• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Kwarktaart met echte aardbeien

Ontdek hier de tips & tricks voor een écht lekkere aardbeien kwarktaart

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
1
Kwarktaart met echte aardbeien

Kwarktaart met echte aardbeien – Een taart die echt naar aardbei smaakt en eruit ziet alsof je uren in de keuken hebt gestaan.

Kwarktaart met echte aardbeien

Naast de appeltaart is de kwarktaart toch wel een van de taarten die het vaakst zelfgemaakt worden. Maar waar je bij de appeltaart altijd lekker veel vers fruit gebruikt, is dat bij de kwarktaart helaas vaak een stuk minder. Vaak wordt dan voor het gemak een pakje gebruikt, maar verse aardbeien komen er niet aan te pas. Een goede, kwarktaart is misschien een klein beetje meer werk, maar wel echt veel lekkerder! Als je de kwarktaart met echte aardbeien eenmaal gemaakt hebt, zul je hem heel zeker nog vaker maken. En, je gasten zullen vragen wat je recept is. Je hoeft natuurlijk niet te verklappen dat die van Lekker Tafelen komt.

Kwarktaart met echte aardbeien maak je in de zomer want dan zijn de aardbeien het allerlekkerst

Kwark en aardbei

In de kwarktaart zit maar liefst 500 gram verse aardbeien, net zo veel als er kwark in gebruikt wordt. Hij mag dus met recht kwarktaart met echte aardbeien genoemd worden. De aardbei is superpopulair zacht fruit en in de zomer volop verkrijgbaar. Ga eens naar de markt en koop dat heerlijke verse fruit. Verse Hollandse aardbeien zijn in het seizoen echt niet duur en superlekker. Of misschien heb je zelf wel een paar aardbeienplantjes in je tuin en heb je voldoende aardbeien om die heerlijke kwarktaart mee te maken.

Kies voor lekker rijpe aardbeien voor het beste resultaat

Kies voor smaak

Als je een echt lekkere kwarktaart met echte aardbeien wil maken kies je niet voor een mix voor kwarktaart, maar voor echt lekkere zomerse aardbeien en lekkere verse zuivel. Neem geen magere, maar volle kwark. Hiervan wordt de smaak echt veel romiger. De aangegeven hoeveelheid suiker kun je naar eigen smaak aanpassen. Met vers fruit is de hoeveelheid suiker die je nodig hebt moeilijk in te schatten, de ene aardbei kan net wat zoeter smaken dan de andere. Proef dus tussendoor en pas de hoeveelheid suiker dus naar smaak aan. Voor een frisse boost doe je er citroensap bij, dit maakt echt een groot verschil in smaak maar ook in kleur.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Taart met aardbeien

Taart met aardbeien; de lekkerste recepten

Ook jij kunt zelf een geweldige lekkere taart met aardbeien maken. Of je nu kiest voor slagroom, kwark of chocolade, het kan allemaal.

Kwarktaart met echte aardbeien

Porties: 12 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram aardbeien
  • 500 gram volle kwark
  • 300 gram slagroom
  • 100 + 50 gram suiker
  • 15 + 4 gram gelatine
  • sap van 2 citroenen.
  • 250 gram koekjes Maria of met chocolade
  • 120 gram gesmolten boter
  • aardbeien en mint blaadjes voor decoratie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kwarktaart met echte aardbeien:

Begin met de gelatine te laten weken in ruim water. In een kommetje 15 gram in een ander kommetje 4 gram.

Bekleed de bodem van een springvorm van ongeveer 26 cm doorsnede met bakpapier.

Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng beide en vorm er in de springvorm een bodem van. Druk die goed aan tot een stevige koek. Zet opzij.

Maak nu de aardbeien schoon en doe ze in een hoge pan samen met het citroensap en pureer je ze met een staafmixer helemaal fijn. Giet 200 gram gepureerde aardbei in een kommetje, doe er de 50 gram suiker in en roer even door. Zet opzij, dit is voor de rode laag.

Klop de slagroom met 100 gram suiker tot yoghurt dikte.

Verwarm de 300 gram aardbei puree tot warm en los hier de uitgeschudde 15 gram gelatine in op. Let op gelatine mag niet koken, want dan verliest het zijn werking. Als de gelatine mooi opgelost is, roer je er van het vuur af 1/3 van de kwark doorheen. Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan.

Voeg er nu de rest van de kwark aan toe en roer goed door.

Spatel er nu de slagroom luchtig door het kwarkmengsel en giet alles op de bodem. Zet de kwarktaart een half uur in de vriezer of een paar uurtjes in de koeling om op te stijven.

Maak de rode gelei laag door de resterende aardbei puree met de suiker te verwarmen. Los hier de 4 gram gelatine in op. Laat staan tot dik vloeibaar.

Giet de aardbei gelei over de enigszins opgesteven kwarktaart en laat opstijven. Is het geleimengsel te dik, dan kun je het een klein beetje verwarmen tot het weer vloeibaar wordt. Let op, laat het niet te heet worden.

Los de aardbei kwarktaart door de randen voorzichtig los te snijden. Haal de rand van de vorm af en schuif de kwarktaart met echte aardbeien op een schaal. Decoreer met halve aardbeien en blaadjes munt. Heb je liever slagroom als decoratie dan kan dit natuurlijk ook.

Tafel lekker !!

DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kruisbessentaart met schuim
Taart

Kruisbessentaart met schuim; of maak er een kruisbessenvlaai van

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout; van verse pruimen

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen met luchtige schuimlaag

Limburgse kersenvlaai
Taart

Bak een Limburgse kersenvlaai met échte Hollandse kersen

Yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit als zomerse traktatie

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!