Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

Die maak je helemaal zelf, met verse aardbeien

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
1
kwarktaart met aardbeien en limoen

Kwarktaart met aardbei en limoen – Dan gaat het over verse aardbeien en versgeperst limoensap. Want verse kwarktaart is een combinatie van verse kwark en vers fruit. Met dit recept maak je die kwarktaart helemaal zelf.

Kwarktaart wordt vaak gemaakt met een pakje, maar hoe komt die aardbeiensmaak erin? Bij Lekker Tafelen wordt kwarktaart van verse aardbeien en van zelf uitgeperste limoenen gemaakt. Ook de bodem wordt zelf gemaakt. Het is erg jammer dat het referentiekader vaak het zakje is dat je leegschudt volgens de aanwijzing op de verpakking. Met een basisvoorraad en wat verse ingrediënten maak je namelijk je eigen kwarktaart, die je echt met veel meer trots op tafel zet.

Gelatine als bindmiddel, zoals oma dat vroeger deed

Voor de binding van de kwarktaart met aardbei en limoen gebruik je blaadjes gelatine, net als oma dat vroeger deed. Wil je meer weten over gelatine dan kun je dat hier lezen:

Gelatine, blaadjes, poeder of agar-agar

Gelatine, blaadjes, poeder of agar-agar

Gelatine, wat is het ?? Waarvoor en wanneer gebruiken we het wel en wanneer juist niet?? En wat is agar-agar?? In dit artikel leggen we het allemaal uit.

De bodem voor een kwarktaart met aardbei en limoen

Voor de bodem van de kwarktaart bak je een biscuit. Mocht je geen oven hebben of liever geen biscuit bodem gebruiken, dan kun je ook gebruikmaken van lange vingers die je op maat breekt. Ook kun je een bodem maken van gebroken koekjes waar boter aan toegevoegd is. Een biscuit maakt de taart wel een stuk minder machtig en dat kan natuurlijk een voordeel zijn.

Heb je een mooie vorm? Gebruik die dan!

Heb je toevallig een mooie siliconen vorm in huis gebruik die dan niet alleen om er cake in te bakken, maar maak er ook eens een kwarktaart in. Begin dan met de limoenkwark en eindig met de bodem. Bak het biscuit dan op een stuk bakpapier waar op je de maat van de vorm getekend hebt. Snijd het biscuit, als dat nodig is, later op maat bij. Laat dit dan minimaal een nacht staan voor je de taart uit de vorm haalt.

kwarktaart met aardbeien en limoen

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Taart met aardbeien

Taart met aardbeien; de lekkerste recepten

Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.

Kwarktaart met aardbei en limoen

Porties: 8 punten
Bereidingstijd: 280 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 250 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 8 blaadjes gelatine à 2 gram
  • 120 gram suiker
  • 250 gram aardbeien
  • 2 limoenen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de bodem:

Bekleed de bodem van een springvorm van 24-26 cm met bakpapier en smeer de zijkant in met een beetje boter.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Splits de eieren en klop de dooiers luchtig met de suiker. Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door de luchtig geklopte dooier. Zeef de bloem erboven en spatel ook die erdoor.

Doe het beslag in de vorm en bak dat in ongeveer 10-15 minuten gaar. Het is maar een dunne plak dus dit gaat snel. Haal de bodem uit de vorm en maak de vorm schoon.

Zo maak je de kwarktaart:

Klop de slagroom lobbig en zet koel weg.

Pers de limoenen uit en doe het sap samen met 60 gram suiker in een pannetje. Maak 200 gram aardbeien schoon en pureer ze met een staafmixer.

Doe ook de aardbeienpuree samen met 60 gram suiker in een pannetje.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en leg hier de bodem terug in.

Week 5 blaadjes gelatine in koud water.

Verwarm de aardbeienpuree tot die goed warm is, ze hoeft niet te koken, haal van het vuur.

Knijp het overtollige water uit de gelatine en roer die door de aardbeienpuree tot ze opgelost is.

Doe 2 theelepels van het limoensap bij de aardbeien puree.

Roer 125 gram kwark los en voeg de aardbeien puree er aan toe. Spatel er de helft van de geklopte slagroom doorheen. Snijd de overige aardbeien in kleine stukjes en spatel ook die er doorheen. Laat dit kwarkmengsel staan tot het aan de zijkant stevig begint te worden.

Spatel nog eens door en doe dit in de vorm. Zet dit koel weg.

Als de aardbeienkwark stevig begint te worden, begin dan aan de limoenkwark. Week hiervoor 3 blaadjes gelatine in koud water en verwarm het limoensap met de suiker. Haal van het vuur en los de uitgeschudde gelatine er in op. Roer het limoenmengsel door de overige kwark en spatel de overgebleven room erdoorheen.

Verdeel de limoenkwark over de aardbeienkwark en laat dit samen minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht staan. Haal de rand van de springvorm. Decoreer de kwarktaart met aardbei en limoen naar smaak met extra verse aardbeien en eventueel wat slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin3TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Reacties 7

  1. FREDDY says:
    2 jaar geleden

    ik vond een over heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Dank je wel Freddy, zeker met warm weer is dit erg lekker, ja.

      Beantwoorden
  2. Tiny says:
    6 jaar geleden

    Hoe krijg je de bovenkant zo mooi?
    Ik ga deze taart zeker proberen het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  3. AvA says:
    8 jaar geleden

    Het is mij niet helemaal duidelijk hoe de twee lagen kwarktaart met aardbeien en limoen wordt opgebouwd. Op de foto ziet het eruit alsof de kwarklaag met limoen eerst in de vorm is gedaan en oas daarna de kwark met aardbeien. In de beschrijving staat het precies andersom, maar daarbij wordt enkel een springvorm gebruikt.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      8 jaar geleden

      In het stukje de vorm staat uitgelegd hoe deze in een siliconenvorm gemaakt wordt. Ik heb de opbouw in een spingvorm bij het recept gebruikt omdat er meer mensen een springvorm hebben en geen siliconen vorm.

      Beantwoorden
  4. Mirjam says:
    8 jaar geleden

    De combinatie lijkt mij heerlijk! Ga hem zeker proberen!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      8 jaar geleden

      Leuk Mirjam lekker is hij zeker, we zijn benieuwd naar jou resultaat.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!