• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Taart

Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
0
Speculaastaart met peer

Speculaastaart met peer – Op Sinterklaasavond wil je natuurlijk ook iets lekkers snoepen. Natuurlijk zijn er de kruidnoten, de taaitaai en uiteraard de chocoladeletters. Maar een echte Sinterklaastaart is natuurlijk helemaal een feestje om te serveren. Voor een heerlijke Sinterklaasavond vind je hier het recept van een fantastische speculaastaart met peer.

Peren; die maken de taart toch een beetje gezond!

In december wordt er vaak flink gesnoept. Erg lekker allemaal, maar gezond is anders. Een beetje vers fruit in een recept kan in die periode dan ook helemaal geen kwaad. Een belangrijk ingrediënt in het recept zijn peren. Je gebruikt om de speculaastaart met peer te maken, echte verse, Hollandse peren. De peren geven een fris tintje aan de taart. Die peren maken ook misschien je schuldgevoel een klein beetje minder. Wat dat betreft, kun je, in de week van Sinterklaas, heerlijk van de speculaastaart snoepen. En mochten je vrienden of je buren het ook bij jou komen vieren, dan ben je er bij deze van verzekerd dat dit volgend jaar weer zo is.

De speculaastaart met peer is ook een leuk cadeautje!

Natuurlijk is de taart ook leuk om mee te nemen als je op visite gaat. Een heerlijk sinterklaascadeau uit je eigen keuken. Daarmee scoor je zeker bonuspunten bij de ontvanger.

Een leuke variatie: vervang de peren door appels en neem walnoten in plaats van amandelschaafsel. Daarmee maak je er meteen een heel andere taart van. Maar die taart is zeker zo lekker als de speculaastaart met peer.

Nog een paar tips bij dit recept:

Overigens is dit natuurlijk een recept voor een taart die je natuurlijk ook heel goed op een ander moment kunt maken dan alleen rond de Sinterklaasperiode. Het is overigens een goed idee om het bodemdeeg voor de taart een dag van tevoren te maken. Dat maakt dat je het deeg een stuk makkelijker kunt uitrollen.

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Speculaastaart met peer

Porties: 10 tot 12 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram bloem (bodem)
  • 2 theelepels bakpoeder (bodem)
  • 10 gram speculaaskruiden (bodem)
  • een snufje zout (bodem)
  • 100 gram bruine basterdsuiker (bodem)
  • 150 gram boter (bodem)
  • 150 gram zachte boter (beslag)
  • 150 gram suiker (beslag)
  • 3 eieren (beslag)
  • 150 gram bloem (beslag)
  • 10 gram vanillesuiker (beslag)
  • 6 gram bakpoeder (beslag)
  • een snufje zout (beslag)
  • 1 kilo handperen (Doyenné du Comice of Conference)
  • 50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze van dit recept

Een speculaastaart met peren maak je zo:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak eerst het deeg voor de bodem door de boter en de suiker goed te mengen. Zeef de rest van de ingrediënten boven het botermengsel en werk dit er doorheen tot zich een stevig deeg vormt. Maak hier een enigszins plat stuk van en leg dit in de koelkast.

Vet een vorm van ongeveer 26 cm in en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem.

Weeg alles af voor het beslag.

Kneed het deeg voor de bodem kort door en rol dit uit tot een plak waarmee je de bakvorm bekleedt.

Klop de boter met de suiker, zout en vanillesuiker luchtig, zeef er de bloem en bakpoeder boven en klop er doorheen, dan 1 voor 1 de eieren, en klop dit tot een heel luchtig beslag. Verdeel het beslag netjes over de deegbodem.

Schil de peren, verdeel ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Snijd nog 1 maal door en leg ze met de dunne kant naar het midden netjes in een cirkel. Strooi er het amandelschaafsel overheen en bak dit ongeveer 45 minuten.

Tips: Maak het bodemdeeg een dag van tevoren dan rolt het makkelijker uit. Het uitrollen doe je handig tussen 2 lagen plastic of bakpapier.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kruisbessentaart met schuim
Taart

Kruisbessentaart met schuim; of maak er een kruisbessenvlaai van

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout; van verse pruimen

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen met luchtige schuimlaag

Limburgse kersenvlaai
Taart

Bak een Limburgse kersenvlaai met échte Hollandse kersen

Yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit als zomerse traktatie

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

Reacties 8

  1. Maaike says:
    3 jaar geleden

    Ik wil deze taart gaan maken. Mijn vriend heeft een noten allergie, heb je nog een leuk alternatief voor de amandelschaafsel?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Maaike je zou met de restjes deeg van de bodem kruimels kunnen maken om erover te strooien voor het bakken.

      Beantwoorden
  2. Anke says:
    3 jaar geleden

    Welke bloem gebruik je hiervoor?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Hier kun je de gewone standaard bloem voor nemen Anke.

      Beantwoorden
  3. Caressa says:
    9 jaar geleden

    Hoi Connie, ik ben van plan om morgen deze taart te gaan maken. Ziet er heerlijk uit! Even een vraagje, op de foto lijkt het alsof er ook nog beslag over de peren heen is gegoten en daaroverheen het amandelschaafsel. Klopt dat? Of is de bovenkant van de taart de peren? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • connie says:
      9 jaar geleden

      Hoi Caressa. Je legt de peren op het beslag maar deze zakken tijdens het bakken naar onderen.

      Beantwoorden
      • Caressa says:
        9 jaar geleden

        Ah vandaar, top! Bedankt voor je snelle reactie!

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!