Licht en luchtig gebak met verse aardbeien – “bienestich” is oorspronkelijk gemaakt van gistdeeg en wordt vervolgens gebakken met een amandeltopping. Na het vullen wordt die gevuld met gele room. Dit luchtig gebak met vers fruit is er van afgeleid, maar lijkt er nauwelijks meer op.
“bienestich” is veel zwaarder. Dit luchtig gebak met verse aardbeien is zo licht als een wolk. Je serveert het met plezier bij koffie of thee, bij een high tea, en zelfs als dessert. Het luchtige deeg en de frisse aardbeien maken een heerlijke combinatie.
Spatel de lucht er niet uit
Het maken van dit luchtig gebak met verse aardbeien is niet moeilijk. Je moet er wel op letten dat je het beslag goed luchtig klopt en dat je de bloem er heel voorzichtig doorheen spatelt, zodat er zoveel mogelijk lucht in het beslag blijft zitten.
Deze is zo licht als een wolk
Luchtig gebak met verse aardbeien is vooral leuk om te maken. Maak een beslag waar je trots op bent! En dan bakken, doorsnijden en vullen met geklopte slagroom en lekkere Hollandse aardbeitjes. Geloof me, dit wordt, als je het tenminste probeert, in jouw huis de favoriet van familie en vrienden.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Gebakjes met aardbeien waar je niet van af kunt blijven
Iedereen houdt van gebakjes met aardbeien. Ook jij kunt met onze recepten en tips thuis de lekkerste aardbeiengebakjes maken.
Licht en luchtig gebak met verse aardbeien
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 90 gram bloem
- 10 gram maïzena
- 4 eieren
- 100 gram suiker
- snufje zout
- theelepeltje citroenrasp
- 200 gram ijskoude slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 theelepel vanille suiker
- 250 gram aardbeien
Bereidingswijze van dit recept
Het luchtig gebak met verse aardbeien maak je zo:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ronde (spring)vorm van 24 of 26 cm in met boter en knip voor de bodem een mooie cirkel van bakpapier zodat de taart er makkelijker uit te halen is.
Klop 4 eieren met 100 gram suiker, zout en citroenrasp au bain-marie tot de eieren heel luchtig en licht van kleur zijn. Neem de kom van de pan en zeef er de bloem met de maizena boven, spatel dit voorzichtig maar goed door. Giet het beslag in de vorm en bak deze in het midden van de oven ongeveer 25 minuten.
De vulling:
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en de vanillesuiker luchtig en stevig. Snijd de taartbodem door met een scherp mes zodat je 2 plakken krijgt. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom op de onderste helft van de taartbodem. Haal het kroontje van de aardbeien en snijd deze door, verdeel de aardbeien over de slagroom. Leg de bovenkant er weer op en bestrooi deze royaal met poedersuiker. Het luchtig gebak met verse aardbeien is natuurlijk vers het allerlekkerst, maar ook goed een dag te bewaren als het je lukt.
Tafel lekker !!