• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Speculaas wafels bakken in miniformaat; uitdelen maar!

Haal je wafelijzer maar tevoorschijn!

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
0
Speculaas wafels bakken

Speculaas wafels bakken in miniformaat – Gebruik je wafelijzer eens voor koekjes, snel, makkelijk en lekker! Het wafelijzer staat vaak in een hoekje stof te vangen. Vaak wordt het alleen met oudjaar uit het stof gehaald om de traditionele wafels te maken. Maar je kunt het voor zoveel meer dan alleen je hartjeswafels gebruiken. Ga er bijvoorbeeld eens van die heerlijke speculaas wafels in bakken. Maar ook tortilla’s en tosti’s kunnen je heel makkelijk in een wafelijzer maken. Dus gebruik dat wafelijzer niet alleen om dit recept te maken, haal het gerust vaker tevoorschijn.

Spelen met het recept om speculaas wafels te bakken

Iedere familie heeft wel een eigen recept om wafels te maken en iedereen maakt het op de manier die ze zelf het lekkerste vinden. De een houdt van zachte, de andere van harde wafels. Waardoor dit verschil komt leg ik je uit in dit artikel over speculaas wafels bakken.

Zachte wafels kun je maken door toevoeging van melk of ander vocht, vaak wordt hier ook basterdsuiker voor gebruikt omdat daar suiker invertsuiker in zit en dit makkelijk vocht aantrekt. Daardoor blijven de wafels ook zachter.

Harde wafels bevatten vaak meer suiker, dit is bijna altijd kristalsuiker. Aan het beslag van harde wafels wordt vrijwel nooit vocht toegevoegd.

De suikersoort die jij gebruikt in je wafels is heel bepalend voor het eindresultaat!

Verschillende soorten wafels maken

Door zelf met de soort suiker in het recept te spelen kun je makkelijk hele andere speculaas wafels bakken. Kristalsuiker of basterdsuiker. En als je basterdsuiker neemt, probeer dan voor een lichte karamelsmaak eens de gele basterdsuiker en neem voor een kruidige wafel donkere basterdsuiker ,dit voor het uiterlijk, maar ook voor de smaak die hierdoor intenser wordt. Ik raad wel aan om niet met verhoudingen van boter, suiker, ei en bloem die zijn opgegeven in het recept te spelen. Het zou jammer zijn als je wafels niet zouden lukken. Ook kun je wisselen met kruiden, neem eens kaneel, gemberpoeder of oploskoffie in plaats van de speculaaskruiden. Zo kun je makkelijk een heel ander soort wafels maken.

Speculaas wafels bakken

Speculaas wafels bakken

Porties: Afhankelijk van het wafelijzer
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 120 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 230 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 80 gram kristalsuiker
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo kun je speculaas wafels bakken:

Maak dit beslag net of je cakebeslag maakt.

Klop dus eerst de boter met de suiker luchtig.

Voeg er een voor een de eieren aan toe.

Zeef de bloem met de kruiden en de bakpoeder, roer dit samen met het zout door het botermengsel.

Let op; dit is een stevig deeg, het zijn harde wafeltjes.

Verwarm het wafelijzer en doe steeds lepeltjes beslag in de vorm. De hoeveelheid ligt aan het soort wafelijzer wat je hebt.

Bak de wafeltjes lang genoeg zodat ze lekker knapperig zijn als ze zijn afgekoeld. Bestuif eventueel met poedersuiker.

Bewaar de speculaas wafels in een afgesloten koektrommel.

Tafel lekker !!

Tags: Sinterklaas receptenSpeculaaswafels
DeelPin7VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Reacties 8

  1. Marjolein says:
    2 jaar geleden

    Super lekker en goed te maken. Lekker knapperig. Ga ik vaker maken

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Leuk om te horen Marjolijn, gebruik ook eens 2 theelepeltjes 5 spices in plaats van speculaaskruiden, ook erg lekker!

      Beantwoorden
  2. Nathalie says:
    7 jaar geleden

    Dit ziet er lekker recept uit! Voor hoeveel personen is het recept? Kwestie dat ik de hoeveelheden wat kan aanpassen als het nodig is.

    Beantwoorden
  3. Lut says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk zijn ze! Net klaar met bakken. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  4. Meltem says:
    7 jaar geleden

    Lekker,knapperig en makkelijk recept. Heerlijk en bedankt voor het delen van dit recept. Dit is een blijvertje!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief