Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Een Amerikaanse cheesecake met een twist van Hollandse peren

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
0
Cheesecake met gekarameliseerde peren

En je gasten ( of jezelf ) verwennen

Cheesecake met gekarameliseerde peren – De uit Amerika afkomstige cheesecake verovert hier ook steeds meer terrein. De vrij machtige, gebakken cheesecake, is een lekkernij waar je dan ook niet al te grote stukken van moet snijden. Zoals de naam al zegt zit er veel kaas is. Roomkaas dan wel te verstaan. Neem de volle variant. De light variant kun je gebruiken om een ander recept te maken. Want als je dan eens een cheesecake bakt, dan wil je toch ook gelijk de lekkerste maken? En de lekkerste? Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar de cheesecake met gekarameliseerde peren is in ieder geval heel erg lekker! En het recept? Dat vind je onderaan de pagina.

Cheesecake met gekarameliseerde peren; een herfstig recept

De smaak van cheesecake is vrij vlak en is ideaal om te combineren met veel andere lekkere smaken. In herfst- en wintermaanden zijn er volop Hollandse peren. Die kun je perfect verwerken in een cheesecake. Voordat je dit fruit in de cake kunt verwerken moet je het eerst garen. Dit voorkomt het uitlopen van vocht uit de peren. Ook de smaak wordt er beter van, want je karamelliseert ze met een beetje boter, suiker en kaneel. Het vocht dat hierbij vrij komt gebruik je door het mengsel van roomkaas, zo verdeel je de smaak gelijk al door de hele taart. En smaak, dat is wat je wilt in de cheesecake met gekarameliseerde peren.

De bodem maak je van koekjes

Voor de bodem verkruimel je koekjes die je mengt met een klein beetje boter zodat de kruimels blijven plakken. Welke koekjes je hiervoor neemt, maakt niet zo heel veel uit. Omdat in het recept van de cheesecake peren kaneel gebruikt wordt, zijn kaneelkoekjes heel toepasselijk. Ze versterken de combinatie. Je kunt ook Bastogne koeken, speculaasjes of Mariakoekjes voor dit recept gebruiken. Kies de koekjes die jou het lekkerst lijken voor de cheesecake met gekarameliseerde peren.

Cheesecake met gekarameliseerde peren karameliseren
Peren laten Karameliseren
Cheesecake met gekarameliseerde peren maken
Cheesecake maken
Cheesecake met gekarameliseerde peren
En je gasten ( of jezelf ) verwennen
bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Porties: 10 tot 15 punten
Bereidingstijd: 120 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 240 gram kaneelkoekjes
  • 75 gram boter
  • 600 gram roomkaas
  • 125 gram crème fraîche
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 3 – 4 Conference peren
  • 150 gram slagroom
  • 1/2 eetlepel suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cheesecake met gekarameliseerde peren:

Schil de peren en verdeel ze in 8 partjes. Verwarm de boter in een koekenpan en strooi de 100 gram suiker en de kaneel er in. Bak dat samen met de peren op vrij hoog vuur tot de suiker gekarameliseerd is en de peertjes verkleurd zijn. Giet af en vang het vocht op. Laat de peertjes afkoelen, het vocht wordt gebruikt om de vulling op smaak te brengen.

Bekleed een springvorm van 20 tot 24 cm met bakpapier. Dat gaat het makkelijkste als je die eerst licht invet met een beetje boter of olie. Knip het bakpapier op maat voor de bodem en snijd repen van het bakpapier voor de zijkant. Doordat de vorm ingesmeerd is zal het bakpapier blijven plakken.

Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter. Verdeel de koekjesmassa over de bodem en druk goed aan.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Bak de bodem 15 minuten voor. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.

Meng de roomkaas, crème fraîche en de 100 gram suiker door elkaar tot een gladde massa.

Voeg er één voor één de eieren en de dooiers aan toe tot ze helemaal zijn opgenomen.

Roer er nu de bloem en een snufje zout goed doorheen.

Als laatste voeg je het (enigszins afgekoelde) vocht van de peren erdoor.

Verwarm de oven tot 130 graden. Zet een braadslede onder het rooster en giet er een laag heet water in.

Neem 8 mooie stukjes peer en bewaar ze in een bakje in de koelkast voor de afwerking.

Snijd de rest van de stukjes peer nog eens in de lengte door en verdeel ze over de bodem.

Giet de vulling er voorzichtig overheen en strijk glad.

Zet de cheesecake op het rooster en bak de taart in 75 minuten gaar.

Zet de oven uit na 75 minuten, maar haal de taart er nog niet uit. Laat dit nog een uur staan. Haal dan de taart uit de oven en laat verder afkoelen. Zet nu de taart een nachtje in de koelkast om mooi op te stijven.

Neem de taart uit de vorm en zet op een schaal.

Klop de slagroom met een beetje suiker stevig.

Snij de partjes peer in de lengte door. Zet 16 noppen slagroom op de taart en leg de partjes peer ertussen.

Snijd de cheesecake met gekarameliseerde peren in 16 stukjes.

Tafel lekker !!

Tags: FruitKaasKaas - RoomkaasZuivel
DeelPin83TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Reacties 5

  1. Marieke says:
    2 jaar geleden

    Hoi,

    Niet echt een duidelijke beschrijving!

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Er zaten inderdaad wat onduidelijkheden in Marieke, onze excuses voor het ongemak, inmiddels is dat aangepast. Laat het vooral weten als er nog iets niet duidelijk is.

      Beantwoorden
  2. Mieke, says:
    3 jaar geleden

    Hoi conny,

    Heb je perentaart gemaakt .
    De smaak is superlekker .
    Had koekbastogne gebruikt .
    Vraag is er nog een ander alternathief voor monchou?.
    Dat wilde ik graag weten .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Fijn dat de taart in de smaak is gevallen Mieke. In plaats van monchou kun je ook de volle roomkaas van Philadelphia nemen, deze is iets makkelijker te verwerken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!