Biscotti met amandelen en witte chocolade – Je kent ze vast wel, die harde, maar o zo lekkere Italiaanse koekjes. Je krijgt ze soms bij een kopje koffie of een Italiaans dessert. Je waant je direct weer even op een Italiaans terras als je een biscotti eet. Wil je leren hoe je je zelf kunt maken? Lees dan snel verder, want in dit artikel vind je het recept om ze zelf te kunnen bakken. Met dat recept kun je een variant met amandelen en witte chocolade maken. En dat is ook nog eens heel makkelijk!
Harde, maar o zo lekkere Italiaanse koekjes!
Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane. Daar wordt het koekje geserveerd als een after diner dessert, met een glaasje vin santo, een heerlijke dessertwijn, die uiteraard ook uit die streek afkomstig is. Buiten Italië worden ze meestal bij de koffie, cappuccino of de thee geserveerd. De koekjes worden gedipt in de drank om ze zachter te maken. Zo zijn ze makkelijker te eten. Omdat ze volgens traditioneel recept tweemaal gebakken worden en geen boter bevatten, zijn de koekjes vrij hard. Dit heeft als voordeel dat ze vrij lang bewaard kunnen worden.
Biscotti zelf maken
Als je de koekjes koopt, zul je zien dat ze vrij prijzig zijn. Dit komt door de toevoeging van de noten en omdat ze tweemaal gebakken worden is de bereiding bewerkelijker. Maar niet getreurd, het is echt niet moeilijk om ze zelf te maken. In biscotti zitten altijd noten. Noten worden vaak gecombineerd met gedroogd fruit of chocolade. In dit recept is gekozen voor amandelen en witte chocolade. Je kunt er naar hartenlust mee variëren, let er wel op dat de hoeveelheid noten en andere vulling gelijk blijven als wat staat vermeld in het recept. Het is een erg stevig deeg, voeg dus geen extra vocht toe want het hoort echt zo stevig te zijn.
Biscotti met amandelen en witte chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram suiker
- 2 theelepels citroenrasp
- 1 theelepel vanille
- 2 eieren
- 250 gram bloem
- zout
- ½ theelepel bakpoeder
- 100 gram witte chocolade
- 100 gram amandelen, liefst met vlies
Bereidingswijze van dit recept
Biscotti met amandelen en witte chocolade maak je zo:
Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de vanille, de suiker, het zout en de citroenrasp.
Klop de eieren los in een kopje en voeg ze dan bij het bloemmengsel. Kneed kort door en voeg er de vulling aan toe.
Meng even goed door en vorm er 2 worsten van die de lengte van je bakplaat hebben.
Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets aan. Zorg voor voldoende tussenruimte, want ze lopen nog iets uit.
Bak de koeken 35 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden.
Haal ze uit de oven en snijd er direct plakjes van 1 1/2 tot 2 cm van. Leg die weer terug op de bakplaat en zet ze in de oven. Zet na 10 minuten de oven uit en zet de deur op een kier. Laat ze volledig afkoelen. Bewaard de biscotti in een goed afgesloten trommel zijn ze wel een maand houdbaar.
Lekkere variaties zijn:
– amandelen met pure chocolade en sinaasappelrasp
– hazelnoot met chocolade
– pistache met witte chocolade
– amandelen met gedroogde cranberry’s
Tafel lekker !!
De witte chocolade ontbreelt in de beschrijving