• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Aardbei-Zoethout taart

Redactie door Redactie
in Taart
0
0
aardbeizoethouttaart

Aardbei-Zoethout taart – We hebben inmiddels al heel wat lekkere recepten met aardbeien voorbij zien komen, niet zo gek want dit heerlijke zomervruchtje leent zich perfect om mee te bakken en te koken. Maak dan ook eens deze taart met aardbeien gecombineerd met zoethout. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar het resultaat is heerlijk, heel verrassend en zeker voor zoethoutliefhebbers het proberen meer dan waard.

Zoethout

Zoethout kennen we allemaal nog wel uit onze kindertijd, met een gerust hart konden we uren op zo’n stokje sabbelen zonder dat we ons zorgen hoefden te maken over ons gebit. Zoethout bevat een zoetstof die zeker 30 keer sterker is dan suiker, en toch heeft deze zoetstof geen nadelige gevolgen voor ons gebit, sterker nog het kauwen op het stokje zou de tanden juist steviger maken. Hoewel zoethout altijd met mate gebruikt moet worden omdat het een bloeddrukverhogende werking zou hebben, wordt het veel gebruikt binnen de traditionele geneeskunde. Zoethout brengt onder andere de maag tot rust en wordt daarom regelmatig gebruikt bij voedselvergiftiging, of brandend maagzuur. Maar ook bij luchtwegproblemen, hoesten, keelpijn en verkoudheid is zoethout een veelgebruikt medicijn.

aardbeizoethouttaart

Taart met aardbeien

Taart met aardbeien; de lekkerste recepten

Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.

Aardbei-Zoethout taart

Porties: 6 tot 10 punten
Bereidingstijd: 210 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 135 gram aardbeipuree
  • 15 gram eiwitpoeder
  • 135 gram suiker
  • 6 eidooiers
  • 85 gram bloem
  • 9 gram custardpoeder
  • bakvorm 15 cm en 20 cm
  • Verstelbare taartring
  • 15 aardbeien
  • 350 ml melk
  • 30 gram zoethout
  • 9 gram gelatine
  • 300 gram slagroom
  • 2 eidooiers
  • 50 gram suiker
  • 50 gram slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram aardbeienpuree

Bereidingswijze van dit recept

Aardbeienbiscuit:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Klop de aardbeipuree, de helft van de suiker en het eiwitpoeder op tot het een luchtig geheel is. Klop de eidooiers met de overige suiker ook luchtig, en meng dit door het eiwitmengsel. Meng als laatste de bloem en custardpoeder erdoor heen. Verdeel het mengsel evenredig over de bakvormen en bak in 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de beide biscuits geheel afkoelen op een rooster. Vet de taartring in met wat olie, en leg de 20 cm biscuit op de bodem, en trek de ring stevig aan. Haal de kroontjes van de aardbeien, halveer ze, en zet ze vervolgens met de binnenkant van de aardbei tegen de taartring.

Zoethout bavarois:

Doe het zoethout en de melk in een pan en breng zachtjes aan de kook, laat vervolgens 30 minuten op een laag vuurtje de smaak van het zoethout in de melk trekken. Week de gelatine in koud water en klop de slagroom voor 3/4 stijf. Klop de eidooiers met de melk los. Schenk de melk op een zeef zodat het zoethout achterblijft. Schenk een klein beetje van de melk op de eidooiers en de overige melk terug in de pan. Klop de melk door de eidooiers en voeg dit vervolgens bij de melk in de pan. Opnieuw verwarmen tot tegen de kook aan (niet laten koken), pan van het vuur nemen en de uitgeknepen gelatine er door roeren. Laat het geheel afkoelen en schep vervolgens de slagroom erdoor. Schep de helft van de bavarois voorzichtig in de taartring, leg er de 15 cm biscuit bovenop en vul verder met de overige bavarois. Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Aardbeienganache:

Breng de puree en de room aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en schenk de puree/room over de chocolade. Laat even staan en dan licht oproeren. Schenk uit over de bavarois en laat nog een uur verder opstijven in de koelkast. Verwijder de taartring en decoreer de Aardbei-Zoethout taart verder met witte chocoladerasp en aardbeien.

Tags: Fruit
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen met luchtige schuimlaag

Limburgse kersenvlaai
Taart

Bak een Limburgse kersenvlaai met échte Hollandse kersen

Yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit als zomerse traktatie

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!