Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Een makkelijk en erg lekker recept voor kwarktaart

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
1
kwarktaart met sinaasappel

Kwarktaart met sinaasappel – Zet het seizoen op tafel met een heerlijk frisse taart die iedereen kan maken. En omdat de sinaasappels nu in het seizoen zijn ga je dus voor het recept van een kwarktaart met sinaasappel.

Kwarktaart met sinaasappel maak je makkelijk zelf

Kwarktaart zelf maken is echt heel makkelijk. Grijp dus niet weer naar zo’n pakje mix voor kwarktaart, maar wees een beetje creatief. Je gasten gaan dat absoluut waarderen. Ben je er onzeker over? Volg dan gewoon de stappen in het recept, het komt allemaal goed. Koop een lekkere volle kwark en een goede slagroom en natuurlijk lekkere koekjes voor de bodem. Die ingrediënten moet je ook kopen als je met een mix voor kwarktaart aan de slag gaat, dus daar zal het probleem niet liggen. Dan moet je sinaasappels halen. Proef die eerst, zorg dat ze smaak hebben zodat dat de kwarktaart niet gaat verprutsen. Kortom, besteed een beetje aandacht aan die paar ingrediënten die je nodig hebt en serveer straks een echt lekkere kwarktaart met sinaasappel.

Zelfgemaakte kwarktaart kost hetzelfde maar is echt lekkerder!

Met een paar trucs maak je een kwarktaart met de smaak van echte sinaasappel

Als je een kwarktaart met sinaasappel maakt wil je ook echt sinaasappel proeven. Je zou denken dat je dat oplost met het sap, maar de kans is groot dat je dan een sinaasappelgelei maakt in plaats van een kwarktaart. De oplossing moet je zoeken in de schil van de sinaasappel. Als je die fijn raspt, geeft dat heel veel smaak en ook de kleur frist er enorm van op. Maar er gaat nog een schepje bovenop. Je wilt die smaak nog beter tot zijn recht laten komen. Daarom doe je die geraspte sinaasappelschil (ook bekend als zest) in warm sinaasappelsap waar je ook de gelatine in oplost. Met een paar hele simpele handelingen maak je het dus echt lekker. Zo lekker dat je die mix voor kwarktaart de volgende keer absoluut laat staan.

Gebruik ook een beetje van de schil van de sinaasappel zodat je alle smaak eruit haalt

Ga voor smaak en maak die kwarktaart met volle kwark!

Kwarktaart met sinaasappel kun je met zowel volle, halfvolle of magere kwark maken. Bedenk wel dat de volle kwark de lekkerste kwarktaart geeft. Gebak eet je niet iedere dag en vaak maar een klein stukje, waarom zou je dan gaan inleveren op de smaak. Je kunt dan beter kleinere stukjes snijden en daar volop van genieten.

Een recept voor kwarktaart met veel mogelijkheden

Kijk, en dan komen we op het onderwerp dat we altijd maar wat graag uitleggen. Wij delen een goed en betrouwbaar recept met je. Probeer het maar, en laat het ook weten als het anders is. Valt die in de smaak? Gebruik het dan als een basisrecept. In de winter maak je de kwarktaart met sinaasappel of banaan, in de zomer gebruik je aardbeien, frambozen of meloen. Dat zachte fruit pureer je en je past de hoeveelheid suiker aan op de smaak van het fruit. Belangrijk! Gebruik geen kiwi, mango of ananas. Dat gaat niet goed samen met zuivel en gelatine. Er zijn wel mogelijkheden, maar dan moet je het fruit eerst koken.

Kortom, probeer dit recept voor een fantastische kwarktaart met sinaasappel. Maar laat vooral ook jouw creativiteit de vrije loop, en het is het superleuk als je een fotootje deelt met die kwarktaart met sinaasappel, of een door jou gemaakte variatie. Deel je foto op social media met @lekkertafelen

sinaasappel - citrus - recept - recepten

Sinaasappel

Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Kwarktaart met sinaasappel

Porties: 12
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram volle kwark
  • 300 + 200 ml slagroom
  • 100 + 25 gram suiker
  • +/- 4 sinaasappels
  • 15 gram gelatineblaadjes
  • 200 gram havermoutkoekjes
  • 100 gram boter
  • 50 gram pure chocolade, fijngehakt (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je kwarktaart met sinaasappel:

Leg de gelatine in koud water om te weken. Rasp de schil met een fijne rasp van 2 schoon geboende sinaasappels. Pers de sinaasappels uit tot je 300 ml sap hebt. Verwarm het sap met de zest (schil) tot het kookt en zet de warmtebron uit. Laat staan om te trekken.

Bekleed de bodem van een springvorm van 24-28 cm met bakpapier. Maal of sla de koekjes fijn en meng ze met de boter die je eerst smelt. Voeg de chocolade toe en meng alles door elkaar. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem en zet koel weg.

Klop 300 ml slagroom lobbig met 100 gram suiker. Doe de kwark in een kom. Verwarm eventueel het sap tot lauwwarm, maar het mag niet koken. Los er de gelatine in op, roer het sinaasappel/gelatinemengsel door de kwark. Schep er de slagroom luchtig doorheen en giet dit in de springvorm. Zet de gevulde springvorm minimaal 3 uur koel weg tot de kwarktaart is opgesteven.

Haal de rand van de springvorm los door er voorzichtig met een mesje langs te snijden. Schuif de kwarktaart met sinaasappel op een schaal. Klop 200 ml slagroom stevig met 25 gram suiker. Decoreer naar wens met geklopte slagroom, chocolade en sinaasappel.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel
DeelPin2TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Reacties 4

  1. Mieke Huybregts says:
    1 jaar geleden

    inderdaad ,hij smaakt naar sinasappel .
    Vandaag gemaakt ,en was verrukkelijk ..
    Lekker fris ook .

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Leuk om te horen Mieke dat de kwarktaart met sinaasappel lekker was.

      Beantwoorden
  2. D says:
    2 jaar geleden

    Hoe lang kan ik deze taart bewaren?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      Als je netjes werkt en hem goed koud bewaard een dag of 3

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!