• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Een makkelijk en erg lekker recept voor kwarktaart

1
kwarktaart met sinaasappel

Kwarktaart met sinaasappel – Zet het seizoen op tafel met een heerlijk frisse taart die iedereen kan maken. En omdat de sinaasappels nu in het seizoen zijn ga je dus voor het recept van een kwarktaart met sinaasappel.

Kwarktaart met sinaasappel maak je makkelijk zelf

Kwarktaart zelf maken is echt heel makkelijk. Grijp dus niet weer naar zo’n pakje mix voor kwarktaart, maar wees een beetje creatief. Je gasten gaan dat absoluut waarderen. Ben je er onzeker over? Volg dan gewoon de stappen in het recept, het komt allemaal goed. Koop een lekkere volle kwark en een goede slagroom en natuurlijk lekkere koekjes voor de bodem. Die ingrediënten moet je ook kopen als je met een mix voor kwarktaart aan de slag gaat, dus daar zal het probleem niet liggen. Dan moet je sinaasappels halen. Proef die eerst, zorg dat ze smaak hebben zodat dat de kwarktaart niet gaat verprutsen. Kortom, besteed een beetje aandacht aan die paar ingrediënten die je nodig hebt en serveer straks een echt lekkere kwarktaart met sinaasappel.

Zelfgemaakte kwarktaart kost hetzelfde maar is echt lekkerder!

Met een paar trucs maak je een kwarktaart met de smaak van echte sinaasappel

Als je een kwarktaart met sinaasappel maakt wil je ook echt sinaasappel proeven. Je zou denken dat je dat oplost met het sap, maar de kans is groot dat je dan een sinaasappelgelei maakt in plaats van een kwarktaart. De oplossing moet je zoeken in de schil van de sinaasappel. Als je die fijn raspt, geeft dat heel veel smaak en ook de kleur frist er enorm van op. Maar er gaat nog een schepje bovenop. Je wilt die smaak nog beter tot zijn recht laten komen. Daarom doe je die geraspte sinaasappelschil (ook bekend als zest) in warm sinaasappelsap waar je ook de gelatine in oplost. Met een paar hele simpele handelingen maak je het dus echt lekker. Zo lekker dat je die mix voor kwarktaart de volgende keer absoluut laat staan.

Gebruik ook een beetje van de schil van de sinaasappel zodat je alle smaak eruit haalt

Ga voor smaak en maak die kwarktaart met volle kwark!

Kwarktaart met sinaasappel kun je met zowel volle, halfvolle of magere kwark maken. Bedenk wel dat de volle kwark de lekkerste kwarktaart geeft. Gebak eet je niet iedere dag en vaak maar een klein stukje, waarom zou je dan gaan inleveren op de smaak. Je kunt dan beter kleinere stukjes snijden en daar volop van genieten.

Een recept voor kwarktaart met veel mogelijkheden

Kijk, en dan komen we op het onderwerp dat we altijd maar wat graag uitleggen. Wij delen een goed en betrouwbaar recept met je. Probeer het maar, en laat het ook weten als het anders is. Valt die in de smaak? Gebruik het dan als een basisrecept. In de winter maak je de kwarktaart met sinaasappel of banaan, in de zomer gebruik je aardbeien, frambozen of meloen. Dat zachte fruit pureer je en je past de hoeveelheid suiker aan op de smaak van het fruit. Belangrijk! Gebruik geen kiwi, mango of ananas. Dat gaat niet goed samen met zuivel en gelatine. Er zijn wel mogelijkheden, maar dan moet je het fruit eerst koken.

Kortom, probeer dit recept voor een fantastische kwarktaart met sinaasappel. Maar laat vooral ook jouw creativiteit de vrije loop, en het is het superleuk als je een fotootje deelt met die kwarktaart met sinaasappel, of een door jou gemaakte variatie. Deel je foto op social media met @lekkertafelen

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Kwarktaart met sinaasappel

Porties: 12
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram volle kwark
  • 300 + 200 ml slagroom
  • 100 + 25 gram suiker
  • +/- 4 sinaasappels
  • 15 gram gelatineblaadjes
  • 200 gram havermoutkoekjes
  • 100 gram boter
  • 50 gram pure chocolade, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kwarktaart met sinaasappel:

Leg de gelatine in koud water om te weken. Rasp de schil met een fijne rasp van 2 schoon geboende sinaasappels. Pers de sinaasappels uit tot je 300 ml sap hebt. Verwarm het sap met de zest (schil) tot het kookt en zet de warmtebron uit. Laat staan om te trekken.

Bekleed de bodem van een springvorm van 24-28 cm met bakpapier. Maal of sla de koekjes fijn en meng ze met de boter die je eerst smelt. Voeg de chocolade toe en meng alles door elkaar. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem en zet koel weg.

Klop 300 ml slagroom lobbig met 100 gram suiker. Doe de kwark in een kom. Verwarm eventueel het sap tot lauwwarm, maar het mag niet koken. Los er de gelatine in op, roer het sinaasappel/gelatinemengsel door de kwark. Schep er de slagroom luchtig doorheen en giet dit in de springvorm. Zet de gevulde springvorm minimaal 3 uur koel weg tot de kwarktaart is opgesteven.

Haal de rand van de springvorm los door er voorzichtig met een mesje langs te snijden. Schuif de kwarktaart met sinaasappel op een schaal. Klop 200 ml slagroom stevig met 25 gram suiker. Decoreer naar wens met geklopte slagroom, chocolade en sinaasappel.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Pannenkoeken beslag

    Pannenkoeken beslag. De basis (en geheimen)

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • botersaus

    Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!

  • Roomsaus of bechamelsaus

    Basisrecept voor roomsaus of bechamelsaus; snel klaar en veelzijdig

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • bearnaisesaus

    Bearnaisesaus eenvoudig zelf maken

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.