• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

Koekjes met een tijgerprintje

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
0
Sinaasappel crinckle cookies

Sinaasappel crinckle cookies – Zoek je een leuke en originele traktatie om zelf te maken? Maak dan eens een ander soort koekjes. Cookies met een tijgerprintje, bijvoorbeeld. Ze ruiken heerlijk en ze smaken naar sinaasappel. Daarnaast zien ze er ook nog eens erg leuk uit en dat is wat ze, naast de smaak natuurlijk, extra aantrekkelijk maakt. En ze zijn heerlijk bij een kopje koffie of thee. Dus, tijd om de keuken in te duiken en je huis te vullen met de heerlijke geur van citrus en vers gebakken koekjes. En vervolgens jezelf en je huisgenoten te verrassen met de lekkerste sinaasappel crinckle cookies! Want die wil je toch zeker proeven? Je maakt ze makkelijk met onderstaand recept. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat.

De leukste en de lekkerste cookies, ook om mee te variëren

Dit zijn koekjes met een erg leuke uitstraling door het tijgerprintje dat gevormd wordt door de suiker. Door bakpoeder aan het deeg toe te voegen, gaat dat rijzen tijdens het bakken, waardoor het suikerlaagje barst. Hierdoor zien de sinaasappel crinckle cookies er niet alleen erg leuk uit, het suikerlaagje is ook nog eens lekker knapperig. Wil je de koekjes in twee soorten maken? Je kunt ze ook maken in een chocolade uitvoering. De koekjes zijn leuk om mee te variëren dus!

Sinaasappel crinckle cookies maak je met een roerdeeg

Crinckle koekjes zijn gemaakt van een, zo geheten, roerdeeg. En wat maakt een roerdeeg dan anders dan een gewoon deeg? Een roerdeeg is een koekjesdeeg waarvan de boter met de suiker luchtig geklopt wordt. Door dat luchtig kloppen krijg je een heel zacht deeg. Om het makkelijker te kunnen verwerken wordt het deeg in dit recept eerst gekoeld, zodat de boter weer stevig wordt en er zo beter balletjes van gerold kunnen worden.

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Sinaasappel crinckle cookies

Porties: 24 stuks
Bereidingstijd: 270 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 200 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater (optioneel)
  • de rasp van 2 sinaasappels
  • het sap van 2 sinaasappels
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram poedersuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je sinaasappel crinckle cookies:

Rasp eerst het oranje gedeelte van de schil van de sinaasappels en pers ze dan uit.

Verwarm het sap en kook het in tot het stroperig begint te worden. Zet opzij.

Klop de boter met de suiker luchtig en meng er de lauwe sinaasappelsiroop en het oranjebloesemwater doorheen.

Voeg dan het ei en de dooier toe.

Zeef de bloem, bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit samen met de rasp door het beslag. Zet de kom met beslag 4 uur in de koelkast of een half uur in de vriezer om op te stijven.

Vorm balletjes ter grootte van een walnoot en leg die op een schaal. Dit gaat het beste met licht vochtige handen.

Neem 2 schaaltjes, bijvoorbeeld soepkommen, en doe in de ene de kristalsuiker en in de andere de poedersuiker.

Zet 2 bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Rol nu de balletjes één voor één eerst door de kristalsuiker en dan door de poedersuiker. Leg ze met tussenruimte op een bakplaat. Houd er rekening mee dat de koekjes behoorlijk uitlopen.

Waarschijnlijk kun je niet alle koekjes op de 2 platen krijgen. Bak daarom eerst 2 platen en als de koekjes stevig zijn haal je ze voorzichtig van het bakpapier af en leg je de rest van de deegballetjes erop. Doe ze wel direct in de oven omdat de plaat nog iets warm is.

Bak de koekjes in ongeveer 12/15 minuten mooi goudbruin.

De koekjes zijn erg slap als ze net uit de oven komen, maar ze worden al snel steviger tijdens het afkoelen.

Laat de sinaasappel crinckle cookies volledig afkoelen voor je ze in een trommel doet.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief