• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
zondag 16 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Rabarbertaart met schuim

0
Rabarbertaart met schuim

Rabarbertaart met schuim – Verras je gasten eens met deze rabarbertaart. Ze gaan je absoluut om het recept vragen.

Rabarber en schuim, zoet en zuur. Ze zijn elkaars tegenpolen en vullen elkaar daarom perfect aan. Voeg daar nog een zacht cakebeslag en knapperige amandelen aan toe en je feest is compleet.

Jam maken

Voor de vulling gebruik je een zelfgemaakte jam van rabarber en framboos. Door eerst de frambozen te verwarmen kun je er makkelijk de gevreesde pitjes uit zeven. En maak gelijk wat meer van deze jam want ook op een boterham, in de yoghurt of in ander gebak is deze jam erg lekker. Maak de jam altijd met geleisuiker 1:3 zo bevat de jam lekker veel fruit en minder suiker. Je kan ook een andere geleisuiker nemen of gebruikmaken van gelei poeder. Lees dan eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Rabarber/frambozenjam

Voor 4-6 potjes

  • 1 kg rabarber
  • 600 gram frambozen
  • 500 gram geleisuiker 1:3

Verwarm de frambozen tot deze het sap loslaten. Druk de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen. Doe het sap terug in de pan. Zorg ervoor dat je een redelijk grote pan hebt omdat de jam nogal gaat bubbelen. Was en snij de rabarber in stukken van 2 tot 3 cm. Voeg ze toe aan de frambozen en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat dit samen onder af en toe roeren 10 minuutjes doorkoken. Was ondertussen de jampotjes en deksels in heet water met een eetlepel soda en spoel deze goed na met heet water. Als de jam lang genoeg gekookt heeft schud je heel voorzichtig de kokende jam tot aan de rand in de potten. Draai er direct de deksel op. Door dit te doen als de jam heel heet is zulle de potten vacuüm trekken en is de jam lang houdbaar.

Rabarbertaart met schuim
Rabarbertaart met schuim
meringue

Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen

Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.

Rabarber

Rabarber, de groente onder het fruit

Hoewel rabarber vaak beschouwd wordt als fruit, en wordt gebruikt in gebak en desserts, is het echt een groente. Hier lees je er alles over!

Rabarbertaart met schuim

Porties: -
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • snufje zout
  • 120 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 4 eiwitten
  • 160 gram suiker
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 pot rabarber/frambozenjam
  • 200 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze van dit recept

Besmeer twee bakvormen van 22 cm doorsnee met boter.

Klop de boter met 100 gram suiker luchtig en voeg één voor één de eidooiers toe.

Zeef de bloem met bakpoeder en zout, en roer dit door het botermengsel.

Verdeel het deeg gelijkmatig over de twee bakvormen. Gebruik licht vochtige handen om dit makkelijker te maken.

Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Voeg geleidelijk 160 gram suiker toe tot je een stevig schuim hebt.

Verdeel het schuim over de twee deegbodems in de vormen.

Strooi het amandelschaafsel over één van de bodems.

Bak beide bodems 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius. Het schuim zal rijzen en na het bakken inzakken.

Laat de bodems afkoelen op een rooster.

Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker.

Smeer een royale laag rabarber/frambozenjam over de bodem zonder amandelen.

Verdeel de slagroom voorzichtig over de jam.

Leg de andere bodem met het amandelschaafsel bovenop.

Zet de taart koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

    Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

  • Een Hollandse witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten.

    Witlofsalade met Blauw Klaver kaas en walnoten; zet de herfst op tafel

  • champignonsaus

    Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten

  • Knolselderijpuree met paddenstoelen

    Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees

  • Roomsoepje van prei met prosciutto

    Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in

  • kool uit de wok

    Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

  • Pastinaak friet uit de oven

    Pastinaak friet uit de oven of airfryer; de gezonde variant van friet

  • Rode kool met stoofpeertjes

    Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht

  • Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

    Pannenkoekjes van rettich en zoete aardappel

  • Kipburger met portobello bun

    Kipburger met portobello bun – in 10 minuten klaar

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight
  • Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.