Zomers taartje met kwark en rode bessen is een heerlijke manier om te genieten van vers zomerfruit. Rode bessen zijn er maar kort, dus grijp je kans en verwerk ze in een luchtige taart met frisse kwark, een zachte koekbodem en een zoete schuimlaag. Dit zomers taartje met kwark en rode bessen maak je gewoon in je eigen oven, zonder ingewikkelde stappen of dure ingrediënten.
Het fijne aan dit recept is dat je iets bijzonders op tafel zet met eenvoudige middelen. Je hebt eieren, suiker, bloem en wat kwark nodig. De frisse rode bessen zorgen voor die echte zomersmaak en het schuimlaagje maakt het af. Het resultaat is licht, fris en verrassend. Dit taartje smaakt het allerlekkerst als het goed afgekoeld is. Serveer hem bij de koffie of als afsluiter van een etentje. En heb je rode bessen over? Die kun je ook invriezen voor een volgend bakmoment.
Zomers taartje met kwark en rode bessen
Ingrediënten:
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 70 + 35 + 30 gram suiker
- 70 gram boter
- snufje zout
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels citroensap
- 400 gram magere kwark
- 25 gram custard
- 200 gram rode bessen
Zo maak je Zomers taartje met kwark en rode bessen:
Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng voor de bodem de boter met 70 gram suiker en een snufje zout. Klop dit luchtig en voeg 1 ei toe. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer dit kort door het botermengsel.
Verdeel dit stevige deeg over de bodem en ongeveer 2 cm van de rand van de vorm. Zet apart.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Meng voor de kwarklaag de 2 eidooiers, 1 ei, citroensap, magere kwark, custard en 35 gram suiker tot een glad mengsel. Giet dit op de bodem in de springvorm.
Bak de taart 30 minuten in de oven.
Klop intussen de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom tot zachte pieken. Voeg geleidelijk 30 gram suiker toe en klop tot stevig schuim. Doe dit in een spuitzak of plastic zakje.
Haal de taart voorzichtig uit de oven en spuit het schuim gelijkmatig over de kwarklaag. Verdeel de rode bessen eroverheen.
Zet de taart terug in de oven en bak nog 30 minuten tot het schuim mooi goud is.
Laat de taart afkoelen in de vorm, hij zal wat inzakken bij het afkoelen.
Haal voorzichtig uit de vorm en bestrooi met poedersuiker voor het serveren.
Tafel lekker !!
Niveau
Dieet
Kooktechniek
Kooktijd
Verse ingrediënten
Zomers taartje met kwark en rode bessen is een verrassend lekker baksel voor de zomer. Je gebruikt verse rode bessen, magere kwark en eenvoudige basisproducten uit je voorraadkast. Dat maakt het taartje niet alleen lekker, maar ook toegankelijk voor elke thuiskok.
Bak met verse rode bessen
Zomers taartje met kwark en rode bessen draait om het gebruik van echt zomerfruit. Rode bessen zijn friszuur van smaak en combineren perfect met een romige kwarkvulling. In plaats van ze rauw te eten of in de yoghurt te doen, verwerk je ze hier in een gebakken taart. Heb je een struikje in de tuin of kun je ze voordelig kopen? Vries ze dan in zodat je ook later dit zomers taartje met kwark en rode bessen kunt maken.
Laag voor laag een feest om te maken
Het zomers taartje met kwark en rode bessen bestaat uit drie lagen. Een stevige, zoete koekbodem vormt de basis. Daarop komt een romige kwarkvulling met een vleugje citroen. Als laatste spuit je een luchtige eiwitschuimlaag over de taart, gevolgd door een flinke hand rode bessen. In de oven krijgt alles samen structuur en smaak. Laat de taart goed afkoelen voor je hem uit de vorm haalt – dan snijd je hem het mooist aan.
Wees niet bang voor het lijstje ingrediënten. Zomers taartje met kwark en rode bessen is echt goed te doen en levert een bijzonder resultaat op. Bewaar de taart maximaal twee à drie dagen in de koelkast. Serveer hem met een kop thee of koffie en geniet van een echt zomers bakmoment.
Zomers taartje met kwark en rode bessen
Ingrediënten voor dit recept
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 70 + 35 + 30 gram suiker
- 70 gram boter
- zout
- 2 eieren
- 2 eigelen
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels citroensap
- 400 gram magere kwark
- 25 gram custard
- 200 gram rode bessen
Bereidingswijze van dit recept
De bodem:
Meng voor de bodem de boter, 70 gram suiker en wat zout en klop dit luchtig. Voeg er 1 ei aan toe en klop door, zeef de bloem met het bakpoeder en roer die kort door het botermengsel.
Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel dit stevige mengsel over de bodem en 2 cm van de rand van de springvorm. Zet opzij.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Het kwarkmengsel:
Meng 2 eigelen, 1 ei, 2 eetlepels citroensap, 400 gram magere kwark, 25 gram custard en 35 gram suiker tot een egaal mengsel. Giet dit in de springvorm op het deeg.
Bak de bodem met het kwarkmengsel 30 minuten
De schuimlaag:
Klop 2 eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom licht en luchtig. Voeg er langzaam 30 gram fijne suiker aan toe en klop door tot de suiker opgelost is en het schuim stevig. Doe het schuim in een spuitzak of plastic zakje.
Haal de vorm voorzichtig uit de oven. De inhoud zal nog niet stevig zijn. Spuit het schuim er zo gelijkmatig mogelijk op.
Verdeel de besjes over het schuim en bak alles nog 30 minuten.
De taart zal flink omhoogkomen, maar zakt bij het afkoelen weer een stuk in.
Haal het zomerse taartje voorzichtig uit de oven en plaats het op een rek.
Laat de taart afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.
Bestrooi dit heerlijke zomerse taartje met rode bessen met poedersuiker voor je hem aansnijdt.
Tafel lekker !!
