Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Appeltaart met verse cranberry’s

Doe eens iets anders met appeltaart!

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
0
Appeltaart met verse cranberry's

Appeltaart met verse cranberry’s – Het populairste gebak in Nederland is toch wel de appeltaart! Of het nu in de zomer is met een bolletje ijs of in de winter na een wandeling door de sneeuw met een warme chocolademelk, bijna iedereen is er verzot op. En denk je nu ‘saai hoor, steeds maar weer appeltaart’? Nee hoor, appeltaart is zeker niet saai. Appeltaart bestaat in heel veel varianten, en je kunt dus steeds een ander recept kiezen en een andere taart op tafel zetten. Kijk maar eens naar het recept voor de appeltaart met verse cranberry’s. Die wil je absoluut proeven! En je vrienden en familie ongetwijfeld ook. Dus snel shoppen, de keuken in en bakken.

Er zijn maar weinig soorten gebak met één en dezelfde naam waar zoveel variatie in is.

Op Lekker Tafelen staan dan ook veel recepten voor heerlijke appeltaarten, en de appeltaart met verse cranberry’s mag zeker in dat rijtje niet ontbreken. Een koekjesdeeg met cakebeslag, dat rijkelijk gevuld is met appel en cranberry. Let op, gebruik niet te veel cranberry’s, want dan wordt het te zuur. Net een paar, voor een friszuur accent in de vulling. De winterse kruiden en een vleugje amandel in het recept maken het geheel helemaal af. Krijg je al trek in appelgebak?

appel cranberry
appel cranberry

Tip: Het recept voor de appeltaart met verse cranberry’s is een iets uitgebreider recept door de koekbodem. Die kun je eventueel weglaten, maar met een koekbodem is de appeltaart met cranberry’s toch echt veel lekkerder. Maak het deeg voor de bodem dan ook het liefst in meervoud en bewaar de rest voor een andere keer in de vriezer. Je haalt het deeg voor de bodem dan een paar uurtjes voor dat je het wilt gebruiken uit de vriezer, kneedt het even door en het deeg is klaar voor gebruik. Altijd handig om wat op voorraad te hebben en snel iets lekkers te kunnen maken!

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Appeltaart bakken

Appeltaart bakken; verrassend gewoon of verrassend anders

In de herfst en winter zijn er weer volop appels hiermee kun je de lekkerste appeltaart bakken. Huisgemaakte appeltaart is het allerlekkerst!

Appeltaart met verse cranberry’s

Porties: 8-10 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 Jonagold appels
  • 100 gram verse cranberry’s
  • 3 eieren
  • 100 + 150 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 + 150 gram suiker
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels water
  • 200 + 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram amandelmeel
  • 3 theelepels koekkruiden of speculaaskruiden
  • 50 gram amandelschaafsel
  • eventueel poedersuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appeltaart met verse cranberry’s:

De koekbodem:

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels water
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Meng de boter met de suiker zeef de bloem met het bakpoeder en het zout erboven. Roer tot alles begint te kruimelen, voeg nu het water toe en kneed het tot een stevige aaneenhangende bal. Druk het deeg plat en wikkel het in huishoudfolie. Leg het deeg tot gebruik koel weg.

Het cakebeslag:

  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • 60 gram amandelmeel
  • 120 gram bloem
  • 100 gram verse cranberry’s
  • 4 jonagold appels
  • 3 theelepels koekkruiden / speculaaskruiden
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 gram amandelschaafsel
  • eventueel poedersuiker

Klop de boter met de suiker romig en voeg er al kloppend één voor één de eieren doorheen. Voeg het amandelmeel er aan toe en klop dit er kort doorheen. Zeef de bloem erboven en spatel dit door het mengsel.

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Smeer een bakvorm van ongeveer 26 cm in met boter en bekleed de bodem met een op maat geknipt stukje bakpapier.

Kneed het deeg voor de koekbodem kort door en rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel. Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van je bakblik. Als het deeg scheurt is niet erg, je kunt de stukken aan elkaar duwen en je ziet er later niets meer van. Maak je cakebeslag en verdeel er 1/3 van over de koekbodem.

Schil de appels snij ze in parten en dan in schijfjes, steek iets minder dan de helft van de schijfjes in een cirkel in het beslag.

Meng de suiker met de koekkruiden en strooi er 2/3 van over de appels.

Meng de cranberry’s door de rest van het beslag en verdeel dit over de appels. Strijk dit mooi glad. Steek nu de rest van de schijfjes in een cirkel in het beslag. Bestrooi alles met de rest van het suikermengsel en strooi er het amandelschaafsel overheen.

Bak de appeltaart met verse cranberry’s in ongeveer een uur bruin en gaar.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin4TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!