• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Brosse koekjes bakken

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
0
brosse koekjes bakken

Brosse koekjes bakken – als het buiten regent en je toe bent aan iets lekkers bij de koffie. Een zelfgebakken koekje is toch echt wel een stuk lekkerder dan de meeste koekjes uit de supermarkt. En die geur in huis geeft je gelijk een beter gevoel.

Cupcake vorm

Deze brosse koekjes bak je in een minicup-cake vorm, die vorm is wel echt nodig want deze koekjes hebben steun van de zijkant nodig. Als je deze vorm niet hebt kun je grotere koeken maken in een gewone cup-cake vorm die je misschien wel hebt.

Brosse koekjes met nootjes

Deze koekjes zijn heerlijk bros. Als ze net uit de oven komen denk je mogelijk dat het niet goed komt. De truc? Laat ze 5 tot 10 minuten afkoelen en je wipt ze zo uit de vorm. De koekjes zijn zo bros door de hoeveelheid bakpoeder en het luchtig roeren van de eidooiers. De helft van de koekjes kun je met nootjes maken en de andere helft neutraal laten voor de variatie.

brosse koekjes bakken

Brosse koekjes

Porties: ca. 50 stuks
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eidooiers
  • 125 gram suiker
  • 150 gram zachte boter
  • 200 gram bloem
  • een mespuntje zout
  • 15 gram bakpoeder
  • 50 gram ongebrande noten

Bereidingswijze van dit recept

Brosse koekjes bakken doe je zo:

Roer de eidooiers met de suiker luchtig tot deze bijna wit verkleurd zijn. Roer er met een spatel de zachte boter doorheen. Zeef de bloem het bakpoeder en het zout boven de kom en roer deze er kort met een spatel doorheen totdat de bloem goed erdoor gemengd is. Neem 2 vellen bakpapier. Leg het deeg op een vel papier en leg het andere vel er boven op. Duw het deeg iets uit en rol het deeg verder uit tot een dikke plak van ongeveer 1 cm dik. Leg deze plak op een plank of plaat een uur koel weg. Smeer de muffinvorm in met een beetje boter. Steek met een stekertje of glas cirkels uit de plak ter grootte van de bodem van de vorm. Leg de plakjes deeg in de vorm en bestrijk de plakjes licht met een beetje melk. Verdeel er eventueel wat gehakt nootjes overheen. Bak de koekjes in 15 minuten in een oven van 180 graden. Laat de koekjes 5-10 minuten afkoelen voordat je ze uit de vorm neemt. Dit gaat het beste door ze met een mesje even omhoog te wippen. Bewaar de brosse koekjes wanneer ze goed zijn afgekoeld in een koektrommel of in een glazen pot om ze lekker lang bros te houden. Al zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat de koekjes allemaal op zijn.

Bij gebruik van een gewone muffinvorm bak je de koekjes ongeveer 20-25 minuten.

Tafel lekker !!

Tags: Noten
DeelPin160VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Reacties 2

  1. Mirjam Veen says:
    4 maanden geleden

    Super mooi en heerlijk deeg, maar eenmaal gebakken zijn ze niet te eten. De bakingsoda geeft een rare smaak aan de koekjes. Is het niet teveel. Hoorde het geen 1.5 tl te zijn zoals de meeste koek recepten? Helaas zijn ze allemaal in de prullenbak beland 🙁

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 maanden geleden

      Jammer, zo zonde! Het recept vraagt om bakpoeder en geen backing soda, waarschijnlijk is dat de reden.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief