• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 17 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Appeltaart met pompoen en een lekkere crumble

Redactie door Redactie
in Taart
0
Appeltaart met pompoen

Appeltaart met pompoen en een lekkere crumble – Er is denk ik geen enkel gerecht of taart dat zoveel variaties kent als de appeltaart. Ik doe er gewoon nog een schepje, of liever gezegd een taartje, bovenop.

Verwelkom de herfst

Zeg je herfst dan denk ik aan appel en pompoen, want hoewel ze beide het hele jaar door te verkrijgen zijn is de herfst toch bij uitstek het seizoen voor de (Hollandse) appels en pompoenen. In deze appeltaart gebruik ik dan ook beide een echt lekker herfsttaartje dus.

Welke appels, welke pompoen ??

Van zowel de appel als de pompoen zijn er natuurlijk verschillende varianten. Voor de pompoen liet ik mijn keus voor de Hokkaido bepalen door het feit dat ik deze nog op voorraad had, de flespompoen of muskaatpompoen zullen in dit recept ook prima gaan. De appel vind ik altijd een persoonlijke keus, ik koos in dit geval voor de Jonagold een stevige, fris zoetzure appel die volgens mij perfect combineert met het licht zoete van de pompoen.

Appeltaart bakken

Appeltaart bakken; verrassend gewoon of verrassend anders

In de herfst en winter zijn er weer volop appels hiermee kun je de lekkerste appeltaart bakken. Huisgemaakte appeltaart is het allerlekkerst!

Recepten met pompoen

Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?

Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.

Appeltaart met pompoen

"<yoastmark

Taart voor een vorm met een doorsnee van 26 cm / 12 stukken

  • 100 gram amandelen
  • 125 gram + 125 gram patentbloem
  • 50 gram + 100 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 75 gram + 125 gram boter
  • 2 el honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 pompoen
  • 3 appels
  • 10 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 25 gram + 50 gram maizena
  • 10 gram bakpoeder

Zo maak je appeltaart met pompoen:

Hak de amandelen grof, dit kun je doen door ze in een schone theedoek te vouwen en hierop te slaan met een deegroller of vleeshamer. Meng de noten vervolgens in een kom met 125 gram bloem, de kaneel en 50 gram suiker. Smelt in een pannetje 75 gram boter en de honing. Roer de gesmolten boter met een houten lepel door de amandelen tot het goed gemengd is en je een kruimelig deeg hebt. Zet apart voor later.

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer vervolgens de kwarten nog een keer. Doe de appels in een kom strooi hierover de vanillesuiker en giet hierover het citroensap. Schep om en zet apart voor later.

Schil de pompoen en verwijder het zachte vruchtvlees en de pitten. Rasp vervolgens met een grove rasp tot je 185 gram geraspte pompoen hebt.

Mix vervolgens de boter met 100 gram suiker en een snuf zout met behulp van een mixer of keukenmachine goed romig. Voeg nu wisselend de eieren en 25 gram maizena toe. Meng in een kom 125 gram bloem, 50 gram maizena en het bakpoeder. Voeg deze toe aan het botermengsel. Laat alles even goed mengen en schep er vervolgens de pompoen door.

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet de vorm goed in en bestuif deze met wat bloem. Schep hierin het deeg en verdeel over de bodem van de vorm. Leg op het deeg de parten appel en verdeel over de appels het kruimeldeeg. Plaats de vorm in de oven en bak in circa 45 minuten gaar.

Laat goed afkoelen en strooi voor het serveren wat poedersuiker over de appeltaart met pompoen en serveer er wat lobbig geklopt slagroom bij.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin29VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Appeltaart met abrikoos
Taart

Appeltaart met abrikoos

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Reacties 5

  1. Magda Coppoolse says:
    8 jaar geleden

    Ik zie wel kaneel in de ingrediënten, maar niet in het recept. Gaat dat door de crumble?

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      8 jaar geleden

      De kaneel gaat inderdaad bij de noten, de bloem en de suiker voor de crumble.

      Beantwoorden
  2. Jolanda says:
    8 jaar geleden

    Lekker: een appeltaart met pompoen, alleen gaan er géén appels in volgens de ingrediëntenlijst….
    (hoeveel appels gaan er in??)

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      8 jaar geleden

      Ja Jolanda, een appeltaart zonder appels is toch niet helemaal de bedoeling 🙂 Ik zal de ingrediëntenlijst direct aanpassen. Ik heb er overigens 3 (Jonagold) appels voor gebruikt.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief