeld in het recept. Het is een erg stevig deeg, voeg dus geen extra vocht toe want het hoort echt zo stevig te zijn.

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Porties: -
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram amandelen, liefst met vlies

Bereidingswijze van dit recept

Biscotti met amandelen en witte chocolade maak je zo:

Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de vanille, de suiker, het zout en de citroenrasp.

Klop de eieren los in een kopje en voeg ze dan bij het bloemmengsel. Kneed kort door en voeg er de vulling aan toe.

Meng even goed door en vorm er 2 worsten van die de lengte van je bakplaat hebben.

Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets aan. Zorg voor voldoende tussenruimte, want ze lopen nog iets uit.

Bak de koeken 35 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.

Haal ze uit de oven en snijd er direct plakjes van 1 1/2 tot 2 cm van. Leg die weer terug op de bakplaat en zet ze in de oven. Zet na 10 minuten de oven uit en zet de deur op een kier. Laat ze volledig afkoelen. Bewaard de biscotti in een goed afgesloten trommel zijn ze wel een maand houdbaar.

Lekkere variaties zijn:

– amandelen met pure chocolade en sinaasappelrasp

– hazelnoot met chocolade

– pistache met witte chocolade

– amandelen met gedroogde cranberry’s

Tafel lekker !!

Tags: ChocoladeNoten - Pistache noten
DeelPin19VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Reacties 2

  1. ine says:
    6 jaar geleden

    De witte chocolade ontbreelt in de beschrijving

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief