• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Suikerkoeken of Tarte au sucre – Simpel en lekker bij de koffie

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
0
0
Suikerkoeken bakken

Suikerkoeken of Tarte au sucre – Simpel en lekker bij de koffie – Is het een broodje of is het een koek? Ik weet het niet maar wat ik wel weet is dat ze erg lekker zijn!Hoe die Fransen toch zo slank blijven is mij een raadsel

Frans recept

Ik vond dit recept op een Franse site waar ze “tarte au sucre  toute simple á la fleur d ‘oranger” heten. Een hele mond vol voor een heel eenvoudig maar erg lekker stukje gebak. Het is een luxe brioche deeg, vol van smaak door toevoeging van vrij veel boter en eidooiers. Bovenop zit een zoet laagje custard wat meegebakken is. De toevoeging van oranjebloesemwater geeft ze een hele lekkere en beetje geheimzinnige smaak.

Toute simple

Inderdaad de naam klopt helemaal, ze zijn zo gemaakt simpel met een groots effect. Lekker hoeft niet altijd moeilijk te zijn zo blijkt maar weer eens. Ze zijn lekker bij de koffie of thee maar ook bij een brunch buffet of in een kleiner vormpje bij een high tea is dit een leuk item.

Heb je geen vlaaivormpjes maar wel een cupcakevorm, neem deze dan , maak er dan meerdere kleintjes van.

 Suikerkoeken of Tarte au sucre

Voor 10 stuks heb je nodig

voor het deeg:

  • 90 gram zachte boter
  • 5 gram gedroogde gist
  • 50 gram melk
  • 250 bloem
  • 15 gram suiker
  • snufje zout
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater

voor de topping:

  •  125 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 50 gram slagroom
suikerkoeken bakken 116
suikerkoeken bakken 119

Verwarm de melk tot lauwwarm en los er de gist en  de suiker in op. Doe de bloem in een kom samen met de rest van de ingrediënten en kneed er een soepel deeg van. Dit kan met de hand maar met een mixer met deeghaken gaat het ook prima. Dek het deeg af met plastic folie en zet het voor 45 minuten op een warme plek. Smeer ondertussen vormpjes van ongeveer 12 cm doorsnede in met boter.  Verwarm de oven voor op 180 graden. Zoek een glas of deegsteker met een diameter die iets groter is dan de bodem van je vormpje. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dik en steek er cirkels uit. Rol de resten opnieuw uit en steek uit tot je er 10 hebt. Leg ze in de vormpjes en druk aan. Meng de slagroom met het ei. Strooi een laagje suiker op de deegplakjes en lepel op ieder plakje ongeveer 1 eetlepel van het eimengsel. Bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Ik heb ze erna nogmaals met zeer fijne suiker bestrooit en met een gasbrander afgebrand maar dit is niet noodzakelijk.

Tags: BrunchBrunchen
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!