• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Redactie door Redactie
in Taart
1
platte kaastaart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart – Niets is zo fris als een lekkere kwarktaart oftewel platte kaastaart, zoals die in België genoemd wordt. Voor bij de koffie, als toetje of bij en verjaardag. Kwarktaart of platte kaastaart is op vele manieren te maken. Deze gaat de oven in om te bakken. Het recept hebben we ongeveer 30 jaar geleden gekregen van een oudere dame die een chef in taartbakken was. Het resultaat is een taart die heel zuiver is van smaak.

Ze werkte met eetlepels, maar voor de duidelijkheid hebben we het allemaal uitgewogen. Je kunt de smeuïgheid het best vergelijken met een flantaart. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze kwarktaart altijd heel snel op is.

Geen vanillebloem gevonden? Gebruik gerust gewone bloem en doe er nog wat vanillearoma of vanille-essence door (of een extra zakje/lepel vanillesuiker).

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Platte Kaastaart

Porties: 1 taart
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gr volle kwark / platte kaas
  • 1 eetlepel vanillesuiker ( 10 gr )
  • 4 eetlepels suiker ( 70 gr )
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels (vanille)bloem ( 40 gr )
  • 1 blikje gecondenseerde melk van ongeveer 400 gr (ongezoet)
  • 1 plak kant-en-klaar kruimeldeeg of zanddeeg

Bereidingswijze van dit recept

Platte kaastaart maak je zo:

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Bekleed een bakvorm (springvorm) van 26 cm doorsnee met het kruimeldeeg/zanddeeg. Splits de eieren en meng de 3 dooiers, suiker, vanillesuiker en kwark/plattekaas goed door elkaar zodat je een homogene massa krijgt. Meng vervolgens voorzichtig de (vanille)bloem en erna de melk erdoor, zodat alles goed gemengd is.

Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en spatel dit voorzichtig door de massa (dit maakt het luchtig).

Giet het mengsel op het deeg in de bakvorm. Bak de platte kaastaart in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten en vervolgens nog 10 minuten op 170°. De gaarheid van de taart controleer ik door er even in te prikken met satéstokje (alles hangt af van je oven).

Laat de taart even afkoelen in de vorm, maar laat deze iets losser. De platte kaastaart kun je afwerken met een beetje poedersuiker en/of cacao.

Tafel lekker !!

Tags: CheesecakeZuivel
DeelPin1VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Appeltaart met abrikoos
Taart

Appeltaart met abrikoos

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Reacties 9

  1. Leentje Put says:
    2 jaar geleden

    hallo,
    gebruiken jullie gezoete of ongezoete geconcestreerde melk aub?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Voor het maken van deze platte kaastaart gebruik je ongezoete melk Leentje, de suiker voegen we afzonderlijk toe in de receptuur.

      Beantwoorden
  2. Eline says:
    3 jaar geleden

    Welke maat van vorm gebruik je?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Sorry, 26 cm. Marian. We zetten het er direct even in.

      Beantwoorden
  3. Marian says:
    6 jaar geleden

    De taart is geweldig, vanochtend gebakken. Ik had zelf de bodem gemaakt, echt super!!!

    Beantwoorden
  4. Vandenbroucke Darline says:
    9 jaar geleden

    Dag Arianne, vandaag u platte kaastaart gemaakt, iedereen vond ze super lekker is een heerlijke en frisse taart. Het zal niet bij deze ene keer blijven ik zal ze zeker en vast nog maken. Bedankt voor dit lekkere recept, Groetjes Darline ben fan van u gerechten.

    Beantwoorden
    • arianne says:
      9 jaar geleden

      Hallo Darline, leuk te zien dat je deze taart hebt gemaakt, doet me plezier en geeft me een extra broost om verder te bakken en koken.. 🙂

      Beantwoorden
      • Y says:
        8 jaar geleden

        Ik heb een vraagje; zit er bij dit recept het kruimeldeeg alleen op de bodem van het bakblik of ook tegen de rand gedrukt? Want ik vind de rand van de taart heel mooi

        Beantwoorden
        • Arianne says:
          8 jaar geleden

          hallo,
          Ik heb idd het deeg volledig tot boven tegen de rand gedrukt en bovenaan niks af gesneden , zo krijg je de ongelijke rand die een speels effect geeft.

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Zuivel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief