• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Met slechts 9 ingrediënten

Redactie door Redactie
in Taart
0
Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade – Staat de koffie klaar? Want met slechts 9 ingrediënten maak je in een mum van tijd deze prachtige aardbeientaart. Je kunt ervoor naar de bakker lopen, maar wat je zelf doet, doe je meestal beter. Aan de slag dus maar!

Aardbeien van de markt

Op de markt zie je kramen vol met verse aardbeien. Zo’n marktkoopman wil ’s avonds graag van dat fruit af zijn. Hij laat maar al te graag de aardbeien even proeven. Je bent daardoor verzekerd van een smaakvolle, zoete en sappige aardbei. Massa’s mensen zie je bij zo’n kraam weglopen met een tas vol aardbeien. Vaak zijn dat meerdere bakken tegelijk. Ze gaan op een boterham, worden zo uit het vuistje gegeten en een enkeling maakt er iets lekkers mee. Als jij dan ook met echt lekkere aardbeien naar huis gaat, is het leuk om deze aardbeientaart eens te maken.

De aardbei is het belangrijkste ingrediënt en dan moeten ze ook echt lekker zijn toch?

Volg de instructies stap voor stap en het lukt ook jou om deze prachtige taart te serveren. De combinatie van aardbeien en witte chocolade is fantastisch. Als finishing touch gebruiken we een takje aardbeienmunt. Kun je daar niet aankomen? Dan kun je ook gerust de gewone munt pakken.

Succes bij het maken, maar geniet vooral van het eten van deze aardbeientaart. En we vinden het leuk als je een fotootje deelt op je social media of als je hieronder in het reactieformulier even laat weten of het gelukt is en/of de taart gesmaakt heeft.

Taart met aardbeien

Taart met aardbeien; de lekkerste recepten

Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Porties: 15 punten
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram aardbeien
  • 3,5 gr gelatine blaadjes
  • 150 gr witte chocolade
  • 50 gr witte chocolade
  • 200 gr mascarpone
  • 1 dl room
  • 2 dl room
  • (Aardbeien)munt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de aardbeientaart:

Prik gaatjes in het bladerdeeg, bedek een springvorm van 26 cm met bakpapier en leg er peulvruchten of bakparels op zodat het deeg tijdens het bakken niet omhoog komt. (Lees hier meer over blindbakken) Zet de met bladerdeeg bedekte vorm 20 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verwijder de bakparels.

Smelt 50 gram witte chocolade en smeer dit op de bodem. Laat even uitharden in de koelkast. Dat zorgt ervoor dat de bodem lekker krokant blijft.

Week de gelatine in koud water.

Smelt de overige chocolade met de 1 dl. Room en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen en meng het met de mascarpone tot een egale massa.

Klop de 2 dl. Room op en meng vervolgens met het chocolade/mascarpone mengsel. Laat dit even opstijven in de koelkast.

Verdeel de vulling met een pallet mes over de taartbodem en zorg dat het midden hoger is dan de zijkanten. Er moet een soort heuveltje ontstaan.

Verdeel dan de aardbeien naar eigen inzicht over de taart. Werk de taart af met een laagje aardbeiengelei of aardbeienjam dat je lichtjes opwarmt met een beetje water. Je kunt dit met een bakkwast over de aardbeien verdelen. Besproei met poedersuiker en maak af met een takje aardbeienmunt.

Tafel lekker !!

Tags: ChocoladeFruitZomer
DeelPin261VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Appeltaart met abrikoos
Taart

Appeltaart met abrikoos

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Reacties 3

  1. Mar says:
    5 jaar geleden

    Recept ziet er lekker uit! Hoe groot is je bakvorm?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      26 cm Mar, we zetten het er in het recept ook even bij ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief