• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Bokkenpootjes; Koffietijd was nog nooit zo gezellig

Redactie door Redactie
in Koekjes
0
0
bokkenpootjes

Bokkenpootjes – Maandagmorgen, vriendinnenochtend. Misschien bij jou op een andere dag, maar het is vooral leuk dat het bestaat. Zoiets wil je dan ook intact houden. Ren dan eens niet de supermarkt in voor een pak bokkenpootjes, maar maak ze eens zelf. Stop er een flinke portie liefde in en je vriendinnen komen volgende week heel graag terug.

Uitvinder van de bokkenpootjes is banketbakker Jan Pieter Schellema. Hij kwam tot de conclusie dat als je twee amandelmeringues met botercrème aan elkaar plakt er een verrukkelijk koekje ontstaat. Koekjes die nog tot op de dag van vandaag razend populair zijn.

bokkenpootjes maken
ronde bokkenpootjes recept
bokkenpootjes bakken
bokkenpootjes 1

Laat je het ons weten als je de bokkenpootjes ook gemaakt hebt?

Bokkenpootjes maak je zo

Porties: -
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Moeilijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gr eiwitten
  • 100 gr suiker
  • 180 gr broyage = 90 gr bloemsuiker + 90 gr amandelpoeder
  • 20 gr bloem
  • Amandelschilfers
  • 200 ml water
  • 200 gr kristal suiker
  • 6 eidooiers
  • 250 gr zachte roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Bokkenpootjes zelf maken doe je zo:

De biscuits of amandel meringues

Klop de eiwitten licht op tot schuim en voeg geleidelijk de suiker toe en klop verder tot een stevig schuim.

Meng de bloem en broyage met elkaar, niet zeven!!

Meng voorzichtig het mengsel door het stevige eiwitschuim.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hier met een spuitzak (mondje 9 of 10) de biscuits op in de vorm die jij mooi vind. Ik maakte ronde en langwerpige. Strooi er dan wat amandelschilfers over.

Verwarm de over voor op 180 graden. Bak hierin de biscuits in ongeveer 15 minuten. Test even voor je ze eruit haalt, ze moeten echt krokant zijn.

De vulling

Breng water en suiker samen op een temperatuur van 121 graden. Klop de eidooiers op met een keukenmachine of handmixer.

Laat de suikersiroop even afkoelen en giet deze dan op de kloppers van je keukenmachine of handmixer zodat deze zeer geleidelijk door de eidooiers mengt. Klop tot de massa is afgekoeld.

Spatel nu de zachte roomboter door de massa. Liefhebbers kunnen deze nog extra smaak meegeven door er mokka aroma aan toe te voegen.

De Bokkenpootjes maken

Spuit op de halve amandel meringues een beetje boterroom en plaats de andere helft erop. Voor een feestelijk effect bestuif je de ronde met poedersuiker en dompel je de uiteinden van de langwerpige koekjes in de chocolade.

DeelPin2VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!