Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade – Staat de koffie klaar? Want met slechts 9 ingrediënten maak je in een mum van tijd deze prachtige aardbeientaart. Je kunt ervoor naar de bakker lopen, maar wat je zelf doet, doe je meestal beter. Aan de slag dus maar!
Aardbeien van de markt
Op de markt zie je kramen vol met verse aardbeien. Zo’n marktkoopman wil ’s avonds graag van dat fruit af zijn. Hij laat maar al te graag de aardbeien even proeven. Je bent daardoor verzekerd van een smaakvolle, zoete en sappige aardbei. Massa’s mensen zie je bij zo’n kraam weglopen met een tas vol aardbeien. Vaak zijn dat meerdere bakken tegelijk. Ze gaan op een boterham, worden zo uit het vuistje gegeten en een enkeling maakt er iets lekkers mee. Als jij dan ook met echt lekkere aardbeien naar huis gaat, is het leuk om deze aardbeientaart eens te maken.
De aardbei is het belangrijkste ingrediënt en dan moeten ze ook echt lekker zijn toch?
Volg de instructies stap voor stap en het lukt ook jou om deze prachtige taart te serveren. De combinatie van aardbeien en witte chocolade is fantastisch. Als finishing touch gebruiken we een takje aardbeienmunt. Kun je daar niet aankomen? Dan kun je ook gerust de gewone munt pakken.
Succes bij het maken, maar geniet vooral van het eten van deze aardbeientaart. En we vinden het leuk als je een fotootje deelt op je social media of als je hieronder in het reactieformulier even laat weten of het gelukt is en/of de taart gesmaakt heeft.
Taart met aardbeien; de lekkerste recepten
Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.
Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol bladerdeeg
- 500 gram aardbeien
- 3,5 gr gelatine blaadjes
- 150 gr witte chocolade
- 50 gr witte chocolade
- 200 gr mascarpone
- 1 dl room
- 2 dl room
- (Aardbeien)munt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de aardbeientaart:
Prik gaatjes in het bladerdeeg, bedek een springvorm van 26 cm met bakpapier en leg er peulvruchten of bakparels op zodat het deeg tijdens het bakken niet omhoog komt. (Lees hier meer over blindbakken) Zet de met bladerdeeg bedekte vorm 20 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verwijder de bakparels.
Smelt 50 gram witte chocolade en smeer dit op de bodem. Laat even uitharden in de koelkast. Dat zorgt ervoor dat de bodem lekker krokant blijft.
Week de gelatine in koud water.
Smelt de overige chocolade met de 1 dl. Room en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen en meng het met de mascarpone tot een egale massa.
Klop de 2 dl. Room op en meng vervolgens met het chocolade/mascarpone mengsel. Laat dit even opstijven in de koelkast.
Verdeel de vulling met een pallet mes over de taartbodem en zorg dat het midden hoger is dan de zijkanten. Er moet een soort heuveltje ontstaan.
Verdeel dan de aardbeien naar eigen inzicht over de taart. Werk de taart af met een laagje aardbeiengelei of aardbeienjam dat je lichtjes opwarmt met een beetje water. Je kunt dit met een bakkwast over de aardbeien verdelen. Besproei met poedersuiker en maak af met een takje aardbeienmunt.
Tafel lekker !!
Recept ziet er lekker uit! Hoe groot is je bakvorm?
26 cm Mar, we zetten het er in het recept ook even bij ?