• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken

Macadamia koekrepen

Connie Derks door Connie Derks
in Bakken
0
Macadamia koekrepen

Macadamia koekrepen – De macadamia noot is een van oorsprong Australische noot, ze worden ook wel Queensland nuts genoemd naar hun land van herkomst. Ze worden nu vooral verbouwd in Australië, Hawaï en Zuid-Afrika. Een boom levert in 15 jaar tot wel 50 kg noten. Deze noten bevatten zeer veel onverzadigde vetten en zijn rijk aan vit. B1. Ook wordt er vaak olie van gemaakt om te koken en bakken.

macadamia koekrepen zijn een lekkernij in je lunchbox

Door hun subtiele boterachtige smaak en hun fluweelzachte chrunch zijn macadamia noten erg fijn om mee te bakken. Noot met karamel voor de zoetige taaiheid op een koek, gegarneerd met chocolade. Er zijn slechtere dingen te bedenken voor in de lunchbox. De zelfgemaakte macadamia koekrepen zijn een echt smakelijke verrassing voor tussendoor en van deze macadamia koekrepen krijg je een heuse energieboost. Niet heel gezond, wel heel lekker!

Macadamia koekrepen

Porties: ca. 12 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 175 gram boter
  • 100 gram poedersuiker
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 150 gram macadamianoten
  • 2 eetlepels suikerstroop
  • 75 gram licht bruine basterdsuiker
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 theelepel gemberpoeder (optioneel)
  • grof zeezout (optioneel)
  • 100 gram pure chocolade

Bereidingswijze van dit recept

Macadamia koekrepen maak je zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bekleed de bodem en de zijkanten van een bakvorm van 24x24cm met bakpapier.

Meng de boter met de suiker en het zout. Meng er de bloem doorheen en kneed dit even door. Druk dit deeg in de vorm goed aan. Bak de bodem 30 minuten. Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen, maar haal deze niet uit de bakvorm.

In de tijd dat de koek in de oven zit de noten op een bakplaat 5-10 minuutjes roosteren tot ze licht beginnen te verkleuren. Als deze afgekoeld zijn ze in niet al te kleine stukjes snijden.

De stroop samen met de eieren, gesmolten boter, basterdsuiker en de gemberpoeder in een kom roeren tot een glad mengsel. Meng er nu de noten en het zeezout doorheen en schenk alles over de afgekoelde koek. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en bak deze 25 min. Laat dit in de vorm afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie roer tot deze helemaal is opgelost en een temperatuur heeft van ongeveer 30 graden Celsius. Steek een lepel in de chocolade. Laat deze in een heen en weer gaande beweging op de koek lopen zodat er strepen van chocolade ontstaan, of maak een cornetje van bakpapier (zie de tip hieronder) en vul deze met de chocolade.

Een cornetje is een zakje gevouwen van vetvrij papier, door deze te vullen met bijvoorbeeld chocolade en het puntje er af te knippen kun je er de mooiste dingen mee maken. Door het puntje er fijn of grof af te knippen kun je de dikte van de gespoten chocolade bepalen. Je kunt er na wat oefening, teksten en mooie figuren mee schrijven. Let er wel op dat er geen klontjes in je chocolade zitten en dat de temperatuur van de chocolade rond de 30 graden is.

Tags: Noten
DeelPin3VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Citroencake met ricotta
Cake

Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Kaaskletskoppen
Hartig

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief