• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Het recept voor witte chocolade mousse met oreo en de allerlekkerste chocolademousse

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
0
chocolademousse taart

Chocolademousse taart – Het lekkerste chocoladedessert dat je je maar kunt bedenken. Als je van chocolade houdt, dan mag je de taart uit dit recept niet missen, want de taart zit vol met chocolade. Hij ziet er ook nog eens heerlijk uit, dus je gaat gegarandeerd indruk op je vrienden of familie maken als je de chocolademousse taart op tafel zet!

Een taart van chocolademousse maken

Meer chocolade gaat het niet worden, want de taart bestaat vooral uit een mousse van slagroom en chocolade, die net stevig genoeg is om er een taart van te maken. Een taart van vooral mousse moet 24 uur in de koeling opstijven om hem te kunnen snijden. Die tijd moet je echt aanhouden om te voorkomen dat de chocolademousse taart instort. Het snijden van de taart doe je heel voorzichtig met een warm en schoon mes.

Maak een snelle variant van dit recept in een glaasje

De chocolademousse taart uit dit recept is niet moeilijk om te maken. Heb je niet zoveel geduld en smacht je naar dit echt lekkere chocoladedessert? Dan kun je dit recept ook prima in een schaal of in glaasjes maken. Dan kun je er al na een uurtje van genieten. Daarmee maak je het jezelf ook makkelijker. Een dessert in een glaasje kan tenslotte niet of nauwelijks mislukken of uit elkaar vallen.

Chocolademousse met chocoladekoekjes in elke smaak

De chocolademousse taart is chocolade in drievoud, mousse van pure en van witte chocolade en de bekende chocoladekoekjes die je gebruikt voor de bodem en als stukjes in de wittechocolademousse. De vulling van die koekjes heb je in verschillende smaken, neem de smaak die jij graag lust, dit maakt voor het recept niets uit. Zo kun je dus variëren als je de chocolademousse taart maakt en steeds een nieuwe variant van de taart op tafel zetten!

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Chocolademousse taart

Porties: 12
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml slagroom
  • 225 ml kookroom
  • 125 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 200 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 2 rollen oreo koekjes, naar keuze
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je chocolademousse taart:

Als je de taart in een springvorm maakt, gebruik dan een vorm van 26-28 cm doorsnede en bekleed die dan eerst met bakpapier. Makkelijker is het als je de chocolademousse taart in een ovenschaal maakt zodat je hem kunt scheppen.

Maak alle koekjes los zodat je een helft met vulling en een helft zonder vulling hebt. Leg de koekjes met de vulling naar boven in de vorm of schaal, leg ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Hier zijn dubbel gevulde koekjes gebruikt en die waren, op een na, nodig voor de bodem. Heb je alleen gevulde dan houd je er waarschijnlijk meer over, gebruik die dan voor decoratie samen met een paar koekjes zonder vulling. De rest breek je in kleine stukjes.

Doe de chocolade in kommetjes die in de magnetron kunnen, bijvoorbeeld soepkommen.

Verhit 125 ml kookroom en giet die over de pure chocolade. Doe er de suiker bij en zet opzij zodat de chocolade kan smelten.

Klop alle slagroom tot ze lobbig is. Doe 200 gram hiervan in een kom en zet in de koelkast, dit is voor de wittechocolademousse.

Roer de chocolade goed door zodat die helemaal is opgelost. Verwarm als dat nodig is 10 seconden in de magnetron. Let op chocolade mag niet te heet worden. Liefst niet warmer dan lichaamstemperatuur.

Schep 2 lepels slagroom bij de lauwe chocolade en roer goed door.

Doe nu de chocolade bij de rest van de slagroom en spatel kort door tot alles goed gemengd is. Doe dit niet te lang om schiften te voorkomen.

Giet de mousse over de koekjes en strijk de bovenkant glad. Zet dit nu minimaal een uur in de koelkast of beter nog in de diepvries om op te laten stijven.

Maak nu de wittechocolademousse op dezelfde manier. Verhit 100 ml kookroom en giet dit over de chocolade. Je hebt nu in verhouding meer chocolade, dus hij zal iets minder goed smelten. Verwarm eventueel bij in de magnetron per 10 seconden. Pas op witte chocolade verbrandt snel!

Klop de slagroom uit de koelkast kort even op, die is waarschijnlijk een beetje teruggelopen.

Voeg weer 2 eetlepels slagroom bij de lauwe chocolade en meng goed.

Doe de chocolade bij de rest van de slagroom en meng kort door. Voeg er de koekkruimels aan toe en schep ze er kort doorheen. Haal de bodem met chocolademousse uit de koelkast en giet de wittechocolademousse er voorzichtig op. Strijk glad af en decoreer met de achtergehouden koekjes. Zet minimaal 1 uur koud.

Als je een taart maakt moet die een dag opstijven in de koelkast.

Zet een smalle hoge kom of litermaat klaar met warm water en een groot stuk keukenpapier. Haal de eventuele rand van de springvorm door de mousse eerst los te maken met een warm en nat aardappelmesje.

Schuif de taart voorzichtig op een bord, vertrouw je het niet laat er dan de bodem onder zitten. Snijd de chocolademousse taart met een scherp mes wat je steeds kort in warm water schoonmaakt en droog veegt met het keukenpapier.

Tafel lekker !!

DeelPin6VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kruisbessentaart met schuim
Taart

Kruisbessentaart met schuim; of maak er een kruisbessenvlaai van

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout; van verse pruimen

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen met luchtige schuimlaag

Limburgse kersenvlaai
Taart

Bak een Limburgse kersenvlaai met échte Hollandse kersen

Yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit als zomerse traktatie

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Reacties 4

  1. C.arien Kerste says:
    6 maanden geleden

    Hallo,
    Als ik hem in een kleinere springvorm wil maken? Hoe bereken ik dan de hoeveelheid van de ingrediënten?

    Mvgr
    Carien Kerste

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      6 maanden geleden

      De taart is voor 12 personen in een springvorm van 26-28 cm. Het ligt eraan welke maat en voor hoeveel personen je wil maken. Voor 8 personen zou je 20-22 cm kunnen gebruiken. Je hebt voor 8 personen dan 2/3 van het recept nodig. Of je deelt het recept door 12 x het aantal personen.

      Beantwoorden
  2. Mireille Meems says:
    2 jaar geleden

    Hoi,

    Heeft u een alternatief voor oreo koekjes?
    Mvg
    Mireille meems

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Zeker Mireille speculaas is ook erg lekker, eigenlijk kun je vrijwel alle droge koekjes hiervoor gebruiken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!