Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Cheesecake met peer en koek

Een makkelijke taart die je kunt maken zonder oven!

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
0
cheesecake met peer en koek

Cheesecake met peer – Je hebt zin om een taart te bakken. Het enige wat je tegenhoudt om dat ook te gaan doen is het gebrek aan een oven. Dat wordt dus geen taart bakken. Maar het goede nieuws dat je wel een taart kunt maken. Zonder oven. Een oven is niet nodig om een cheesecake te maken. Met onderstaand recept maak je een heerlijke, makkelijke cheesecake met peer met een bodem van koek. Eenmaal geproefd ga je die taart vast en zeker vaker maken.

Een bodem van heerlijke koek

Ook het recept van een cheesecake met peer begint met een bodem en wat voor een. De bodem van die cheesecake is gemaakt met Vondelkoeken. Dit zijn grote koeken, zodat 1 koek voldoende is voor de bodem van een hele taart. De Vondelkoeken zijn er in verschillende smaken, voor de taart gebruik je de fudge koek. Behalve dat de koek lekker knapperig van buiten is en zacht en fudgy van binnen, barst hij ook nog eens van de smaak. Dat komt door de toevoeging van lekker veel specerijen zoals kardemom, gember, kaneel en nog veel meer lekkers.

Cheesecake met peer en specerijen

De cheesecake met peer is fris en licht kruidig door het gebruik van peren, gestoofd in een siroop met specerijen die je ook terugvindt in de koek. Door het stoven worden de stukjes peer zachter en er ontstaat een heerlijke kruidige perensiroop die je gebruikt om de gelatine in op te lossen, zodat je de smaak van peren en specerijen proeft bij iedere hap.

Cheesecake wel of niet bakken

Je kunt de cheesecake met peer op twee manieren maken. Er zijn meerdere soorten cheesecake. De twee bekendsten zijn de gebakken cheesecake. Dat is een recept met eieren en bak je op lage temperatuur in een bak met water in de oven. Die cheesecake is vrij stevig van structuur. De andere is met luchtige slagroom en gelatine, het is eigenlijk meer een bavarois met roomkaas. Die taart is luchtiger dan de gebakken variant, maar zeker niet minder machtig. De meningen over welke cheesecake het lekkerste is zijn verdeeld. Op de website staat van beide een recept. De gebakken cheesecake met peer en het recept van cheesecake wat je hieronder vindt. Probeer ze beide eens. Welke variant van de cheesecake gaat er winnen?

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Cheesecake met peer

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 480 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram Vondelkoek Fudge
  • 75 gram gesmolten boter
  • 400 gram roomkaas
  • 400 gram slagroom
  • 100 + 150 gram suiker
  • 750 gram conference peren, in kleine dobbelsteentjes
  • 25 gram citroensap
  • 1 tl 5spices poeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 9 gram gelatine
  • 8 gram maizena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cheesecake met peer:

Doe 150 gram suiker, 25 gram water, de 5 spices en de speculaaskruiden in een pan. Breng aan de kook. Voeg er de dobbelsteentjes peer aan toe en breng aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken, zet het vuur uit en laat in het sap afkoelen. Dit kan een paar uur vooraf.

Week de gelatine in ruim koud water. Vet een springvorm van 24/26 cm in met olie of boter en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd een strook van bakpapier en bekleed daarmee de zijkant.

Verkruimel de koek en meng die met de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Laat de peren uitlekken en vang het vocht op. Klop de roomkaas, slagroom en 100 gram suiker op tot dit lobbig is.

Roer de siroop even door en meet hier 100 gram van af. Verwarm dit tot het warm is, het hoeft niet te koken. Los de gelatine op in de warme siroop.

Schep 1/4 van het roomkaasmengsel bij het gelatinemengsel en roer goed door met een garde.

Schep dit bij de rest van het roomkaasmengsel en schep goed, maar luchtig door. Doe 1/3 van het roomkaasmengsel met gelatine weer terug in de pan en voeg er 350 gram van de uitgelekte koude peertjes aan toe. Schep even door en verdeel het mengsel over de bodem. Strijk glad en verdeel er voorzichtig de rest van het roomkaasmengsel overheen. Probeer 2 lagen te houden. Strijk mooi glad af en zet dit minimaal 6 uur koud weg.

Meng 100 gram siroop met 8 gram maizena, roer goed door en breng al roerende aan de kook. Het moet een dikke saus zijn die de peren bedekt en bij elkaar houdt. Voeg de peren toe en roer goed door. Laat afkoelen.

Haal de cheesecake met peren voorzichtig uit de vorm, snijd de taart eventueel met een scherp mesje los.

Verplaats de cheesecake naar een schaal.

Maak een rand van de gestoofde peertjes en verdeel hierover grove kruimels van het restje koek.

Snijd de cheesecake met peren en koek in 12 punten en serveer die als nagerecht of bij een kop koffie of thee.

Tafel lekker !!

Tags: CheesecakeFruit
DeelPin11TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!