• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 15 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

Een nieuwe traditie?

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
0
wenskoekjes of gelukskoekjes maken

Wenskoekjes of gelukskoekjes – Hoe leuk is dat? Een persoonlijke wens in een ook nog eens erg lekker koekje. Eerder werden hier al de flinterdunne speculaasjes gepubliceerd. Die zijn zo lekker dat je er meer van wil maken. De koekjes zijn namelijk erg flexibel als ze net uit het ijzer komen. Je kunt er ijshoorntjes van maken, je kunt er ook bakjes van maken, maar ook dus wenskoekjes of gelukskoekjes. De speculaaskruiden vervang je in dit recept dan eenvoudig door gemalen anijs. En zo maak je er, met hetzelfde recept, weer een heel ander koekje van.

Italiaanse koekjes die naar anijs smaken

De meeste van dit soort wenskoekjes of gelukskoekjes, die uit Italië komen, worden gemaakt met anijs. De koekjes zijn daar, net als hier de wafels, een traditie bij oudjaar. De smaak van anijs wordt hier in Nederland voor koekjes niet erg veel gebruikt, maar dat is wel erg lekker. Dus misschien moet je de koekjes gewoon eens proberen. Je kunt gemalen anijs bij de meeste supermarkten vinden bij de kruiden.

Nieuwe tradities maken met wenskoekjes of gelukskoekjes

Tradities zijn er om in ere te worden gehouden en met de koekjes maak je een nieuwe traditie. Veel mensen sturen kerstkaarten, dus wensen per post. Nu zijn de koekjes niet ideaal om per post te versturen, dus verpak je ze en deel je ze uit. Of je serveert de wenskoekjes of gelukskoekjes na een etentje bij de koffie. Welke wensen je er in zet is persoonlijk. Pluk een paar leuke teksten van het internet of verzin ze gewoon zelf. Type en print ze uit. Na het printen knip je ze in smalle reepjes en vouw je ze in de koekjes. Het leuke is dat je achteraf niet meer weet welke tekst in welk koekje zit en het dus altijd weer een verrassing is.

wenskoekjes of gelukskoekjes maken

wenskoekjes of gelukskoekjes bakken

Wenskoekjes of gelukskoekjes maken

Porties: 40-50 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 180 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 theelepels gemalen anijszaadjes
  • ½ theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Wenskoekjes of gelukskoekjes maken doe je zo:

Smelt de boter en zet opzij.

Meng met een klopper de eieren met de suiker.

Zeef de bloem met de bakpoeder en de kruiden. Roer het bloemmengsel door het eimengsel en roer er dan, de wat afgekoelde, gesmolten boter doorheen. Zet het mengsel een uurtje koel weg, zodat de boter weer enigszins stolt, dit maakt het werken met het beslag een stuk makkelijker.

Zet een muffin bakvorm en de reepjes met de wensjes klaar ,zodat je die bij de hand hebt als de koekjes uit het ijzer komen.

Verhit het pizzelli ijzer op je fornuis tot het goed heet is.

Smeer de eerste keer in met een klein beetje gesmolten boter. Doe een dessertlepel beslag in het ijzer. Doe het dicht en draai het ijzer om. Tussen een halve minuut tot een minuut ongeveer, is het wafeltje al gaar. Dit gaat erg snel.

Draai bij iedere keer vullen het ijzer om, zodat het ijzer aan beide zijden warm blijft. Als het koekje uit het ijzer komt, vouw je het gelijk dubbel met een wens ertussen. Buig ze dan rond (zie foto), en zet ze in de muffinvorm om verder af te koelen.

Doe dan pas het beslag voor je volgende koekje in het ijzer. Laat het ijzer steeds op een laag vuur liggen zodat het niet afkoelt. Maak zoveel wensjes als je graag wilt. De rest van de koekjes kun je als gewone wafeltjes afbakken.

Tafel lekker !!

Tags: Eierenwafels
DeelPin12VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Eierkoeken
Koekjes

Eierkoeken bak je makkelijk zelf

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Cranberry koek
Koekjes

Cranberry koek

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Eieren

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief