Lekker Tafelen
donderdag 15 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken

Meringue rol met pecannoten

Die maak je met slechts vijf ingrediënten!

Connie Derks door Connie Derks
in Bakken
2
Meringue rol met pecannoten

Meringue rol met pecannoten – Iedereen houdt van iets lekkers bij de koffie of thee. En natuurlijk kun je dan weer die appeltaart naar recept van je oma maken. Maar een beetje afwisseling kan nooit kwaad. En hoe leuk is het om je gasten of je huisgenoten eens te verrassen met iets compleet anders? Met een meringue rol met pecannoten gaat je dat zeker lukken. Sterker nog, er zal je gevraagd worden of je dat gebak echt zelf hebt gemaakt. En als je dat dan bevestigt, dan gaat je ongetwijfeld naar het recept gevraagd worden, let maar op. Overigens is die meringue rol niet alleen lekker bij de koffie, maar hij doet het ook geweldig als toetje. Nog een reden om snel de keuken in te duiken dus!

Makkelijker te maken dan je denkt!

Sommige dingen lijken anders dan ze zijn. Gebak met een luxe uitstraling, dat is de meringue rol met pecannoten. Maar eigenlijk is dit een simpel gebak. Met maar vijf ingrediënten in het recept en een klein beetje werk tover ook jij iets lekkers op tafel. Moeilijk? Dat valt best mee. Als je het recept goed volgt, is het prima te doen.

Pavlova 2.0; de meringue rol

Je kent de pavlova vast wel. Hopelijk heb jij er al eens een gemaakt. De pavlova is een geweldig lekker nagerecht van eieren, slagroom en meestal vers fruit. Het is echt een gerecht om te delen. In het recept voor onderstaande meringue rol zitten in principe dezelfde ingrediënten, alleen de bereiding is een klein beetje anders. Het schuim wordt op een bakplaat uitgestreken, gebakken en daarna opgerold met vulling ertussen. Het grote voordeel van de rol is dat je die wel een week van tevoren kunt maken. Snijd hem bevroren voor in mooie stukken en laat ze licht ontdooien. Je kunt hem natuurlijk ook vers eten of helemaal ontdooid, het is maar net wat je het beste uitkomt.

Versier hem met nog wat extra room, karamel of serveer hem gewoon zo, met een beetje poedersuiker bestrooit bij een kop koffie.

meringue rol met pecannoten
Meringue rol met pecannoten
Meringue rol met pecannoten
Meringue rol met pecannoten
Meringue rol met pecannoten
slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

meringue

Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen

Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.

Meringue rol met pecannoten

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 5 eiwitten
  • 300 + 30 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram pecannoten
  • 3 + 3 gram fijne oploskoffie
  • 300 gram slagroom

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een meringue rol met pecannoten:

Hak de pecannoten in stukjes.

Neem een bakplaat of bakvorm van ongeveer 35 × 30 cm. Smeer de randen licht in met wat boter en bekleed met bakpapier. Wrijf het bakpapier goed vast op de plaat.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Schep er al roerende, lepel voor lepel de suiker bij en blijf goed doorkloppen tot een mooi en stevig schuim. Neem nu een spatel en spatel er 2/3 van de gehakte pecannoten en de oploskoffie doorheen.

Verdeel de schuimmassa gelijkmatig over het bakpapier en strooi de rest van de gehakte nootjes erover. Bak de meringue 10 minuten op 220 graden, zet dan de oven op 160 graden en bak de meringue nog 15 minuten. Haal de plaat uit de oven en laat die ietsjes afkoelen, een paar minuutjes maar.

Leg een theedoek met een vel bakpapier erop klaar.

Neem de meringue plak bij 2 punten van het papier vast en leg die in een snelle beweging ondersteboven op het schone bakpapier. Trek er nu voorzichtig het bakpapier af en leg die omgekeerd terug op de plak.

Rol nu de plak nu die nog warm is samen met de theedoek en de vellen bakpapier op.  En laat het zo verder afkoelen.

Klop ondertussen de slagroom met de suiker en de oploskoffie stevig. Rol de plak af en haal het bakpapier eraf, maar laat het andere vel er wel onder liggen. Besmeer de onderkant van de plak met de geklopte room en rol de plak weer op. Rol hem in het bakpapier en laat dit minimaal een uur in de koelkast of vriezer opstijven.

Bestrooi de meringue rol met pecannoten vlak voor het opdienen met een klein beetje poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: NotenNoten - PecannotenZuivel
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kaaskletskoppen
Hartig

Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Reacties 3

  1. Esther says:
    3 jaar geleden

    Mss gekke vraag, maar moet je de oploskoffie aanmaken met wat kokend water, of gaan de (bittere) korrels er zo in?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Het beste gebruik je hiervoor poeder. Heb je deze niet los korrels dan op en een heel klein beetje water of druk deze fijn tot poeder.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten
  • Gevulde roomboter croissant met scharreleieren en Nederlandse burrata

Reacties

  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim
  • Sylvia op Groentepakketten: gemak of beperking in de keuken?
  • Redactie op Lamszadel uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!