• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Kokosmakronen; een simpel maar lekker koekje

door
in Koekjes
0
2
Kokosmakronen

Kokosmakronen; een simpel maar lekker koekje – kokosmakronen of kokoskoeken zie je in allerlei vormen en maten, de meest bekende is denk ik die met een stukje eetbaar papier aan de onderkant van de koek, maar ik ken ze ook in de vorm van rotsjes of met een gat in het midden.

Het maken van kokosmakronen is eigenlijk heel simpel, er worden slechts een paar ingrediënten gebruikt. Een van de belangrijkste ingrediënten is eiwit. Met de eidooier wordt in dit recept niks gedaan, maar gooi ze niet weg, gebruik ze bijvoorbeeld om zelf mayonaise of banketbakkersroom te maken.

Makronen, macarons ??

Ik kom er niet uit, wat is nou een makroon, waar komt de naam vandaan en waarom wordt er ook over makronen gesproken als ik foto’s zie van macarons ?? Een kokosmakroon lijkt toch niet echt op een macaron en toch lijken deze namen door elkaar te worden gebruikt. Een overeenkomst is dat beide gemaakt worden met opgeklopt eiwit maar daar houdt iedere gelijkenis toch ook wel op.

Mijn oma sprak vroeger altijd over macaronikoeken en stiekem moest ik altijd een beetje lachen om dit spraakgebrekje van mijn oma. Maar als ik dan tijdens mijn zoektocht terecht kom op de blog van Rene Scheffer, waarin hij verder uitwijdt over de makroon en  het onderstaande lees, dan denk ik “Had oma dan toch gelijk??”

– The English word macaroon comes from the French macaron, from the word maccarone, regionally used in Italy to refer to maccherone (kind of pasta, with a hole and a larger diameter than bucatini) –

Zoals je wellicht begrijp moet ik je verdere uitleg over de herkomst en betekenis van de naam “makroon” verschuldigd blijven, als iemand mij meer kan vertellen dan hoor ik het uiteraard graag.

Kokosmakronen

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 eiwitten
  • snuf zout
  • 150 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 1 tl limoensap
  • 250 gram kokosrasp
  • 50 gram chocolade

Bereidingswijze van dit recept

Zorg dat je schaal en de garde/haken van je mixer, helemaal vetvrij zijn, dit kun je doen door een halve citroen door de schaal en langs je garde te halen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten met het zout stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop nog 2 à 3 minuten door. Schep met een gummiespatel de yoghurt, het limoensap en de kokosrasp door het eiwitmengsel.
Schep met behulp van 2 eetlepels hoopjes van het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats je bakplaat onderin de oven en bak de koekjes in 15 minuten gaar.

Smelt 50 gram chocolade in de magnetron of au-bain-marie en trek met behulp van een vork strepen over de koekjes.

DeelPin7VerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Reacties 2

  1. Diana says:
    8 jaar geleden

    Lekker een x proberen love it?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      8 jaar geleden

      Leuk dat je ze gaat proberen Diana, echt de moeite waard hoor. Simpel en lekker wat willen we nog meer ?. Laat je het weten als je ze gemaakt hebt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!