Zomers taartje met kwark en rode bessen – In het rode bessen seizoen moet je vooral genieten van die glimmende rode vruchtjes. Je kunt de rode besjes natuurlijk heerlijk zo opsnoepen of in de yoghurt doen, maar bak ook eens iets lekkers met rode bessen. Dit verse Hollandse zomerfruit is heerlijk in een cake, muffin, op een plaattaart of zoals hier in dit heerlijke gebakken kwarktaartje met een heerlijke laag schuim.
Durf eens iets anders te bakken
Ben jij van het team appeltaart en kwarktaart omdat je dat recept nu eenmaal vaker gemaakt hebt en je zeker weet dat het lukt? Of ben je een echte hobbybakker en probeer je graag nieuwe recepten uit? In beide gevallen dagen we je uit om dit heerlijk zomers taartje met kwark en rode bessen eens te maken. Die appeltaart en die kwarktaart kun je het hele jaar door maken. Rode bessen zijn echt zomerfruit en maar een paar maanden te koop. De mogelijkheid om dit heerlijke zomerse taartje met rode bessen te maken is dus maar kort.
Heb je zelf rode bessen in de tuin of heb je ergens voor een prikkie een voorraadje van dit heerlijke fruit weten te bemachtigen? Dan kun je die bessen op een schaal invriezen. Eenmaal bevroren doe je ze in een diepvriesbakje of in een plastic zak om ze later te gebruiken.
Dit zomers taartje heeft alles
Het zomers taartje met kwark en rode bessen is een echte zomertopper en bestaat uit 3 of eigenlijk 4 laagjes als je de rode bessen meetelt. Al die laagjes hebben ieder een totaal andere smaak. Een zoete koekbodem, een romige kwarkvulling, een heerlijk zoet schuim en als kers of eigenlijk bes op de taart lekker veel rode besjes. Als je hier een hap van neemt, is het een explosie van smaken en texturen. Prettige bijkomstigheid is dat in dit taartje lekker veel eiwitten zitten en een stuk minder calorierijk is dan een cheesecake.
Gebakken kwarktaart
Gebakken kwarktaart is iets heel anders dan de Amerikaanse cheesecake. Een kwarktaart is gemaakt met kwark, een cheesecake met roomkaas. Het zijn beide zuivelproducten met bijna dezelfde bak eigenschappen maar met een groot verschil in calorieën.
Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten want dit heerlijk zomers taartje is zo gemaakt. Het taartje is vers natuurlijk het lekkerst. Wil je het taartje bewaren dan kan dat 2-3 dagen in de koelkast, maar waarschijnlijk is hij al voor die tijd op.
Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen
Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Rode bessen; heerlijke friszure smaakbommetjes
Zet die rode bessen eens in het zonnetje, die smaakbommetjes laten een gerecht helemaal opleven. Zelfs een kan water fleurt er van op.
Zomers taartje met kwark en rode bessen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 70 + 35 + 30 gram suiker
- 70 gram boter
- zout
- 2 eieren
- 2 eigelen
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels citroensap
- 400 gram magere kwark
- 25 gram custard
- 200 gram rode bessen
Bereidingswijze van dit recept
Een zomers taartje met kwark en rode bessen maak je zo:
De bodem:
Meng voor de bodem de boter, 70 gram suiker en wat zout en klop dit luchtig. Voeg er 1 ei aan toe en klop door, zeef de bloem met het bakpoeder en roer die kort door het botermengsel.
Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel dit stevige mengsel over de bodem en 2 cm van de rand van de springvorm. Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Het kwarkmengsel:
Meng 2 eigelen, 1 ei, 2 eetlepels citroensap, 400 gram magere kwark, 25 gram custard en 35 gram suiker tot een egaal mengsel. Giet dit in de springvorm op het deeg.
Bak de bodem met het kwarkmengsel 30 minuten
De schuimlaag:
Klop 2 eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom licht en luchtig. Voeg er langzaam 30 gram fijne suiker aan toe en klop door tot de suiker opgelost is en het schuim stevig. Doe het schuim in een spuitzak of plastic zakje.
Haal de vorm voorzichtig uit de oven. De inhoud zal nog niet stevig zijn. Spuit het schuim er zo gelijkmatig mogelijk op.
Verdeel de besjes over het schuim en bak alles nog 30 minuten.
De taart zal flink omhoogkomen, maar zakt bij het afkoelen weer een stuk in.
Haal het zomerse taartje voorzichtig uit de oven en plaats het op een rek.
Laat de taart afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Bestrooi dit heerlijke zomerse taartje met rode bessen met poedersuiker voor je hem aansnijdt.
Tafel lekker !!
Erg lekker en fris recept. Ziet er ook enorm leuk uit bij het serveren. Zou dit ook met frambozen werken of wordt het dan te nat…?
Lijkt me inderdaad ook erg lekker met framboos, maar wat je zegt het wordt te nat. Bosbessen of kruisbessen is wel een optie.
Bij de ingrediënten staat 1 theelepel bakpoeder, in de rest van het recept komt dit niet terug.
Kunt u mij vertellen waar ik deze moet toevoegen?
De bakpoeder moet bij de bloem. We hebben dit aangepast in het recept.