• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 17 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

0
Balsamico spruitjes puree feta spekreepjes

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten – Spruitjes, niet echt iets wat kinderen lusten. Maar met de toevoeging van balsamicoazijn met zijn nootachtige ietwat zoete kruidige smaak wordt dit echt een toppertje.

Een goede balsamicoazijn is tussen 3 en 12 jaar oud. Maar zoals bij wijn is het ook, hoe ouder hoe beter en natuurlijk (helaas) ook duurder. Voeg bij dit gerecht de balsamico op het laatst toe want als je hem tijdens het koken toevoegt, verliest hij vlug zijn smaak.

Deze spruitjes met de lekkere smeuïge puree en de gebakken spekreepjes zullen hier zeker nog gemaakt worden. Bij jullie ook? Laat het ons dan zeker weten!

Hier staat binnenkort een verrassing

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 g zacht gekookte aardappelen
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g fetakaas in blokjes
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • enkele takjes rucola
  • 400 g gerookte spek reepjes
  • 600 g spruiten
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • rasp van een halve citroen
  • 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de gehalveerde spruitjes gedurende vijf minuten in kokend gezouten water. Giet af en doe ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen.
Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en de citroenrasp in een ovenschaal. Doe hier de gekookte spruitjes bij. Kruid af met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden C gedurende een 20 minuten. Neem uit de oven en sprenkel er de balsamicoazijn over.

Stamp terwijl de spruitjes in de oven staan, de aardappelen met de melk, de boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag en snij de fetakaas in blokjes. Doe de pijnboompitten en de feta blokjes bij de puree.
Bak de spekreepjes in de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
Serveer de puree in een ringvorm en leg hier de spekjes en de spruitjes omheen. Leg een toefje rucola op de puree.

Tafel lekker !!

Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Ook interessant

  • Tosti's 8 variaties om zelf te maken

    Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken

  • gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

    Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten uit de oven

  • Knapperige aardappelgratin met kaas

    Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven

  • macaroni ham en kaas

    Macaroni met ham en kaas; met krokant korstje uit de oven

  • Remeker kaas

    Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

  • Ovenschotel met prei en nagelkaas

    Ovenschotel met prei en nagelkaas uit de Hollandse keuken

  • Carpaccio van rosbief

    Carpaccio van rosbief met verse geitenkaas en rucola

  • Broodje rosbief met verse geitenkaas

    Broodje rosbief met verse geitenkaas; dat is lekker lunchen

  • Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas

    Gevulde kastanjechampignons met geitenkaas van de Molkerij

  • Kaaskroket met Ossekop

    Kaaskroket met Ossekop; een zachte Nederlandse kaas (uit Oss)

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Romige soep van knolselderij en witte bonen
  • Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
  • Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden
  • Rolletjes van wentelteefjes met peren en mascarpone
  • Tosti’s; de lekkerste variaties om zelf te maken
  • Versterkte wijnen: sherry, port en madeira in de spotlight

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.