Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Dubbel laagse chocolade cheesecake

door
in Taart
0
chocolade cheesecake

Dubbel laagse chocolade cheesecake – Eigenlijk is er altijd wel een gelegenheid te bedenken om een lekkere cheesecake te bakken, hoewel bakken met een cheesecake natuurlijk niet altijd nodig is want ook zonder oven kan er een cheesecake “gebakken” worden, toch koos ik voor een cheesecake uit de oven. Vaak wordt de cheesecake dan wat steviger, romiger terwijl een koude bereiding juist een wat luchtiger resultaat geeft.

Voor een cheesecake kun je legio aan ingrediënten gebruiken, typisch zo’n taart waar je je eigen creativiteit en smaak op los kunt laten, kies een ingrediënt die jij lekker vindt en ga aan de slag.

Voor wie mij een beetje heeft gevolgd op Lekker Tafelen zal het niet moeilijk raden zijn welk ingrediënt ik koos……juist Chocolade !!

Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnee van 22 cm met bakpapier en smeer de rand heel lichtjes in met een beetje olie.

Dubbel laagse chocolade cheesecake

Bodem

  • 110 gram boter
  • 45 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 10 gram cacao

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng de ingrediënten in een kom tot een kruimelig deeg. Verdeel over de bodem van de bakvorm en druk eventueel aan met de bolle kant van een lepel. Bak de bodem 12 minuten en laat hem helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Witte vulling

  • 450 gram Philadelphia
  • 125 gram suiker
  • 1/2 vanillestokje
  • 15 gram bloem
  • 125 gram zure room
  • 1 ei
  • 1 eidooier

Klop de Philadelphia en de suiker in een kom tot een romige massa. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit er samen met de bloem bij. Mix alles goed door elkaar tot het flink luchtig wordt. Voeg er de zure room bij, dan het ei en als laatste de eidooier.

Schenk de vulling op de bodem.

Chocoladevulling

  • 125 gram pure chocolade
  • 450 gram Philadelphia
  • 150 gram suiker
  • snuf zout
  • 100 gram zure room
  • 1 ei
  • 1 eidooier

Smelt de chocolade au bain marie en laat hem afkoelen. Roer de Philadelphia, de suiker en het zout in een kom tot een romige massa. Roer dan de zure room erdoor. Vervolgens het ei en dan de eidooier. Als laatste roer je de gesmolten chocolade er goed doorheen.

Schenk dit voorzichtig op de witte vulling.

Bak de taart nu 10 minuten op hoge temperatuur, na 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 110 graden en bak je de taart af in 60 minuten. Zet de oven uit maar laat de taart nog zo’n 50 minuten in de oven staan. Neem hem daarna uit de oven en laat hem in de koelkast het liefst een hele nacht maar minimaal 6 uur verder opstijven.

Decoratie

  • 250 ml slagroom
  • 80 gram poedersuiker
  • 1 el cacao

Omdat ik voor het decoreren 2 kleuren slagroom gebruik verdeel ik de slagroom over 2 kommen. 125 ml voor de witte slagroom en 125 ml voor de chocoladeslagroom. Hetzelfde doe je met de poedersuiker. Voor de chocoladeslagroom schep je vlak voordat de slagroom stijf is geklopt er 1 el cacao bij en klopte hem verder stijf.

Voor de chocoladesnippers schaaf je met een dunschiller wat snippers van een stukje chocolade. Witte chocolade op de chocolade slagroom, pure chocolade op de witte slagroom.

Tafel Lekker !!

Tags: CheesecakeChocolade
DeelPin8TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Makkelijk en snel: spiezen met Berloumi (Halloumi uit België)
  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief