Aardbeien cheesecake – Een aardbeien cheesecake is zo’n taart waar je blij van wordt. Het begint al bij het maken: koekjes verkruimelen, aardbeien pureren, roomkaas loskloppen. Gebruik voor de bodem koekjes met een laagje chocolade – bastogne of digestive kan ook – en meng die met gesmolten boter. De chocolade smelt nét een beetje mee, waardoor je een stevige, smaakvolle basis krijgt.
Voor de vulling zijn verse aardbeien het belangrijkste. Rijp, vol van smaak en liefst van een lokale teler als je die in de buurt hebt. Gebruik de minder mooie exemplaren voor de puree en houd een bakje mooie aardbeien apart voor de afwerking. Een kneep limoensap in het warme aardbeienmengsel haalt het frisse naar boven en maakt het net wat spannender van smaak.
Laat de gelatine goed weken in koud water en smelt ‘m in warme (niet kokende!) aardbeien-limoenpuree. Zo behoudt hij z’n bindkracht en krijg je een cheesecake die stevig genoeg is om mooie punten van te snijden, maar toch zacht blijft.
Na een nacht opstijven versier je de taart met verse slagroom en partjes aardbei. Serveer ‘m koud, snijd in twaalf punten en kijk wat er gebeurt: iedereen wil een stuk.
Taart met aardbeien; de lekkerste recepten
Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.
Aardbeien cheesecake
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500+ 200 gram aardbeien
- 400+ 200 ml slagroom
- 400 gram roomkaas
- 150+ 20 gram suiker
- 1 limoen
- 20 gram gelatineblaadjes
- 300 gram chocolade koekjes
- 125 gram boter
Bereidingswijze van dit recept
Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken.
Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter.
Verdeel de koekjesmix over de bodem en druk dit goed aan.
Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van.
Klop 400 gram slagroom met 150 gram suiker lobbig.
Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.
Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes.
Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.
Roer er de resterende aardbeienpuree doorheen.
Klop het aardbeien-gelatinemengsel met de mixer door het roomkaasmengsel.
Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.
Doe het aardbeien-roomkaasmengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad.
Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven.
Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 20 gram suiker en doe dit in een spuitzak.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten.
Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los.
Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal.
Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien.
Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet!
Tafel lekker !!
Hola Conny!
Aardbeien cheesecake gemaakt en ziet er fantastisch uit.. smaak iets minder want de 150 gr suiker werd niet meer vermeld in het recept dus niet toegevoegd.. ik denk dat de suiker bij de 400 gr lobbig geklopte slagroom had gemoeten..
Marjoleine
Wat leuk dat je de aardbeien cheesecake gemaakt hebt, Marjoleine! En balen van die fout – dat is natuurlijk niet de bedoeling. We hebben het recept inmiddels aangepast. Gelukkige hebben we nog lang aardbeien om het nog eens goed te maken!