• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Voor de echte gemberliefhebers

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
1
gemberkoekjes

Gemberkoekjes – Houd je van gember? Dan is dit een koekje voor jou. Met drie soorten gember in één koekje zijn de gemberkoekjes een schot in de roos. En natuurlijk bak je ze zelf. Want dat is helemaal niet moeilijk met dit recept. Snel de keuken in en de oven aan dus. En daarna lekker smullen van die koekjes. Zorg dat je er genoeg bakt, want ze zijn een ware traktatie voor de gemberliefhebber.

Drie soorten gember?

Ja, de gemberkoekjes bevatten echt drie verschillende bereidingen van gember. Als eerste de sterkste en dat is de verse gember, voor de zachte ondertoon is er de gemberpoeder en voor de kick de stukjes gesuikerde gember. De gesuikerde gember is vaak te koop bij een notenwinkel of de notenkraam op de markt. Mocht je nu geen gesuikerde gember kunnen vinden, dan kun je de gekonfijte gember op siroop nemen. Snijd die dan in stukjes als je bolletjes hebt of koop gesneden gember. Spoel de siroop ervan af en dep ze droog met keukenpapier en verwerk ze verder op dezelfde manier als de gesuikerde gember.

Lekker sterk: Verse gember

Zachte ondertoon: Gemberpoeder

Kick: Gesuikerde gember

Knapperige gemberkoekjes of heb je ze liever een beetje chewy?

Met dit recept kan het beide. Het was niet direct de bedoeling, maar de eerste plaat met gemberkoekjes zat door omstandigheden net wat langer in de oven dan ze hadden moeten zitten. Ze moeten namelijk van buiten gekleurd en van binnen wat lichter zijn. Nou, dat was met die plaat koekjes niet het geval, ze waren helemaal egaal gekleurd. De volgende plaat is iets korter in de oven geweest en die waren wel zoals de bedoeling was. Het proefpanel mocht de gemberkoekjes proeven en de meningen waren verdeeld. De een vond de zachte het lekkerst, de ander had liever die knapperige. Dus bak de gemberkoekjes net zo lang of zo kort als dat jij lekker vindt.

Gemberkoekjes

Porties: een trommel vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 170 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 325 gram bloem
  • 1 ½ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1½ eetlepel versgeraspte gember
  • 60 gram gesuikerde gember
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze van dit recept

Gemberkoekjes bakken doe je zo:

Hak de gesuikerde gember in kleine stukjes.

Zeef de bloem, gemberpoeder, baking soda en het zout boven een kom.

Meng de boter met de suiker met een mixer tot hij enigszins luchtig is. Voeg het ei eraan toe en klop tot het helemaal vermengd is.

Voeg de helft van het bloemmengsel bij het botermengsel en meng goed door.

Voeg er nu de verse gember, de gesuikerde gember en de honing aan toe en roer ook die er goed doorheen.

Meng als laatste kort de rest van het bloemmengsel erdoor tot een deeg.

Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op bakpapier op en bakplaat met royale tussenruimte want ze lopen behoorlijk uit. Voor dit recept zijn 3 bakplaten gebruikt.

Zet de oven op 180 graden.

Bak de koekjes 10 minuten voor zachte gemberkoekjes en 12-14 minuten voor krokante gemberkoekjes.

Heb je maar 1 plaat? Schuif dan het bakpapier van de plaat en laat ze op het bakpapier afkoelen. Bewaar de gemberkoekjes in een luchtdichte trommel.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Knolgroenten - Gember
DeelPin4VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Reacties 5

  1. Jannie says:
    3 jaar geleden

    Hoi, zojuist dit heerlijke recept gemaakt, erg lekker.
    Heb bij het laatste restje deeg snufje kaneel gedaan,, ook aan te bevelen.
    Dankjewel

    Beantwoorden
  2. Stans says:
    4 jaar geleden

    Hallo, ik heb deze gemaakt vo min moedertje, van 96,nu ik lust geen gember, maar ja.je moet alles proeven, en omdat er zoveel gember inzat, dacht ik is dat niet te veel, want er wordt een aardige hoeveelheid gember gebruikt, maar zelf ik vind ze heerlijk. Ik heb ze zowel chewy als harder gebakken. Beetje afwisseling moet er toch zijn. Bedankt voor het heerlijke recept.ben ze nu aan het bakken voor haar 97e verjaardag komende vrijdag

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      4 jaar geleden

      Gefeliciteerd met je moeder, verwen haar maar met heerlijke zelfgebakken koekjes.

      Beantwoorden
  3. mieke says:
    5 jaar geleden

    Hallo Conny ,

    Dit is een lekker koekjes recept .
    lekker krokant en luchtig .
    Ik ga ze vast nog n keertje maken ,maar dan met de gesuikerde Gemberblokjes erbij .
    (die was ik vergeten .

    Mieke,

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 jaar geleden

      Goed om te horen dat ze lekker bevonden werden. En een erg goed excuus om ze nog eens te maken 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief