• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bijgerecht

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Een heel veelzijdig bijgerecht!

Redactie door Redactie
in Bijgerecht
0
2
Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn – Aardappelen met rozemarijn en knoflook uit de oven is een simpel, maar heerlijk bijgerecht dat perfect past bij veel verschillende hoofdgerechten. Dit bijgerecht past goed bij geroosterd vlees, zoals kip of varkensvlees, maar het is ook lekker bij visgerechten of een vegetarische maaltijd. Lekker en veelzijdig dus. Je zet met dit aardappelgerecht weer eens iets anders op tafel dan de vaak gebruikelijke gekookte aardappelen, of de gewone gebakken aardappeltjes uit de koekenpan.

Serveer deze aardappeltjes bij vlees of vis, maar ook naast een salade als vegetarische maaltijd

Welke aardappelen gebruik je voor dit recept?

Voor dit recept kun je het beste vastkokende aardappelen nemen. Die vallen niet uit elkaar bij het koken en zijn dus makkelijker te verwerken. Als je kruimig kokende aardappels zou gebruiken, loop je het risico dat ze stuk gaan en dat je een schaal vol aardappelkruim overhoudt. Welk ras vastkokende aardappelen je neemt voor de aardappelen met rozemarijn en knoflook, maakt niet zoveel uit, kies een soort die jij lekker vindt.

Tips en variatiemogelijkheden voor aardappelen met knoflook en rozemarijn

Je kunt de aardappelen met knoflook en rozemarijn zover voorbereiden dat je ze alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven om ze te bakken. Kook de aardappels vast voor, doe ze in een schaal en leg de rozemarijn er vast tussen. Dek de schaal af en bewaar hem in de koelkast. Als je de aardappelen wilt gaan roosteren voeg je alleen nog wat olijfolie toe.

Aardappelen met knoflook en rozemarijn kunnen ook heel goed voor een diner met je vrienden

Je kunt ontelbare variaties op dit gerecht maken door te spelen met de kruiden. Voeg als extra wat takjes verse tijm toe of kies eens voor een heel ander kruidenmengsel. Voeg wat extra pit aan het gerecht toe door de zwarte peper te vervangen door bijvoorbeeld chilivlokken. Ook kun je extra ingrediënten toevoegen in de vorm van groente. Stukjes ui en gehalveerde cherrytomaatjes zijn heerlijk, maar ook stukjes courgette, pompoen of iets dergelijks geven een geheel nieuwe draai aan de aardappelen met rozemarijn en knoflook.

Knoflook

Knoflook; een geurige smaakmaker

Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!

aardappel

Aardappels

Laat je weer eens vaker verleiden tot het eten van een echte aardappel. Ontdek hier de lekkerste recepten met de aardappel, inclusief tips.

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Porties: 3-4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 kilo vastkokende aardappels, geschild en in blokjes
  • 6 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • een paar takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelen met rozemarijn en knoflook:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelen een paar minuten voor in wat water met zout. Giet ze af en laat ze even droogstomen.

Doe de aardappelen over in een vuurvaste schaal. Kruid ze met wat zwarte peper en indien nodig nog wat zout. Leg de takjes rozemarijn en de gehalveerde knoflookteentjes tussen de aardappels. Besprenkel het geheel met wat olijfolie.

Zet de schaal 30 minuten in het midden van de oven op het rooster. Schep de aardappels tijdens het bakken af en toe even om, zodat ze aan alle kanten kunnen kleuren.

Serveer de aardappelen met rozemarijn en knoflook direct.

Tafel lekker !!

Tags: Aardappel recepten
DeelPin26VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Tuinbonen zoals oma ze maakt
Bijgerecht

Verse tuinbonen zoals oma ze maakt – ouderwets lekker

Courgette teriyaki
Bijgerecht

Courgette teriyaki met verse ui en sesam

aardappelpuree met venkelgroen
Bijgerecht

Aardappelpuree met venkelgroen voor bij vis of vlees

gebakken nieuwe aardappelen
Bijgerecht

Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter

Gegratineerde bloemkool uit de airfryer
Bijgerecht

Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Asperges met ham en kaas uit de oven
Bijgerecht

Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!