• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Bifteki (Griekse gehaktballen)

Redactie door Redactie
in Recepten
0
6
Bifteki (Griekse gehaktballen)

Bifteki (Griekse gehaktballen) – Wat is er nu en helemaal met warm weer lekkerder dan een sappig, krokant en supermals Grieks balletje zoals je ze bij de Griek krijgt in je Acropolis of Zorba schotel? Deze smaken precies zo ! Wij hadden hier een Grieks feestje, nou daar mag Bifteki dus niet in ontbreken. Ze doen het ook uitstekend op een buffet of borrelhapje. Als je in je eigen tuin of op je balkon de genoemde verse kruiden hebt, gebruik die dan, dan zijn ze nog veel lekkerder.

Bifteki (Griekse gehaktballen)

Voor 4 personen/8 à 9 balletjes: 

  • 500 gram gehakt half-om-half
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel  oregano
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel munt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 100 gr feta
  • olijfolie

Laat het gehakt op kamertemperatuur komen, dat verwerkt makkelijker. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Verkruimel de feta tussen je (schone) vingers. Doe alle ingrediënten in een roestvrij stalen kom en meng het goed door elkaar. Ik doe dat zelfs gewoon met de staafmixer, dat mengt goed en zo krijg je een gelijke massa. Draai er met je hand dan balletjes van, een stuk of 8,9 en niet te groot, geen joekels. Leg ze in een schaal, dek deze af met plastic folie en laat de bifteki ongeveer 20 minuten in de koelkast opstijven. Doe goede olijfolie in een pan en braad ze snel rondom bruin.

Wat je ook kunt doen, is ze op de barbecue roosteren: prik elke bal op een (natte) satéprikker en leg ze besprenkeld met olijfolie op de grill of barbecue. Nu heb je overheerlijke malse, krokante Griekse balletjes.

Tip: maak er helemaal een Grieks feestje van en serveer de bifteki met bijvoorbeeld een lekkere Griekse salade. Enne… als je de barbecue toch aan steekt, maak dan gelijk eens deze heerlijke Grieks gemarineerde kipfilets, die passen er goed bij.

 

Tags: GrieksVlees
DeelPin9VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Spread van snijbonen en Rotterdamsche Oude
Saus

Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Bramenjam
Jam en chutney

Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Citroenroom met zacht zomerfruit
Nagerecht

Makkelijk toetje: Citroenroom met zacht zomerfruit

Reacties 6

  1. Hettie de Haas says:
    5 jaar geleden

    We proefden Griekenland. Had wat twijfels over het gebruik van een staafmixer maar dat bleek ongegrond. Het gebakken resultaat was prima niet te grof en niet te fijn. Smaakte heerlijk met gekochte tzatziki (Grieks restaurant om de hoek). Ga het zeker meer maken.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 jaar geleden

      Binnenkort een nieuw Grieks restaurant in de straat begrijpen we Hettie ?

      Beantwoorden
  2. CARLOS says:
    7 jaar geleden

    Heerlijk recept, goed gelukt! Inderdaad niet met de staafmixer…lekker zelf stukjes snijden/ hakken. En zeker verse munt gebruiken. Tip: miste nog beetje komijn…heb ik ook toegevoegd. Op naar de volgende…

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 jaar geleden

      Leuk Carlos, tips zijn natuurlijk altijd welkom!

      Beantwoorden
  3. Mieke says:
    8 jaar geleden

    Lekker recept maar niet mengen met de staafmixer, deze gaat meteen stuk.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Goeie staafmixer kopen Mieke ? Grapje hoor! Het is in heel veel gevallen beter om niet een staafmixer te gebruiken. Je behoud dan een grovere structuur.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!