• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Chocolade avocado taartje; met een bodem van noten en dadels

Verrassend lekker!

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
1
Chocolade avocado taartje

Chocolade avocado taartje – Wil je eens iets origineels bij de koffie of thee serveren? Een verrassend lekker taartje met avocado en een heerlijke chocolademousse, met een heerlijke bodem van noten en dadels is dan een bijzonder goed idee. Een oven is niet nodig om dit taartje met chocolade te maken. Het recept is makkelijk te maken en kost je 10 minuten. Het taartje moet nog wel 2 uur opstijven in de koelkast. Dus je zult even geduld moeten hebben voor je het kunt serveren, maar dat wachten wordt ruimschoots beloond.

Een volle en romige mousse door de avocado

Bij dit chocolade avocado taartje maak je de mousse, zoals de naam al zegt, met avocado, en natuurlijk een goede gesmolten pure chocolade. Als je het niet weet zou je denken dat het hier een gewone chocolademousse betreft. Door al die lekkere chocolade proef je de avocado bijna niet meer. Die wordt in dit recept dan ook vooral gebruikt voor de romige structuur. Het leuke hiervan is dat het taartje vegan is, en er dus geen dierlijke ingrediënten in zitten. Dit heerlijke taartje is dan ook te gebruiken in een lactosevrij, maar ook in een glutenvrij dieet. Bijna iedereen kan mee-eten dus.

Noten en dadels als basis voor het chocolade avocado taartje

De bodem van dit chocolade avocado taartje is gemaakt van gemalen noten, dadels en een beetje cacao en die wordt zoals je al las niet gebakken. Zelfs zonder de chocolade avocado mousse is de bodem heerlijk. Je zou kunnen overwegen om er wat meer van te maken en er repen van te maken, zo lekker is het. Het is een beetje afhankelijk van de dadels hoe de bodem aan elkaar blijft plakken. Voeg als de dadels vrij droog zijn, eventueel een lepel water toe tijdens het malen, voor een goede samenhang.

Chocolade avocado taartje recept

avocado

Avocado; zet dit gezonde fruit eens centraal

Hij wordt steeds meer verkocht de avocado en dat is niet zo gek want hij is lekker, gezond en in vele gerechten te gebruiken.

Chocolade avocado taartje

Porties: 8 tot 10 punten
Bereidingstijd: 140 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram gemengde, gebrande, ongezouten noten
  • 150 gram dadels, zonder pit
  • een snuf zout
  • 3 eetlepels cacao
  • 350 gram avocado (+/- 2 grote)
  • 250 gram pure chocolade, in kleine stukjes
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels ahorn- of agavesiroop
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je het chocolade avocado taartje:

Neem een springvorm van 20 tot 24 cm en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.

Maal de noten, dadels, een snuf zout en 2 eetlepels cacao in een keukenmachine grof. Als de massa niet goed samenhangt voeg je eventueel een lepel water toe.

Verdeel de noten/dadel massa over de bodem van de springvorm en druk goed aan.

Veeg een kom schoon, afwassen is niet nodig. Doe er de avocado in grove stukken in, samen met de ahornsiroop, vanille-extract,1 eetlepel cacao en het zout. Voeg 2 eetlepels water toe en draai alles tot een mooie gladde massa.

Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.

Schraap met een spatel de zijkanten van de mengkom even schoon, zodat alles goed gemengd wordt en voeg er de gesmolten chocolade aan toe. Draai nog even goed door en proef of je het eventueel nog wat zoeter wilt. Denk hierbij wel aan de zoetheid van de dadels in de bodem. Schraap nog een keer de zijkanten schoon en draai nog even kort door.

Doe de mousse op de bodem en verdeel die gelijkmatig. Je kunt er voor kiezen om het glad te strijken of er met een lepel wat reliëf in te maken. Zet alles nu minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Haal het chocolade avocado taartje uit de koelkast en verwijder voorzichtig de vorm. Haal het bakpapier eraf en zet het taartje op een schaal.

Bestuif eventueel met wat cacaopoeder en serveer het taartje koud of op kamertemperatuur, met een lekkere kop koffie of thee.

Tafel lekker !!

DeelPin34VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Appeltaart met abrikoos
Taart

Appeltaart met abrikoos

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!