• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Sacher torte

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
0
Sacher torte

Sacher torte – De Sacher torte is een beroemde chocoladetaart van het hotel Sacher in Wenen. Het recept stamt uit 1832, deze taart is gevuld met abrikozenjam en overdekt met een laag chocolade glazuur wat de taart lang houdbaar maakt. De taart is zo beroemd dat deze in 4 verschillende maten geëxporteerd wordt in een mooi kistje.

Sacher torte zelf maken

Je kan natuurlijk deze heerlijke Sachertaart in Wenen gaan proeven of je bestelt een taartje via het web. Ook zijn er kant en klaar pakketten te koop om deze taart te maken, maar bij Lekker Tafelen doen we het natuurlijk helemaal zelf. Na enig zoeken heb ik de originele receptuur van de Sachertaart kunnen vinden en deel deze nu met jullie.

Kwaliteit voorop

Vaak worden er Sachertaarten gemaakt met een vulling van ganache en overgoten met ganache. Maar in een echte Sachertaart zit abrikozenjam en het glazuur is gemaakt van chocolade, suiker en water. Neem een echt goede abrikozenjam, geen goedkope jam of een lightversie. Dit is echt belangrijk, het bepaald een groot deel van de smaak en het suikergehalte is nodig om het glazuur te laten hechten. Ook de chocolade moet van goede kwaliteit zijn, neem hiervoor het beste chocolade van 55% cacao.

Sacher torte

  • 130 gram 55% chocolade
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram poedersuiker
  • 6 eieren
  • 100 gram basterdsuiker
  • 140 gram gezeefde bloem
  • 200 gram abrikozenjam
  • 200 gram fijne suiker
  • 140 gram water
  • 150 gram 55% chocolade

De cake

Neem een springvorm van 24 cm doorsnede en vet deze in met boter. Knip een bakpapiertje op maat en bekleed hiermee de bodem. Verwarm de oven voor op 170 graden. Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom. Meng de dooiers met het vanille extract en zet even apart in een schaaltje.  Zet een pannetje water op en hang hierin een rvs schaaltje, smelt hierin de chocolade au bain-marie. Klop de boter met de poedersuiker luchtig en wit. Klop er één voor één de dooiers door tot deze volledig zijn opgenomen. Klop de eiwitten met schone kloppers tot deze een beetje luchtig worden. Voeg er nu langzaam al kloppende de basterdsuiker aan toe. Klop tot de eiwitten volledig stijf zijn. Roer met een houten of rubberen spatel de gesmolten chocolade door het botermengsel. Schep het bloemmengsel erdoor tot alles gemengd is. Roer niet te lang en doe dit niet met een mixer! Schep er nu 1/3 deel van de eiwitten doorheen. Zit dit er eenmaal doorheen spatel dan de rest er kort door. Doe het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Haal de cake als deze gaar is uit de oven en laat deze 10 minuten in de vorm afkoelen. Los dan de cake op een rooster met de onderkant naar boven en laat zo afkoelen. Je kan deze bodem ook een dag eerder maken en in een gesloten plastic zak bewaren.

De afwerking

Je begint met het water en de suiker. Breng dit aan de kook en laat dit rustig 10 minuten koken tot een suikerstroop. Laat deze suikerstroop minimaal 15 minuten afkoelen. Snij de chocolade in kleine stukjes en roer deze door de lauwwarme suikerstroop. Wacht hiermee lang genoeg want als de suikerstroop erg heet is verbrand de chocolade en wordt het een bonk. Er rest je dan niets anders dan deze weg te gooien, zonde dus. Verwarm de jam en pureer deze helemaal fijn met een staafmixer of duw deze door een zeef. Snij de bodem met de onderkant naar boven overdwars doormidden, besmeer de onderste laag royaal met jam. Leg de andere plak cake erop en besmeer de bovenkant en de zijkanten dun met jam. Laat dit een kwartiertje aandrogen. Plaats de cake op een druiprekje of op het rooster van de oven. Roer de lauwwarme chocolade glazuur goed door. Deze moet dik vloeibaar zijn. Is deze te dik en al bijna koud verwarm deze dan lichtjes. Giet nu alle glazuur op de cake en strijk met een glaceermes de glazuur lichtjes naar de zijkanten maar absoluut niet te veel. Laat de cake zo een half uur staan om een beetje aan te drogen. Verplaats de cake voorzichtig naar een schaal en garneer er eventueel het woord Sacher op met een beetje gesmolten chocolade. De Sacher Torte is een week houdbaar en hoeft niet in de koelkast. Bewaar deze het liefst in een kartonnen doos.

Tafel lekker!

Sacher torte
Sacher torte
Sacher torte
Sacher torte
Sacher torte
Sacher torte

 

Tags: Chocolade
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Zo maak je aardbeien cheesecake: Leg de gelatineblaadjes in ruim water om te weken. Verkruimel de koekjes voor de bodem en voeg er 125 gram gesmolten boter aan toe.  Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en knip een strook voor de zijkant. Plak de strook vast met een klein beetje boter. Verdeel de koekjes mix over de bodem en druk dit goed aan. Maak 500 gram aardbeien schoon en maak hiervan met een blender of een staafmixer een egale puree van. Klop 400 gram slagroom lobbig. Pers de limoen uit en doe dit met 1/3 van de aardbeienpuree in een pannetje en breng dit tegen het kookpunt.  Klop de roomkaas los tot een romig mengsel zonder klontjes. Los de gelatine op in het warme limoenmengsel.  Roer er de resterende aardbeien puree doorheen. Klop het aardbeien gelatine mengsel met de mixer door het roomkaas mengsel.  Schep er de lobbige slagroom bij en schep dit luchtig en gelijkmatig door elkaar.  Doe het aardbeien roomkaas mengsel in de voorbereide vorm en strijk de bovenkant mooi glad. Zet de aardbeien cheesecake minimaal 4 uur maar liefst langer koud om op te stijven. Klop de resterende 200 ml slagroom stevig met 25 vgram suiker en doe dit in een spuitzak. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in parten. Maak de rand van de springvorm los en haal voorzichtig de rand bakpapier los. Schuif de aardbeien cheesecake voorzichtig op een schaal. Spuit mooie doppen slagroom op de cheesecake en versier met de parten aardbeien. Snijd de aardbeien cheesecake in 12 punten en geniet! Tafel lekker !!
Taart

Aardbeien cheesecake gemaakt met verse aardbeien

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake; veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Appeltaart met abrikoos
Taart

Appeltaart met abrikoos

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Reacties 2

  1. Brigitte says:
    6 jaar geleden

    De taart ziet er heerlijk uit en ik ben m aan t maken. Vraag me alleen af waar het vanille extract gebruikt wordt? Dat staat volgens mij niet in het recept.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 jaar geleden

      Heel alert Brigitte, wat leuk dat je ‘m gaat maken! Stuur je een fotootje op social media met @lekkertafelen ? Dat vinden we leuk! We hebben het recept aangepast. Het vanille extract wordt verwerkt met de eidooiers.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief