• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Appeltaart met pompoen en een lekkere crumble

0
Appeltaart met pompoen

Appeltaart met pompoen en een lekkere crumble – Er is denk ik geen enkel gerecht of taart dat zoveel variaties kent als de appeltaart. Ik doe er gewoon nog een schepje, of liever gezegd een taartje, bovenop.

Verwelkom de herfst

Zeg je herfst dan denk ik aan appel en pompoen, want hoewel ze beide het hele jaar door te verkrijgen zijn is de herfst toch bij uitstek het seizoen voor de (Hollandse) appels en pompoenen. In deze appeltaart gebruik ik dan ook beide een echt lekker herfsttaartje dus.

Welke appels, welke pompoen ??

Van zowel de appel als de pompoen zijn er natuurlijk verschillende varianten. Voor de pompoen liet ik mijn keus voor de Hokkaido bepalen door het feit dat ik deze nog op voorraad had, de flespompoen of muskaatpompoen zullen in dit recept ook prima gaan. De appel vind ik altijd een persoonlijke keus, ik koos in dit geval voor de Jonagold een stevige, fris zoetzure appel die volgens mij perfect combineert met het licht zoete van de pompoen.

Appeltaart bakken

Samen appeltaart bakken – 6 makkelijke recepten, natuurlijk met Hollandse appels

In de herfst en winter zijn er weer volop appels hiermee kun je de lekkerste appeltaart bakken. Huisgemaakte appeltaart is het allerlekkerst!

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Appeltaart met pompoen

Taart voor een vorm met een doorsnee van 26 cm / 12 stukken

  • 100 gram amandelen
  • 125 gram + 125 gram patentbloem
  • 50 gram + 100 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 75 gram + 125 gram boter
  • 2 el honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 pompoen
  • 3 appels
  • 10 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 25 gram + 50 gram maizena
  • 10 gram bakpoeder

Zo maak je appeltaart met pompoen:

Hak de amandelen grof, dit kun je doen door ze in een schone theedoek te vouwen en hierop te slaan met een deegroller of vleeshamer. Meng de noten vervolgens in een kom met 125 gram bloem, de kaneel en 50 gram suiker. Smelt in een pannetje 75 gram boter en de honing. Roer de gesmolten boter met een houten lepel door de amandelen tot het goed gemengd is en je een kruimelig deeg hebt. Zet apart voor later.

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer vervolgens de kwarten nog een keer. Doe de appels in een kom strooi hierover de vanillesuiker en giet hierover het citroensap. Schep om en zet apart voor later.

Schil de pompoen en verwijder het zachte vruchtvlees en de pitten. Rasp vervolgens met een grove rasp tot je 185 gram geraspte pompoen hebt.

Mix vervolgens de boter met 100 gram suiker en een snuf zout met behulp van een mixer of keukenmachine goed romig. Voeg nu wisselend de eieren en 25 gram maizena toe. Meng in een kom 125 gram bloem, 50 gram maizena en het bakpoeder. Voeg deze toe aan het botermengsel. Laat alles even goed mengen en schep er vervolgens de pompoen door.

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet de vorm goed in en bestuif deze met wat bloem. Schep hierin het deeg en verdeel over de bodem van de vorm. Leg op het deeg de parten appel en verdeel over de appels het kruimeldeeg. Plaats de vorm in de oven en bak in circa 45 minuten gaar.

Laat goed afkoelen en strooi voor het serveren wat poedersuiker over de appeltaart met pompoen en serveer er wat lobbig geklopt slagroom bij.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • zelf limonade maken

    Zelf limonade maken

  • Gestoofde appeltjes

    Gestoofde appeltjes; heerlijk bij vlees … of als toetje!

  • Aardbei mocktail mojito style

    Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

  • Tonijnsalade met appel-min

    Tonijnsalade met appel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.